Logo image
Logo image

10 vaihtoehtoista käyttötapaa huulirasvalle

3 minuuttia
Tiesitkö, että huulirasvaa voi käyttää muullakin tapaa kuin pelkästään huulten kosteuttamiseen? Opi 10 loistavaa vaihtoehtoista käyttötapaa huulirasvalle - tulet ihastumaan niihin!
10 vaihtoehtoista käyttötapaa huulirasvalle
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Huulirasva on suosittu kosmeettinen tuote, jota käytetään yleensä huulten kosteuttamiseen ja huulten herkän ihon suojaamiseen kuivumiselta. Monet kantavatkin mukanaan huulirasvaa lähes kaikkialle ja käyttävät sitä päivän mittaan moneen otteeseen. Sille on olemassa yllättäviäkin hyötykäyttöjä, lue mitä!

Huulirasva ei kuitenkaan ole pelkästään kauneudenhoitotuote, vaan sitä voidaan hyödyntää monessa muussakin tarkoituksessa. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle 10 yllättävää, uutta tapaa käyttää huulirasvaa – kokeile näitä jo tänään!

1. Huulirasva ehkäisee ja parantaa jalkojen rakot

Some figure

Rakot kantapäissä tai varpaissa aiheutuvat hankaavista kengistä. Rakot voivat olla kivuliaita ja vuotaa verta, ja joskus ne voivat myös tulehtua mikäli niitä ei hoideta pikaisesti.

Huulirasvan sisältämät suojaavat ainekset luovat kalvon rakon päälle, pehmittävät sitä ja auttavat sitä paranemaan nopeammin.

Voit taputella huulirasvaa suoraan rakoille ennen epämukavien kenkien käyttöä ehkäistäksesi hankauksen ihon ja kengän välillä. Huulirasvan öljyinen koostumus ehkäisee rakkoja.

2. Huulirasva suojaa kasvojen ihoa

Huulirasvan antibakteerinen ja suojaava yhdistelmä soveltuu auringolta suojautumiseen, mikäli aurinkorasva on unohtunut kotiin ja huulirasvassa on suojakerroin.

Huulirasva ei suojaa ihoa yhtä hyvin kuin aurinkorasva, mutta sitä voidaan käyttää aurinkorasvan sijasta erityistilanteissa. Hiero huulirasvaa kasvoille pyörivin liikkein ja anna sen imeytyä kunnolla.

3. Huulirasva parantaa naarmut ja pinnalliset haavat

Some figure

Huulirasvan kosteuttava ja rauhoittava vaikutus soveltuu pinnallisten naarmujen ja haavojen hoitoon iholla. Levittämällä pienen määrän huulirasvaa hoidettavalle alueelle ravitset ihoa, helpotat ihosolujen uudistumista ja korjautumista, ja varmistat että iho paranee nopeammin.

Huulirasvalla on mielenkiintoinen, tulehdusta rauhoittava vaikutus, jota voidaan käyttää myös hyönteisten puremien ja pistojen rauhoittamiseen.

4. Huulirasvalla voi piilottaa jalkineiden kolhut ja naarmut

Ottivatko kauniit nahkakengät osumaa kävelyllä? Kenkiin ilmestyy helposti erilaisia naarmuja ja merkkejä käytön aikana, mutta sen sijaan että heittäisit kalliit kengät menemään, mitä jos kokeilisit huulirasvaa niiden uudistamiseen ja kaunistamiseen?

Huulirasva sopii etenkin nahkakenkien hoitoon, sillä huulirasvan sisältämät öljyt pitävät nahan kiiltävänä ja suojaavat sitä ympäristön vaikutuksilta, kuten kosteudelta.

5. Voitele vetoketjut huulirasvalla

Some figure

Huulirasvan öljyisyys sopii hyvin jumiutuneiden vetoketjujen ja muiden metallisten esineiden voiteluun.

Hiero huulirasvaa jähmettyneelle vetoketjulle, anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja yritä käyttää vetoketjua normaalisti.

6. Huulirasva poistaa hiusten pörröisyyden

Voit levittää tipan huulirasvaa hiusharjaasi ja heittää samalla hyvästit pörröiselle, kurittomalle tukalle.

Huulirasvan kosteuttava vaikutus siirtyy harjan välityksellä hiuksiin, antaa niille kiiltoa, kosteutta ja muotoa, ja ehkäisee niiden takkuuntumisen ja pörröytymisen päivän aikana.

7. Huulirasvalla täydelliset kulmakarvat

Onko sinulla kurittomat kulmakarvat, jotka eivät tahdo pysyä ojennuksessa? Kulmakarvat saattavat kuivua ja sojottaa epäesteettisesti, mutta huulirasvaa käyttämällä voit antaa niille muotoa ja ryhtiä. Sipaise tippa huulirasvaa kulmakarvoille pienellä harjalla, ja pidät kulmien muodon kauniina.

8. Huulirasva suojaa ja pehmittää kynsinauhoja

Huulirasvan kosteuttava, suojaava ja antibakteerinen vaikutus on hyvä vaihtoehto kynsinauhojen huoltoon. Käytä huulirasvaa suoraan kynsinauhoille, ja pidät ne pehmeinä ja kauniina – näin ne eivät pääse kuivumaan ja repeytymään, ja samalla suojaat kynsiä tulehduksilta.

9. Tyhjä huulirasvatuubi soveltuu säilytykseen

Voit uusiokäyttää tyhjät huulirasvapuikot täyttämällä ne esimerkiksi hammastahnalla, vahalla tai vaseliinilla. Kaavi huulirasvan rippeet pois puikosta, pesaise se kuumalla vedellä ja täytä haluamallasi aineella. Mahtava mukaan matkalle!

10. Huulirasva toimii meikinpohjustajana

Levittämällä pienen määrän huulirasvaa kasvoille ennen meikin käyttöä antaa meikille hyvän pohjan ja suojaa ihoa meikkituotteiden kemikaaleilta, jotka voivat ärsyttää ihoa. Huulirasva antaa kasvoille kauniin kiillon ja ehkäisee ihon kuivumista meikin käytön aikana.

Huulirasvan kermainen koostumus antaa kasvoille luonnollisen hehkun, joka vastaa ammattilaisen tekemää meikkiä.

Oletko tietoinen näistä huulirasvan käyttötavoista? Nyt kun tiedät mihin kaikkeen huulirasvaa voi käyttää, kokeile sitä rohkeasti muuallakin  kuin huulissa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Lips, P. (2010). Worldwide status of vitamin D nutrition. Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology. https://doi.org/10.1016/j.jsbmb.2010.02.021

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.