Logo image
Logo image

Kiinteytä löysä iho laihtumisen jälkeen

3 minuuttia
Ehkäistäksesi ihon löystymisen ja roikkumisen, riittävä nesteytys on todella tärkeää. Muista sekä sisäinen että ulkoinen nesteytys: juo vähintään 2 litraa vettä päivässä ja ota käyttöön kosteusvoiteet.
Kiinteytä löysä iho laihtumisen jälkeen
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Löysä iho on ongelma, jota saattaa esiintyä eri puolilla vartaloa etenkin nopean laihtumisen jälkeen, sillä iho ja lihakset menettävät osan kiinteydestään kollageenin hajoamisen seurauksena. Kollageeni pitää ihon kiinteänä ja kimmoisana.

Kiinteä, solakka vartalo ja kimmoisa iho voi olla vaikea saavuttaa, ja kehonmuokkaus vaatiikin aikaa ja kärsivällisyyttä.

Suurin syy nopeaan laihtumiseen on usein tiukka, rajoittava dieetti, joka laihduttaa nopeasti mutta ei anna iholle tarpeeksi aikaa muuttua painonlaskun mukana. Kun rasvakudos pienenee ihon alla nopeasti, ei iho ehdi muutokseen mukaan ja jäljelle jää roikkuvia ihopoimuja.

Tästä syystä onkin tärkeää laihduttaa hitaasti ja terveellisesti sekä liikunnan että terveellisen ruokailun kautta: näin kiinteydyt samalla kun laihdut, ja pidät huolta myös ihosta. Jos olet jo ehtinyt laihduttaa nopeasti ja ongelmanasi on löysä iho, on olemassa muutamia keinoja, joilla sitä voi kiinteyttää kotikonstein.

Kuinka kiinteyttää löysä iho laihtumisen jälkeen

Muuta ruokavaliotasi

Some figure

Tämä on kaikista tärkein vinkki löysän ihon ehkäisyyn ja häivyttämiseen. Kunnollinen ja terveellinen ruokailu pitää huolta myös siitä, ettet laihdu liian nopeasti, vaan tasaisesti ja turvallisesti.

Jos et nauti terveellistä ravintoa, ei liikkumisesta ja lihaskuntoharjoituksista ole mitään hyötyä: lihakset ja elimistö kaipaavat kunnollista ravintoa toimiakseen ihanteellisesti. Jos jatkat epäterveellisten ruokien syömistä samalla kun lisäät liikunnan määrää, et luultavasti saavuta haluttuja tuloksia. Tärkeintä on muuntaa ruokavaliota: vältä sellaisia ruoka-aineita, jotka kertyvät ylimääräiseksi rasvaksi kehoon. Nauti terveellisiä ruokia, jotka sisältävät vain vähän rasvaa ja sokeria. Parannat sekä ulkomuotoasi että yleistä terveyttäsi.

Suositeltua lukemista: Polta 300 kaloria kahdella kahvakuulaliikkeellä

Paikalliset lihasharjoitukset

Kun paino putoaa nopeasti, on löysä iho erityisen näkyvää vatsan, reisien, pakaroiden ja käsivarsien alueella. Yksi helpoimmista tavoista kiinteyttää löysä iho on tehdä paikallisia harjoituksia ongelmakohdissa.

 • Vatsa: Vatsalihasharjoitukset, jotka keskittyvät kokonaisvaltaisesti vatsan alueelle, kiinteyttävät lihaksia, polttavat rasvaa ja siloittavat ihoa.
 • Jalat ja pakarat: Monet liikkeet keskittyvät sekä jalkoihin että pakaroihin. Tee kyykkysarjoja ja muita tehokkaita liikkeitä, jotka kiinteyttävät pakaroita ja reisiä.
 • Käsivarret: Painonnosto ja muut lihasharjoitukset soveltuvat käsivarsien kiinteyttämiseen.
 • Kasvot ja kaula: Myös kasvojen ja kaulan lihaksia voi harjoittaa.

Liikunnan lisääminen

Pysyäksi terveellisessä painossa ja pitääksesi ihon kiinteänä on hyvä idea lisätä yleistä liikuntaa rutiiniisi. Jo puolen tunnin kävelylenkki päivässä, pyöräily, koiran kanssa samoilu tai hölkkääminen nostattaa sykettä ja saa rasvan palamaan.

Tällainen liikunta vaatii fyysistä ponnistusta ja tehostaa aineenvaihduntaa. Näin ehkäiset rasvan palaamisen ihon alle.

Vältä UV-säteilyä

Sekä aurinko että solariumin käyttö altistavat ihoa haitallisille UV-säteille, jotka heikentävät ihon elastisuutta ja kollageenia.

Vältä suoraa auringonvaloa, äläkä vietä aikaasi solariumissa. Suojaa ihosi aurinkorasvalla, hatulla ja muulla vaatetuksella.

Juo enemmän vettä

Some figure

Veden juominen päivittäin on loistava keino kosteuttaa ihoa ja pitää se kimmoisana ja kuulaana. Nesteyttämällä ihoa sisältäpäin autat sitä mukautumaan painonlaskun aiheuttamiin muutoksiin.

Naisten tulee nauttia vähintään 2 litraa vettä päivässä. Miesten on suositeltavaa juoda kolme litraa.

Kosteuta ihoa

Kosteusvoiteiden käyttö on hyvä keino ehkäistä ihon löystymistä sekä parantaa ihon kiinteyttä ja sävyä lyhyessä ajassa.

Suosittelemme sellaisia tuotteita, jotka sisältävät koentsyymi Q10:tä, kollageenia, retinolia tai elastiinia, sillä nämä ainekset kiinteyttävät ihoa ja ehkäisevät ryppyjä. Voit levittää kosteusvoidetta koko kehon iholle tai vain niihin kohtiin, jotka kaipaavat lisäkosteutusta.

Syö enemmän proteiinia

Some figure

Ruuat, jotka sisältävät runsaasti proteiinia ja hiilihydraatteja, auttavat parantamaan fyysistä suorituskykyä ja kehon kykyä polttaa kaloreita.

Parhaita proteiinin lähteitä ovat:

 • Kala
 • Kana
 • Linssit
 • Soija
 • Kikherneet
 • Kananmunat

Suositeltua lukemista: Parhaat kasvikset laihduttajalle

Kuori iho säännöllisesti

Ihon kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja likaa ja saa ihon näyttämään kuulaalta ja kirkkaalta. Kuorinta poistaa tummia läiskiä ja muita kauneusvirheitä ja saa ihon hehkumaan.

On tärkeää stimuloida samalla ihon verenkiertoa, sillä kun verenkierto toimii tehokkaasti, saavat kaikki kudokset happea ja ravinteita; tämä pitää ihon kiinteänä ja kauniina. Ihoa kuoriessa kannattaakin käyttää hierontaliikkeitä, jotka tehostavat kuorintaa ja verenkiertoa.

Kokeile tätä kotitekoista kuorintavoidetta:

 • Sekoita karkeaa merisuolaa kahteen ruokalusikalliseen kookosöljyä ja hiero hellästi iholle pyörivin liikkein. Kuorinta sopii etenkin reisiin, pakaroihin ja vatsan alueelle. Kaulalle ja käsivarsiin voi käyttää hellävaraisempia kuorintavoiteita.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.