Logo image
Logo image

8 kuorivaa kasvonaamiota

3 minuuttia
Jos ihosi on hyvin herkkä, ei sitä kannata kuoria liian tehokkaasti, sillä seurauksena voi olla sen ärsyyntyminen ja kunnon huononeminen. Kannattaa myös käyttää yleisesti ottaen vähemmän voimakkaita aineksia ihonhoidossa.
8 kuorivaa kasvonaamiota
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ihon kuorinta on suosittu ja tehokas kauneudenhoidon muoto, joka kannattaa ottaa osaksi ihonhoitorutiinia. Vaikka kuorintaa tulisikin tehdä vain harvoin mahdollisten haittojen välttämiseksi, on hyvin tärkeää pitää mielessä, että tämä käytäntö helpottaa kuolleiden ihosolujen poistumista. Se karsii myös sellaisia epäpuhtauksia, jotka ovat haitaksi ihosi kauneuden kannalta.

On olemassa monen tyyppisiä kuorivia tuotteita, ja kaupoista löytyy jokaiselle ihotyypille hoitavia ja syvältä puhdistavia ratkaisuja, joilla ihon voi pitää terveenä. On kuitenkin hyödyllistä kääntyä myös luonnollisten vaihtoehtojen puoleen, sillä eräät luonnontuotteet ovat erittäin hyödyllisiä ihon kauneuden ylläpidon kannalta. Näiden edullisten ja helposti löytyvien tuotteiden avulla voit valmistaa tehokkaita naamoita, jotka tekevät ihosta pehmeän sekä poistavat epäpuhtauksia ja rasvaa – näin pystyt esimerkiksi edistämään aknen torjumista.

Jos haluat siis kokeilla luonnollisia tuotteita ihonhoidossa, voit ottaa avuksesi muun muassa seuraavat 8 kuorivaa kasvonaamiota, joissa on aineksina tavallisia tuotteita, joita sinulla saattaa jo olla kotonasi.

Jogurtti-avokadonaamio

Avokado on erittäin hyvä apu iholle, sillä siitä saa terveellisiä öljyjä ja E-vitamiinia. Jos yhdistät tämän hedelmän jogurttiin, saat luonnollisen kuorintatuotteen, jonka avulla poistat iholtasi epäpuhtauksia sekä teet siitä pehmeän ja kosteutetun. 

Tarvittavat ainekset

 • 1 kypsä avokado
 • 3 rkl luonnollista jogurttia

Miten tämä hoito tulee toteuttaa?

Murskaa kypsän avokadon liha ja lisää sitten luonnonjogurttia, jotta saat aikaiseksi tahnan. Laita seosta kasvoillesi naamion tapaan 15 minuutin ajaksi ja poista sitten kostealla liinalla. Toista hoito kerran viikossa.

Kaura-mantelinaamio

Some figure

Kauralla ja mantelilla on molemmilla loistavia ominaisuuksia ihoa ajatellen, ja ne ovatkin kaksi parasta tuotetta kuorinnan toteuttamiseen. Näillä luonnollisilla aineksilla saat kuorittua ihosi luonnollisesti sekä poistettua kuolleet solut, ja tämä resepti on todella erityinen siksi, että kuorinnan lisäksi saat kosteutusta sekä annat ihollesi virkistystä.

Tarvittavat ainekset

 • 50 g kauraa
 • 2 rkl manteleita (12 grammaa)
 • 2 tippaa eteeristä ruusuöljyä
 • 1 rkl jotakin kosteuttavaa voidetta

Miten tämä hoito toteutetaan?

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja laita seosta kasvojesi iholle kuorien hellävaraisesti. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja poista sitten pehmeällä kankaalla.

Papaijanaamio

Tämä papaijaa sisältävä kuoriva kasvonaamio kosteuttaa ja kuorii tehokkaasti ihoasi niin, että voit edistää sen kauneutta ja hyvinvointia.

Tarvittavat ainekset

 • 2 rkl papaijan hedelmälihaa
 • 1 tl hunajaa (7,5 grammaa)
 • 2 tippaa eteeristä laventeliöljyä
 • 1 rkl raunioyrtin lehtiä jauheen muodossa (Symphytum officinale)

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita kaikki ainekset kulhossa tahnaksi ja laita sitä sitten kasvojesi iholle. Anna vaikuttaa 10-15 minuutin ajan.

Kuoriva kasvonaamio kahvista

Some figure

Kahvi on yksi parhaista kotoa löytyvistä aineksista ihon kuorimiseen. Kahvi on hyväksi iholle ja se helpottaa myös epäpuhtauksien poistumista niin, että ihostasi tulee puhdas ja raikas.

Tarvittavat ainekset

 • 1 rkl jauhettua kahvia
 • 3 rkl kosteusvoidetta

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita ainekset kulhossa ja laita seosta sitten kasvojesi iholle pehmein ja pyörivin liikkein. Jätä vaikuttamaan 10 minuutin ajaksi ja pese sitten pois.

Pellavansiemen-hunajanaamio

Tämä kotitekoinen kuoriva naamio on ihanteellinen vaihtoehto, mikäli haluat poistaa kuolleita ihosoluja ja epäpuhtauksia esimerkiksi kyynärpäistä ja polvista.

Tarvittavat ainekset

 • 25 g pellavansiemeniä
 • 335 g hunajaa
 • 125 ml lämmintä vettä

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita seos jääkaappiin kolmen tunnin ajaksi. Tämän ajan kuluttua voit käyttää sitä kyynärpäidesi ja polviesi puhdistamiseen kevyesti hieroen.

Sokeri-sitruunanaamio

Some figure

Tämä kasvonaamio on mahtava apu ihon kuorimiseen sekä sen vaalentamiseen luonnollisesti. On kuitenkin hyvin tärkeää laittaa tätä seosta vain ennen yötä, sillä se saattaa aiheuttaa ihon tummentumista auringon vaikutuksesta.

Tarvittavat ainekset

 • 2 rkl sokeria
 • puolikkaan sitruunan mehu

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita ainekset ja laita seosta kasvoillesi pehmein ja pyörivin liikkein. Anna naamion vaikuttaa 15 minuutin ajan ja poista se sitten lämpimällä vedellä.

Piimä-suolanaamio

Tämä luonnollinen kuoriva kasvonaamio on ihanteellinen avoimien ihohuokosten pienentämiseksi, ja se poistaa liiallista öljyä iholta sekä tekee siitä sileämmän ja pehmeämmän.

Tarvittavat ainekset

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita ainekset tahnaksi ja levitä sitä sitten kasvoillesi hellästi pyörivin liikkein, jotta saat aikaiseksi kuorivan vaikutuksen.

Hunaja-kauranaamio

Some figure

Tämä kuoriva kasvonaamio sisältää hunajaa ja kauraa, ja se on ihanteellinen kuolleiden ihosolujen poistamiseksi sekä ihon virkistämiseksi.

Tarvittavat ainekset

Miten tämä hoito tulisi toteuttaa?

Sekoita ainekset hyvin ja laita tahnaa sitten kostealle ihollesi kattavasti. Anna olla 20 minuutin ajan ja poista sitten lämpimällä vedellä hieroen samalla kevyesti pyörivin liikkein.

Kokeile näitä loistavia luonnollisia kasvonaamioita, mikäli haluat lisätä ihosi kauneutta sekä parantaa sen kuntoa kuorinnan avulla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • American Academy of Dermatology Association. (2019). How to safely exfoliate at home.
  Available in https://www.aad.org/skin-care-secrets/safely-exfoliate-at-home
 • Pazyar, N., Yaghoobi, R., Kazerouni, A., & Feily, A. (2012, March). Oatmeal in dermatology: A brief review. Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprology. https://doi.org/10.4103/0378-6323.93629
 • McLoone P, Oluwadun A, Warnock M, Fyfe L. (2016). Honey: A Therapeutic Agent for Disorders of the Skin. Cent Asian J Glob Health. 2016;5(1):241. Published 2016 Aug 4. doi:10.5195/cajgh.2016.241
 • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2018). Anti-inflammatory and skin barrier repair effects of topical application of some plant oils. International journal of molecular sciences, 19(1), 70. https://www.mdpi.com/1422-0067/19/1/70
 • Li, Y. F., Ouyang, S. H., Tu, L. F., Wang, X., Yuan, W. L., Wang, G. E., … & Kurihara, H. (2018). Caffeine Protects Skin from Oxidative Stress-Induced Senescence through the Activation of Autophagy. Theranostics, 8(20), 5713. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6276298/
 • Jiménez, P., Masson, L., & Quitral, V. (2013). Composición química de semillas de chía, linaza y rosa mosqueta y su aporte en ácidos grasos omega-3. Revista chilena de nutrición, 40(2), 155-160. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0717-75182013000200010&script=sci_arttext
 • Talamantes, C. S., Ninet, V. Z., Martinez, A. E., Pujalte, B. F., & Llatas, F. P. (2015). Reacciones de fotosensibilidad de origen exógeno: Fototoxia y fotoalergia. Enfermería Dermatológica, 9(26), 10-18. https://dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/5444252.pdf
 • Pazyar, N., Yaghoobi, R., Kazerouni, A., & Feily, A. (2012). Oatmeal in dermatology: a brief review. Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology, 78(2), 142. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22421643
 • McLoone, P., Oluwadun, A., Warnock, M., & Fyfe, L. (2016). Honey: A therapeutic agent for disorders of the skin. Central Asian journal of global health, 5(1). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5661189/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.