8 kuorivaa kasvonaamiota

Jos ihosi on hyvin herkkä, ei sitä kannata kuoria liian tehokkaasti, sillä seurauksena voi olla sen ärsyyntyminen ja kunnon huononeminen. Kannattaa myös käyttää yleisesti ottaen vähemmän voimakkaita aineksia ihonhoidossa.

Ihon kuorinta on suosittu ja tehokas kauneudenhoidon muoto, joka kannattaa ottaa osaksi ihonhoitorutiinia. Vaikka kuorintaa tulisikin tehdä vain harvoin mahdollisten haittojen välttämiseksi, on hyvin tärkeää pitää mielessä, että tämä käytäntö helpottaa kuolleiden ihosolujen poistumista. Se karsii myös sellaisia epäpuhtauksia, jotka ovat haitaksi ihosi kauneuden kannalta.

On olemassa monen tyyppisiä kuorivia tuotteita, ja kaupoista löytyy jokaiselle ihotyypille hoitavia ja syvältä puhdistavia ratkaisuja, joilla ihon voi pitää terveenä. On kuitenkin hyödyllistä kääntyä myös luonnollisten vaihtoehtojen puoleen, sillä eräät luonnontuotteet ovat erittäin hyödyllisiä ihon kauneuden ylläpidon kannalta. Näiden edullisten ja helposti löytyvien tuotteiden avulla voit valmistaa tehokkaita naamoita, jotka tekevät ihosta pehmeän sekä poistavat epäpuhtauksia ja rasvaa – näin pystyt esimerkiksi edistämään aknen torjumista.

Jos haluat siis kokeilla luonnollisia tuotteita ihonhoidossa, voit ottaa avuksesi muun muassa seuraavat 8 kuorivaa kasvonaamiota, joissa on aineksina tavallisia tuotteita, joita sinulla saattaa jo olla kotonasi.

Jogurtti- ja avokadonaamio

Avokado on erittäin hyvä apu iholle, sillä siitä saa terveellisiä öljyjä ja E-vitamiinia. Jos yhdistät tämän hedelmän jogurttiin, saat luonnollisen kuorintatuotteen, jonka avulla poistat iholtasi epäpuhtauksia sekä teet siitä pehmeän ja kosteutetun. 

Tarvittavat ainekset

 • 1 kypsä avokado
 • 3 ruokalusikallista luonnollista jogurttia

Miten tämä hoito tulee toteuttaa?

Murskaa kypsän avokadon liha ja lisää sitten luonnonjogurttia, jotta saat aikaiseksi tahnan. Laita seosta kasvoillesi naamion tapaan 15 minuutin ajaksi, ja poista sitten kostealla liinalla. Toista hoito kerran viikossa.

Kaura- ja mantelinaamio

Kaurainen kasvonaamio

Kauralla ja mantelilla on molemmilla loistavia ominaisuuksia ihoa ajatellen, ja ne ovatkin kaksi parasta tuotetta kuorinnan toteuttamiseen. Näillä luonnollisilla aineksilla saat kuorittua ihosi luonnollisesti sekä poistettua kuolleet solut, ja tämä resepti on todella erityinen siksi, että kuorinnan lisäksi saat kosteutusta sekä annat ihollesi virkistystä.

Tarvittavat ainekset

 • 50 grammaa kauraa
 • 2 ruokalusikallista manteleita (12 grammaa)
 • 2 tippaa eteeristä ruusuöljyä
 • 1 ruokalusikallinen jotakin kosteuttavaa voidetta

Miten tämä hoito toteutetaan?

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa, ja laita sitten seosta kasvojesi iholle kuorien hellävaraisesti. Anna vaikuttaa 15 minuutin ajan, ja poista sitten pehmeällä kankaalla.

Papaijanaamio

Tämä papaijaa sisältävä naamio kosteuttaa ja kuorii tehokkaasti ihoasi niin, että voit edistää sen kauneutta ja hyvinvointia.

Tarvittavat ainekset

 • 2 ruokalusikallista papaijan hedelmälihaa
 • 1 teelusikallinen hunajaa (7,5 grammaa)
 • 2 tippaa eteeristä laventeliöljyä
 • 1 ruokalusikallinen raunioyrtin lehtiä jauheen muodossa (Symphytum officinale)

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita kaikki ainekset kulhossa niin, että saat aikaiseksi tahnan, ja laita sitä sitten kasvojesi iholle. Anna vaikuttaa 10-15 minuutin ajan.

Kahvinaamio

Kasvonaamio kahvista

Kahvi on yksi parhaista kotoa löytyvistä aineksista, joita voi käyttää ihon kuorimiseen. Kahvi on hyväksi iholle, ja se helpottaa myös epäpuhtauksien poistumista niin, että voit tehdä ihostasi puhtaan ja raikkaan.

Tarvittavat ainekset

 • 1 ruokalusikallinen jauhettua kahvia
 • 3 ruokalusikallista kosteuttavaa voidetta

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita ainekset kulhossa, ja laita seosta sitten kasvojesi iholle pehmein ja pyörivin likkein. Jätä vaikuttamaan 10 minuutin ajaksi, ja pese sitten pois.

Pellavansiemen- ja hunajanaamio

Tämä kotitekoinen kuoriva naamio on ihanteellinen, mikäli haluat poistaa kuolleita ihosoluja ja epäpuhtauksia esimerkiksi kyynärpäistä ja polvista.

Tarvittavat ainekset

 • 25 grammaa pellavansiemeniä
 • 1 kupillinen hunajaa (335 grammaa)
 • puolikas kupillinen lämmintä vettä (125 grammaa)

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita kaikki ainekset ja laita seos jääkaappiin kolmen tunnin ajaksi. Tämän ajan kuluttua voit käyttää sitä kyynärpäittesi ja polviesi puhdistamiseen kevyesti hieroen.

Sokeri- ja sitruunanaamio

Sokerinen kasvonaamio

Tämä naamio on mahtava apu ihon kuorimisessa sekä sen vaalentamisessa luonnollisesti. On kuitenkin hyvin tärkeää laittaa tätä seosta vain ennen yötä, sillä se saattaa aiheuttaa ihon tummentumista, mikäli tapahtuu altistumista auringolle.

Tarvittavat ainekset

 • 2 ruokalusikallista sokeria (30 grammaa)
 • puolikkaan sitruunan mehu

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita ainekset, ja laita seosta kasvoillesi pehmein ja pyörivin liikkein. Anna naamion vaikuttaa 15 minuutin ajan, ja poista se sitten lämpimällä vedellä.

Piimä- ja suolanaamio

Tämä luonnollinen kuoriva naamio on ihanteellinen avoimien ihohuokosten pienentämiseksi, ja se poistaa liiallista öljyä iholta sekä tekee siitä sileämmän ja pehmeämmän.

Tarvittavat ainekset

 • 3 ruokalusikallista piimää (45 ml)
 • 1 ruokalusikallinen suolaa

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita ainekset niin, että saat aikaiseksi tahnan, ja laita sitä sitten kasvoillesi hellästi pyörivin liikkein, jotta saat aikaiseksi kuorivan vaikutuksen.

Hunaja- ja kauranaamio

Hunaja

Tämä kuoriva naamio sisältää hunajaa ja kauraa, ja se on ihanteellinen kuolleiden ihosolujen poistamiseksi sekä ihon virkistämiseksi.

Tarvittavat ainekset

 • 2 ruokalusikallista kauraa (20 grammaa)
 • 1 teelusikallinen hunajaa (7,5 grammaa)

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita ainekset hyvin ja laita tahnaa sitten kostealla ihollesi kattavasti. Anna olla 20 minuutin ajan, ja poista sitten lämpimällä vedellä hieroen samalla kevyesti pyörivin liikkein.

Kokeile näitä loistavia luonnollisia naamioita, mikäli haluat lisätä ihosi kauneutta sekä parantaa sen kuntoa kuorinnan avulla!