Luonnollinen kotikuorinta

· toukokuu 15, 2015

 

Kotikuorinta-aineen tai naamion tekeminen on hyvä konsti poistaa likaa, talkkia ja kuolleita ihosoluja kasvoilta. Niin mustapäät kuin aknekin saavat kuorinnassa kyytiä, ja samalla iho siloittuu ja ilmerypyt pehmenevät. Kuorintaseos on helppo tehdä muutamia tavallisia ruoka-aineita käyttäen ja tulokset näkyvät heti. Lue lisää siitä, miten kuorit ihosi helposti kotioloissa.

Mitä kuorinta tekee?

Kuorinta sananmukaisesti kuorii pois kuollutta ihoa ja likaa, jota kertyy kaikkien kasvoille, ja paljastaa alta kuultavan ja kimmoisan ihon. Kuorinta siloittaa epätasaisuuksia ja arpia, puhdistaa ihohuokoset niin, ettei mustapäitä ja finnejä pääse syntymään ja pehmentää jopa ryppyjä.

Kauneushoitoloista löytyy monenlaista eri kuorintaa, jotka usein ovat kuitenkin paljon kovempiotteisia kuin kotioloissa suoritettu kuorinta. Kosmetologi saattaa käyttää kuorinnassa esimerkiksi laseria ja kemiallisia kuorintavoiteita, mikä voi erityisesti herkkäihoiselle olla vähintäänkin epämukava kokemus.

Kokeile siis kasvisten ja hedelmien ihmeellistä voimaa ja sekoita omat luonnolliset ja hellävaraiset kuorinta-aineesi – näin säästät myös pitkän pennin ihonhoidossa!

Puhdista kasvot huolellisesti ennen kuorintaa, huuhtele lämpimällä vedellä ja taputtele kuivaksi. Kuorittaessa ei kasvoilla saa olla yhtään meikkiä. Suosittelemme kuorinnan toteuttamista sellaisena viikonpäivänä, kun sinun ei tarvitse liikkua paljon ulkosalla, sillä aurinko voi vahingoittaa juuri kuorittua ihoa.

Kuorinnan jälkeen voit levittää kasvoille runsaan kerroksen kosteusvoidetta (omatekemää tai kaupasta ostettua). Muistathan, että silmien herkälle ja ohuelle iholle ei kuorintavoidetta tule laittaa.

Kasvot1

 

Kuorinta suoritetaan useimmiten kasvoille, mutta voit kokeilla sitä myös kaulalle ja rintakehälle, käsiin, hartioille ja niskaan. Ruokakaapista löytyvistä aineista on helppo sekoittaa suurempiakin satseja koko kehon kuorintaan. Kuori vartalo kylpyhuoneessa ennen suihkua pahimman sottauksen välttämiseksi.

Parhaat luonnolliset kuorintamenetelmät

  • Maissijauho ja sitruuna. Tarvitset yhden sitruunan, ruokalusikallisen sokeria, ruokalusikallisen maissijauhoa, kaksi ruokalusikallista ruusuvettä ja muutaman tipan sitruunan eteeristä öljyä. Sekoita maissijauho ruusuveteen niin, että siitä muodostuu tasainen tahna. Lisää sekaan sokeri, sitruunasta puristettu mehu ja eteerinen öljy. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi ja levitä sitten kasvoille pyöröliikkein hieroen. Anna seoksen vaikuttaa kasvoilla muutaman minuutin ajan ja huuhtele pois viileällä vedellä. Viimeistele käymällä kasvot läpi kasvovedellä.
  • Sokeri ja oliiviöljy. Tähän tarvitset kaksi ruokalusikallista sokeria, saman määrän oliiviöljyä ja puolikkaan ruokalusikallisen sitruunamehua. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja levitä sitten kasvoille pehmeästi hieroen. Anna kuorintavoiteen vaikuttaa kymmenen minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta ihohuokosesi sulkeutuvat.

Kasvokuorinta

 

  • Mansikat, jogurtti ja kaura. Tarvitset 3-4 mansikkaa, ruokalusikallisen maustamatonta jogurttia ja kaksi ruokalusikallista kaurahiutaleita. Leikkaa mansikoista kanta pois ja muussaa kulhossa yhdessä jugurtin ja kaurahiutaleiden kanssa, kunnes aineksista syntyy tasainen tahna. Tähän voit käyttää myös teho- tai sauvasekoitinta. Levitä kuorintavoide kasvoille ja anna sen imeytyä 15-20 minuuttia, ja huuhtele sen jälkeen kasvot huolellisesti kylmällä vedellä. Tämän kuorinnan voit tehdä kahdesti viikossa.
  • Suola. Suolakuorintaa käytetään yleensä vain vartalon alueelle, sillä se soveltuu paremmin paksummalle iholle. Tarvitset neljä ruokalusikallista manteliöljyä ja muutaman tipan eteeristä laventeliöljyä. Sekoita öljyt ja ripaus suolaa keskenään (käytä tähän pienikiteistä merisuolaa) ja hiero pyörein liikkein hellävaroen iholle pienissä erissä. Anna seoksen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele pois lämpimällä vedellä. Voit kuoria vartalon tällä menetelmällä kaksi kertaa viikossa.
  • Jogurtti ja suola. Sekoita muutama lusikallinen maustamatonta jogurttia ruokalusikalliseen hienojakoista merisuolaa. Levitä iholle kevyesti hieroen ja anna imeytyä 20 minuuttia, huuhtele pois lämpimällä vedellä.

Naamio2

 

  • Greippi. Tämän simppelin kuorintavoiteen aineksina ovat pelkästään greipistä puristettu mehu ja ruokalusikallinen sokeria. Greippimehun hapot kuorivat ja puhdistavat hellävaraisesti samalla kun sokerikiteet poistavat kuolleen ihosolukon mekaanisesti. Sekoita ainekset keskenään, levitä kasvoille ja anna imeytyä muutaman minuutin ajan. Huuhtele kasvot lämpimällä vedellä. Voit suorittaa kuorinnan kolmesti viikossa, anna ihon rauhoittua ainakin päivän ajan kuorintojen välillä.
  • Tomaatti ja sitruuna. Tarvitset tomaatin, puolikkaan sitruunan mehun ja kaksi ruokalusikallista sokeria. Paloittele ja muussaa kypsä tomaatti, lisää sitten sitruunamehu ja sokeri. Levitä kasvojen iholle pyörein liikkein ja anna seoksen imeytyä 15 minuuttia. Viimeistele kuorinta huuhtomalla kasvot kylmällä vedellä.
  • Hiekkakuorinta. Tähän ei vaadita muuta kuin kesä ja hiekkaranta. Hiero hiekkaa märkiin jalkapohjiin ja pohkeisiin uimisen jälkeen. Parhaan lopputuloksen saat meren rannalla, sillä yksinään jo veden suola puhdistaa ihoa. Ihosi tuntuu uskomattoman pehmeältä tämän jälkeen.
  • Kahvi. Kahvinpurut kelpaavat moneen muuhunkin kuin vain kahvinkeittoon. Tähän kuorintaan tarvitset kaksi ruokalusikallista jauhettua kahvia ja kosteusvoidetta. Sekoita purut voiteen sekaan ja hiero kasvoille. Huuhdo seos pois lämpimällä vedellä, tee viimeinen huuhtelu viileällä vedellä ja viimeistele käymällä kasvot läpi kasvovedellä.
  • Höyrykuorinta. Keitä satsi vettä kattilassa tai vedenkeittimessä ja kaada suureen kulhoon. Laita kasvosi suoraan kulhon yläpuolelle ja peitä pääsi pyyhkeellä. Pysyttele pyyhkeen alla niin kauan kuin pystyt. Voit myös kastaa pyyhkeen kiehuvaan veteen, puristaa kuivaksi ja laittaa kasvoille vähintään 15 minuutin ajaksi. Höyry avaa ihohuokoset ja pehmentää ihoa niin, että pääset helposti käsiksi finneihin ja mustapäihin. Voit puristella epäpuhtaudet pois hellävaroen (vain puhtain käsin).

Naamio3