8 kasvojen iholle haitallista tapaa

marraskuu 7, 2016
Vaikka olisitkin väsynyt saapuessasi illalla kotiin, sinun on ehdottomasti kerättävä kaikki voimasi ja poistettava meikit iholta sekä käytettävä kasvovettä ennen nukkumaanmenoa. Jos et tee niin, kasvojesi iho tulee kärsimään siitä.

Herkkä kasvojen iho vaatii erityistä huolenpitoa nuoresta iästä lähtien, jotta ehkäistään vapaiden radikaalien ja ympäristötekijöiden aiheuttamat ihon terveyttä heikentävät negatiiviset vaikutukset.

Nykyään on olemassa lukuisia keinoja ravita ja uudistaa ihoa säilyttääksemme sen kiinteänä ja säteilevämpänä pidempään. Kasvojen ihoa hoidettaessa kauneudenhoitotuotteet eivät kuitenkaan yksin riitä. Tämä ihoalue on pitkälti riippuvainen päivittäisistä elämäntavoista.

Vaikka sinulta saattaakin jäädä se huomiotta, on olemassa joukko asioita, joita teet päivittäin ja jotka lopulta vahingoittavat ihoa ja aiheuttavat siihen muutoksia. Tästä syystä jaamme kanssasi kahdeksan tapaa, jotka sinun tulee pitää mielessä ja muuttaa, jos et vielä ole niin tehnyt.

Älä vahingoita kasvojesi ihoa

1. Et käytä aurinkosuojaa

Kasvojen iho ja aurinkosuoja

Kauneuden ja terveyden tähden meidän kaikkien tulisi käyttää aurinkosuojaa päivittäin, vaikka sää ei näyttäisikään kirkkaalta herätessämme.

Aurinkovoiteella on todettu olevan kyky suojata ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta ja palamiselta. Aurinkoon meneminen ilman minkäänlaista suojaa aiheuttaa vaurioita solutasolla, ja niitä on hankala korjata. Se myös nopeuttaa ikääntymistä ja ajan saatossa voi vaikuttaa ihosyövän syntyyn.

Nykyään on olemassa myös paljon värivoiteita ja värillisiä päivävoiteita joissa on UV-suoja, ja ne voivatkin olla hyvä ja helppo vaihtoehto etenkin kiireisinä aamuina.

2. Tupakointi

Tupakoiville naisille ei pitäisi tulla yllätyksenä, jos he huomaavat iholla näppyjä ja läiskiä, tummat renkaat silmiensä alla sekä muita epäesteettisiä muutoksia kasvoillaan.

Tupakan nikotiini supistaa verisuonia ihon pintakerroksissa, vähentäen näin niiden kykyä kuljettaa happea ja muita tarpeellisia ravintoaineita, joita tarvitaan hyvään terveyteen ja ulkonäköön.

3. Liiallinen alkoholin nauttiminen

Kun alkoholi pääsee verenkiertoon ja aiheuttaa myrkytyksen ja kuivumista, se näkyy iholla.

Ihmiset, jotka eivät vahdi alkoholinkäyttöään, kärsivät usein näpyistä ja rypyistä nuorella iällä, ja heille voi ilmaantua myös hämähäkkisuonia kasvoihin helpommin.

4. Et hoida aknea oikein

Finnien puristelu

Hormonaaliset muutokset, joille naiset altistuvat koko elämänsä ajan, tekevät heistä alttiimpia aknelle eri elämänvaiheissa.

Yksi yleisimmistä virheistä on yrittää päästä eroon finneistä puristelemalla niitä tai käyttämällä kaupan voiteita, jotka ovat täynnä kemikaaleja. Finnien puristeleminen voi vaurioittaa ihoa ja se jättää jälkeensä arpia, kun taas voiteet voivat olla liian aggressiivisia kasvoille.

Finneistä kärsiessäsi sinun täytyy poistaa lika iholta kasvojenpuhdistusaineella tai kuorintavoiteella ja käyttää näiden aineiden lisäksi tuotetta, joka on erityisesti suunniteltu taistelemaan akneongelmaa vastaan. Ihotautilääkäriin on hyvä ottaa yhteyttä, kun akne on paha.

5. Nukkuminen meikit kasvoilla

Älä koskaan enää tee tätä! Tämä on yksi pahimmista asioista, joita voit tehdä kasvoillesi. Levon aikana solusi tarvitsevat riittävästi happea korjatakseen ja uudistaakseen ihoa, johon on tullut vaurioita päivän aikana.

Kun menet nukkumaan nämä kemikaalituotteet kasvoillasi, ihohuokosesi tukkeutuvat, kasvojesi ihosta tulee samea ja solujen työ estyy.

Oletko väsynyt tullessasi kotiin? Kerää voimasi ja käytä meikinpoisto- tai puhdistusainetta ennen kuin suljet silmäsi yöksi.

6. Peseytyminen kuumalla vedellä

Kuuman veden käyttäminen kasvoja pestessä tai suihkussa ei ole paras vaihtoehto kauniin ihon säilyttämisen kannalta. Kuuma vesi poistaa ihon luonnollisia öljyjä, aiheuttaen sen, että ihosi menettää kosteutta ja kimmoisuutta.

7. Huonot yöunet

Valvominen

Hyvin harvalle naiselle tulee mieleenkään, kuinka tärkeää unen laatu on terveelle, näpyttömälle iholle.

Nukkuessa stressihormonit palautuvat normaalille tasolleen, mikä mahdollistaa solujen työskentelyn ihon korjaamiseksi.

Kuusi tuntia tai sitä vähemmän nukkuvat ihmiset kärsivät todennäköisesti ennenaikaisesta vanhenemisesta, tummista renkaista silmien alla ja samean näköisestä ihosta.

8. Useiden tuotteiden samanaikainen käyttö

Ihonhoitoon on olemassa monenlaisia tuotteita, joista jokaisella on oma tarkoituksensa. Ei kannata käyttää yhtä ainetta toisen päällä antamatta toisen aineen ensin imeytyä rauhassa.

Hoidettaessa kasvojen herkkää ihoa tuotteiden yhdisteet reagoivat todennäköisesti keskenään ja aiheuttavat ärsytystä, allergisia reaktioita ja muita ongelmia.

 

UUTISIA VERKOSSA