Logo image
Logo image

Kahden aineksen kotihoito arpia ja ryppyjä vastaan

3 minuuttia
Tämän luonnollisen ryppyjä ja arpia lievittävän kotihoidon lisäksi on tärkeää pitää kiinni terveellisestä ruokavaliosta sekä säilyttää kehon kosteustasapaino hyvänä.
Kahden aineksen kotihoito arpia ja ryppyjä vastaan
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Ympäristöstä peräisin olevat myrkyt, puutteellinen kosteutus sekä liiallinen ihon altistaminen auringon UV-säteille nopeuttavat ihon ikääntymisen prosessia, ja siten iholla saattaa alkaa ilmetä ryppyjä ja arpia.

Vaikka nämä ovatkin tietysti normaaleja asioita ajan kuluessa, toiset ihmiset saavat niitä aikaisemmassa vaiheessa, sillä he eivät ole pitäneet ihostaan hyvää huolta.

Vaikka moni jättää nämä seuraukset yksinkertaisesti sikseen, ihmisen iho on herkkä, ja siten se tarvitsee erityistä ryppyjen hoitoa, jotta uudelleenluomisen prosessi voisi alkaa.

Onneksi tässä ei kuitenkaan tarvitse käyttää suuria summia rahaa erityisiin voiteisiin ja hoitoihin, joita lukuisat kaupat ja kauneussalongit tarjoavat. Eräiden luonnollisten ainesten ominaisuudet ovat nimittäin sellaiset, että niistä voidaan valmistaa mahtavia tuotteita kotikeinoin, jotta iho uusiutuisi ja näyttäisi nuorekkaammalta.

Seuraavaksi kerrommekin yhdestä erityisen hyvästä reseptistä, johon tarvitaan vain kahta ainesta. Kannattaa kokeilla, mikäli haluat häivyttää ryppyjä ja arpia iholtasi luonnollisesti ja edullisesti!

Kotitekoinen hoito arpien ja ryppyjen häivyttämiseksi

Vaikka jotkut iholla olevista jäljistä ovatkin pysyviä, tämän kotihoidon jatkuva käyttö on avuksi niiden pehmentämisessä.

Some figure
ruokasooda

Kookosöljyssä on keskivaiheen rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka eivät ainoastaan paranna terveyttä, sillä ne ovat myös erinomaisia ihonhoitajia paikallisesti käytettyinä. Jotkut jopa vannovat tämän öljyn nimeen parhaana luonnollisena kosteuttavana tuotteena, ja se onkin todella paras vaihtoehto tavallisille vartalovoiteille.

Kookosöljyn sisältämät öljy-yhdisteet auttavat palauttamaan ihon kosteustasapainon ilman, että pH-taso muuttuisi tai seurauksena olisi liiallinen öljyisyys.

Se sisältää bakteereja ja sieniä torjuvia ainesosia, jotka auttavat estämään ihotulehduksia ja näppylöitä, kuten myös aknea. Lisäksi se on loistava E-vitamiinin lähde – tämä vitamiini tunnetaan erittäin hyvin sen kyvystä estää ja häivyttää ennenaikaisesta ikääntymisestä johtuvia ryppyjä.

Jos yhdistät kookosöljyn ruokasoodan kuoriviin ominaisuuksiin, voit luoda 100-prosenttisen luonnollisen ryppyjä torjuvan hoidon, jolla on myös monia muita hyötyjä ihon kannalta.

Kuinka tätä arpia ja ryppyjä häivyttävää voidetta valmistetaan?

Koska molemmat näistä aineksista tuovat iholle useita hyötyjä, niiden yhdistäminen on kätevä ratkaisu ryppyjen, arpien, väriläiskien ja muiden sellaisten muutosten korjaamiseksi, joita saatat pitää epämiellyttävän näköisinä. Sinun täytyy kuitenkin aivan ehdottomasti käyttää tässä luonnonmukaisesti tuotettua kookosöljyä, sillä teollisissa tuotteissa ei ole samoja ravinnemääriä, ja siten niiden tehokkuus ei ole yhtä hyvä.

Tarvittavat ainekset

Toimi näin

 • Kaada kookosöljy lasipurkkiin, ja lisää sitten myös ruokasooda.
 • Sekoita ainekset puisella lusikalla ja varmista, että ne ovat hyvin sekoittuneet.
 • Jos haluat, voit lisätä muutaman pisaran E-vitamiinia, jotta säilyvyys olisi parempi.
 • Sulje kansi, ja laita purkki säilöön johonkin viileään ja kuivaan paikkaan.
 • Hyvissä olosuhteissa tämä seos voi kestää jopa kolme kuukautta.

Kuinka voidetta laitetaan iholle?kasvojen pesu ilman meikkiä

 • Pese kasvosi kokonaan lämpimällä vedellä ja neutraalilla saippualla.
 • Varmista, että kasvoillasi ei ole meikkiä, ja laita sitten seosta ihollesi.
 • Käytä tarvitsemasi määrä, hiero voidetta ihoon pyörivin liikkein, ja anna sen sitten vaikuttaa 15-20 minuutin ajan.
 • Voit myös laittaa voidetta kaulallesi ja decoltéelle, sillä nämä ovat kaksi sellaista aluetta, jotka jäävät usein huomiota vaille ihonhoidossa.
 • Sen jälkeen kun voide on vaikuttanut sopivan aikaa, huuhtele se pois lämpimällä vedellä. Kuivaa sitten ihosi pehmeällä pyyhkeellä.
 • Laita voidetta kasvoille kolme tai neljä kertaa viikossa, ja mieluiten iltaisin.

Muista tämä!

Esittelemämme yksinkertainen hoito ei ole mikään “ihmeratkaisu”, joka toimisi 100-prosenttisen tehokkaasti ryppyjä vastaan. Sen käyttö auttaa kuitenkin tehostamaan ihon uusiutumista sekä vähentää iho-ongelmia.

Hoidon yhteydessä on tärkeää pitää mielessä, että sen teho riippuu omasta ihotyypistäsi ja elämäntavoistasi. Päivittäinen runsas vedenjuonti sekä antioksidantteja sisältävien ruokien syönti on tärkeää, jos haluat hoitaa ryppyjä ja arpia ihollasi.

Some figure
on tärkeää käyttää aurinkosuojaa

Vaikka jotkut näistä ohjeista saattavatkin tuntua epäoleellisilta, ne ovat silti tärkeitä ihon pitämiseksi terveenä ja muutosten torjumiseksi.

Tartu siis tilaisuuteen ja kokeile tätä kotitekoista hoitoa ryppyihin ja arpiin! Tulet pian huomaamaan, että hehkuva iho ei todellakaan edellytä suuria määriä rahaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Campa, M., & Baron, E. (2018). Anti-aging Effects of Select Botanicals: Scientific Evidence and Current Trends. Cosmetics. https://doi.org/10.3390/cosmetics5030054
 • Oyi, A. R., Onaolapo, J. A., & Obi, R. C. (2010). Formulation and antimicrobial studies of coconut (Cocos nucifera Linne) oil. Research Journal of Applied Sciences, Engineering and Technology. https://doi.org/10.1086/318367

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.