10 luonnollista hoitokeinoa huuliherpekseen

Suun herpes tunnetaan myös huuliherpeksenä tai yskänrokkona. Se aiheutuu viruksesta, joka yleensä siirtyy henkilöltä toiselle suudellessa tai ollessa läheisessä kontaktissa sellaisen henkilön kanssa, jolla on aktiivinen herpes, tai käyttämällä ns. saastuneita välineitä kuten partateriä, huulipunia ja pyyhkeitä.

Huuliherpesrakkulat ilmestyvät punaisina rakkuloina tai finneinä huulille. Ennen rakkuloiden ilmestymistä saattaa tuntua polttavaa tai kutiavaa tuntemusta, joka ennakoi rakkuloiden ilmestymistä.

Asiantuntijoiden tutkimusten mukaan sinä aikana, kun saavutamme aikuisuuden, melkein jokaisella on ollut joskus huuliherpes. Ja koska tämä on todella yleistä, on olemassa monia erilaisia hoitokeinoja, jotka voivat auttaa hoitamaan tai jopa parantamaan sen.

Kuinka voin luonnollisesti hoitaa ja parantaa huuliherpeksen?

Me tavallisesti huomaamme huuliherpeksen kun heräämme aamulla ja huomaamme rakkulat huulessa. Kun tämä tapahtuu, on useita keinoja lievittää niitä ja tehdä ne sinulle vähemmän kiusalliseksi.

Ennen kun aloitat hoidon, suosittelemme puhdistamaan herpesalueen antibakteerisella saippualla ja vedellä estääksesi virusta leviämästä entisestään.

Valkosipulihoito

Paloiteltu valkosipuli

Valkosipuli on luonnollinen viruslääke, joka on ihanteellinen taistelemaan huuliherpestä vastaan. Leikkaa valkosipulin kynsi kahtia ja hiero sillä rakkulaa muutaman sekunnin ajan.

Maitohoito

Maidossa on runsaasti lysiinia, ainesosaa, joka auttaa ehkäisemään arginiinia, aminohappoa, joka on vastuussa suun herpeksen rakkuloiden aiheuttamisesta. Siksi voit nopeuttaa paranemisprosessia tällä maitohoidolla. Kasta vain pumpulipallo hiukan maitoon ja hiero sillä herpestä.

Jäähoito

Jäähoito

Heti, kun alat tuntemaan kutinaa tai turvotusta huulissasi, suosittelemme painamaan pyyhkeeseen käärittyä jäätä alueelle muutaman minuutin ajan.

Musta tee -hoito

Huuliherpeksen kivun lievitykseen ja paranemisprosessin nopeuttamiseen suosittelemme, että laitat mustassa teessä liotetun harson herpesalueelle.

Tomaatti ja aloe vera -hoito

Aloe vera

Puhdista alue ja lisää hitunen tomaattisosetta. Anna sen asettua minuuttia ja lisää sitten jonkin verran aloe veraa. Tämä voi auttaa rakkuloita kuivumaan.

Sitruunamehuhoito

Sitruuna on luonnollinen desinfioija ja antiseptinen aines, mikä tarkoittaa, että se on loistava taistelemaan virusta, kuten suun herpestä vastaan. Tässä hoidossa laita neljä tippaa sitruunanmehua rakkuloihin kolmesti päivässä.

Jogurttihoito

Jogurtti

Jogurtti sisältää aineita, jotka luonnostaan eliminoivat herpesviruksen ja puhdistavat alueen. Suosittelemme syömään jogurttia koko sairastamisajan sekä laittamaan sitä suoraan rakkuloihin. Jos laitat sitä ruoraan rakkuloihin, jogurtin pitäisi olla kylmää ja sileää.

Vihreä tomaatti -hoito

Sekoita vihreää tomaattimurskaa ruokalusikalliseen ruokasoodaa. Laita tämä seos sitten ihoalueelle pumpulipallolla.

Hunajahoito

Hunaja

Sekoita yksi teelusikallinen puhdasta hunajaa ja vähän etikkaa. Lisää tämä seos herpesalueelle 3 – 4 kertaa päivässä.

Suolahoito

Hienonna lusikallinen karkeaa suolaa, kunnes se on erittäin hienoa. Lisää se sitten alueelle pumpulin avulla; toista 2 – 3 kertaa päivässä.

Suositukset jopa parempiin tuloksiin

Huuliherpeksen luonnollisen hoidon lisäksi on tärkeää pitää hyvää huolta hygeniasta ja herpeksen alueen puhtaudesta. Ne voivat auttaa sinua pääsemään viruksesta kokonaan eroon ja niin voit välttää tätä tilaa tulevaisuudessa:

  • Jos haluat, että rakkulat kuivuvat nopeasti, sinun pitäisi puhdistaa niitä joka päivä.
  • Vältä suoralle auringonvalolle altistumista. 
  • Älä poksauta rakkuloita tai poista kuollutta ihoa, kun se on kuivunut. Ne irtoavat itsestään kun virus on ohi.
  • Kun olet lopettanut hoitosi, heitä pois kaikki tuotteet ja elementit, jotka olivat yhteydessä haavaan, kuten hammasharjat, partaterät, meikkituotteet jne.
  • Lopeta arginiinia sisältävien elintarvikkeiden nauttiminen. Tämä aminohappo on ratkaisevaa herpesviruksen aineenvaihdunnalle ja se voi aiheuttaa sen, että virus viipyy kauemmin kehossasi. Joitakin ruokia, joilla on todella korkea arginiinipitoisuus, ovat suklaa, colajuomat, herneet, pähkinät, liivate, saksanpähkinät ja olut.