10 luonnollista hoitokeinoa huuliherpekseen

Suun herpes tunnetaan myös huuliherpeksenä tai yskänrokkona. Se aiheutuu viruksesta, joka yleensä siirtyy henkilöltä toiselle suudellessa tai ollessa läheisessä kontaktissa sellaisen henkilön kanssa jolla on aktiivinen herpes, tai käyttämällä ns. saastuneita välineitä kuten partateriä, huulipunia ja pyyhkeitä.
10 luonnollista hoitokeinoa huuliherpekseen

Viimeisin päivitys: 10 lokakuuta, 2018

Huuliherpes ilmestyy punaisina rakkuloina tai finneinä huulille ja niiden ympärille. Ennen rakkuloiden ilmestymistä saattaa tuntua polttavaa tai kutiavaa tuntemusta, joka ennakoi rakkuloiden ilmestymistä.

Melkein jokaisella on ollut joskus huuliherpes. Ja koska tämä on todella yleistä, on löydetty monia erilaisia kotikeinoja jotka voivat auttaa hoitamaan sitä tai jopa parantamaan sen.

Luonnolliset hoitokeinot huuliherpekseen

Me tavallisesti huomaamme huuliherpeksen kun heräämme aamulla ja huomaamme rakkulat huulessa. Kun tämä tapahtuu, on useita keinoja lievittää niitä ja tehdä ne sinulle vähemmän kiusalliseksi.

Ennen kun aloitat hoidon, suosittelemme puhdistamaan herpesalueen antibakteerisella saippualla ja vedellä estääksesi virusta leviämästä entisestään.

Valkosipuli

hoitokeinot huuliherpekseen: valkosipuli

Valkosipuli on luonnollinen viruslääke, joka on ihanteellinen taistelemaan huuliherpestä vastaan. Leikkaa valkosipulin kynsi kahtia ja hiero sillä rakkulaa muutaman sekunnin ajan.

Maito

Maidossa on runsaasti lysiinia, ainesosaa joka auttaa ehkäisemään arginiinia, aminohappoa joka on vastuussa suun herpeksen rakkuloiden aiheuttamisesta. Siksi voit nopeuttaa paranemisprosessia tällä maitohoidolla. Kasta vain pumpulipallo maitoon ja hiero sillä herpestä.

Jää

hoitokeinot huuliherpekseen: jää

Heti kun alat tuntemaan kutinaa tai turvotusta huulissasi, suosittelemme painamaan pyyhkeeseen käärittyä jäätä alueelle muutaman minuutin ajan.

Musta tee

Huuliherpeksen kivun lievitykseen ja paranemisprosessin nopeuttamiseen suosittelemme, että laitat mustassa teessä liotetun harson herpesalueelle.

Tomaatti ja aloe vera

hoitokeinot huuliherpekseen: Aloe vera

Puhdista alue ja lisää hitunen tomaattisosetta. Anna sen asettua pari minuuttia ja lisää sitten jonkin verran aloe veraa. Tämä voi auttaa rakkuloita kuivumaan.

Sitruunamehu

Sitruuna on luonnollinen desinfioija ja antiseptinen aines, mikä tarkoittaa, että se on loistava taistelemaan virusta, kuten suun herpestä vastaan. Tässä hoidossa laita neljä tippaa sitruunanmehua rakkuloihin kolmesti päivässä.

Jogurtti

hoitokeinot huuliherpekseen: Jogurtti

Jogurtti sisältää aineita, jotka luonnostaan eliminoivat herpesviruksen ja puhdistavat alueen. Suosittelemme syömään jogurttia koko sairastamisajan sekä laittamaan sitä suoraan rakkuloihin. Jos laitat sitä ruoraan rakkuloihin, jogurtin pitäisi olla kylmää ja sileää.

Vihreä tomaatti

Sekoita vihreää tomaattimurskaa ruokalusikalliseen ruokasoodaa. Laita tämä seos sitten ihoalueelle pumpulipallolla.

Hunaja

hoitokeinot huuliherpekseen: Hunaja

Sekoita yksi teelusikallinen puhdasta hunajaa ja vähän etikkaa. Lisää tämä seos herpesalueelle 3-4 kertaa päivässä.

Suola

Hienonna lusikallinen karkeaa suolaa, kunnes se on erittäin hienoa. Lisää se sitten alueelle pumpulin avulla; toista 2-3 kertaa päivässä.

Suositukset jopa parempiin tuloksiin

Huuliherpeksen luonnollisen hoidon lisäksi on tärkeää pitää hyvää huolta hygeniasta ja herpeksen alueen puhtaudesta. Ne voivat auttaa sinua pääsemään viruksesta kokonaan eroon ja niin voit välttää tätä tilaa tulevaisuudessa.

  • Jos haluat että rakkulat kuivuvat nopeasti, sinun pitäisi puhdistaa ne joka päivä.
  • Vältä suoralle auringonvalolle altistumista. 
  • Älä poksauta rakkuloita tai poista kuollutta ihoa, kun se on kuivunut. Ne irtoavat itsestään kun virus on ohi.
  • Kun olet lopettanut hoitosi, heitä pois kaikki tuotteet ja elementit jotka olivat yhteydessä herpekseen, kuten hammasharjat, partaterät, meikkituotteet jne.
  • Lopeta arginiinia sisältävien elintarvikkeiden nauttiminen. Tämä aminohappo on ratkaisevaa herpesviruksen aineenvaihdunnalle ja se voi aiheuttaa sen, että virus viipyy kauemmin kehossasi. Joitakin ruokia, joilla on todella korkea arginiinipitoisuus, ovat suklaa, kolajuomat, herneet, pähkinät, liivate, saksanpähkinät ja olut.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.