Unettomuus on häiriö, jota voi hoitaa suolalla ja sokerilla

Sokerin ja suolan sekoitus voi auttaa sinua hallitsemaan niitä hormoneja, jotka lisäävät stressiä. Näiden tuotteiden avulla voit pystyä estämään häiriöitä unirytmissäsi.
Unettomuus on häiriö, jota voi hoitaa suolalla ja sokerilla
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Unettomuus on häiriötila, johon kuuluu se, että ihminen ei pysty nukkumaan kunnolla tai nukahtamaan. Saattaa olla vaikeaa saada unen päästä kiinni yöllä, ja saatat herätä liian aikaisin aamulla.

Tätä ongelmaa pidetään kaikkein tavallisimpana unen häiriönä yleisesti ottaen. Se vaikuttaa kuitenkin enemmän naisiin, vanhuksiin sekä sellaisiin ihmisiin, joilla on psykologisia häiriötiloja, kuten esimerkiksi masennusta tai ahdistusta.

Univaikeudet ja unenpuute voivat vaikuttaa negatiivisesti elämälaatuun, ja ne saattavat johtaa sosiaalisen elämän huononemiseen, työn laadun vähenemiseen sekä muiden elämän eri osa-alueiden ongelmiin.

Ottaen siis huomioon kuinka haitallista unettomuus voi olla ihmisen fyysiselle ja psyykkiselle terveydelle, on hyödyllistä olla tietoinen kaikista niistä apukeinoista, joilla unettomuutta voidaan nykypäivänä estää tulemasta liian suureksi ongelmaksi.

Olisi kuitenkin otettava huomioon, että monia kaupallisia lääkkeitä tulee ottaa vain silloin jos lääkäri niin määrää, ja niitä tulee myös napsia vain kohtuudella, sillä liiallinen rauhoittavien lääkkeiden käyttö voi saada aikaan negatiivisia sivuvaikutuksia.

Suola ja sokeri ovat suosittu yhdistelmä sellaisten ihmisten keskuudessa, joilla on vaikeuksia nukkua hyvin. Ne, jotka tätä konstia ovat käyttäneet, sanovat sen olevan tehokas tapa taistella unettomuutta vastaan.

Miksi suola ja sokeri toimivat unettomuuden hoidossa?

unettomuus on hoidettavissa suolalla ja sokerilla

Yksi pääsyistä unettomuuteen on fyysinen tai tunne-elämän stressi, joka johtuu biokemiallisesta reaktiosta, joka sitten häiritsee kehosi unihormonien tuotantoa.

Kun stressihormonit ovat korkealla tasolla, häiriintyy ihmisen unirytmi, ja tällöin et pysty nukahtamaan tai pysymään kunnolla unessa.

Tämän vuoksi sokeri ja suola voivat olla tärkeässä asemassa, sillä molemmilla on kyky hallita stressihormoneja, ja siten tasot voidaan tuoda lähemmäksi normaaleja, jotta unirytmisi ei häiriintyisi liikaa.

Kirjassaan Eat for Heat tutkija Matt Stone kuvailee tätä niksiä, ja sanoo sen olevan ratkaisu paremman unen saavuttamiseksi.

“Suolan ja sokerin yhdistelmä on ehdottoman tarpeellinen stressaavissa tilanteissa, jos haluat nukkua kunnolla yöllä. Insomia ilmenee kello 2-4 välillä yöllä, ja siihen kuuluu liiallinen adrenaliinin virtaus kehossasi (adrenaliini on korkeimmillaan tähän aikaan). Sokeri ja suola kielen alla on ainoa oikea tapa hoitaa tätä ongelmaa.”

Suolaa ja sokeria unettomuuteen – kuulostaa oudolta!

Nykyisin useimmat ihmiset ovat tietoisia siitä, että liiallinen suolan tai sokerin syönti on haitallista terveyden kannalta, ja tuloksena voi olla monia sairauksia tai häiriöitä.

Mutta jos syöt niitä vain kohtuullisesti, on tämä täysin ok, sillä elimistösi tarvitsee itse asiassa pienen määrän näitä molempia tuotteita.

uneton nainen

Suolan ja sokerin yhdistämisen hyödyt

Vaikka näiden kahden aineen yhdistelmän maku ei välttämättä ole maailman paras, ovat niiden hyödyt niin suuret, että tätä niksiä kannattaaa todella kokeilla ainakin ajoittain.

  • Se vahvistaa vastustuskykyä.
  • Se auttaa lievittämään päänsärkyjä.
  • Se lisää energian määrää.
  • Se lisää serotoniinin tuotantoa sekä elektrolyytteja.
  • Se lievittää stressiä.

Unettomuus on hoidettavissa tällä reseptillä

sokeriseos

Jotta voisit hyötyä tästä unettomuutta torjuvasta hoidosta, tarvitset seuraavat ainekset:

  • 1 teelusikallinen merisuolaa
  • 5 teelusikallista ruskeaa sokeria
  • 1 ruokalusikallinen raakasokeria tai panelaa

Valmistus

Laita kaikki ainekset pussiin tai pieneen purkkiin, ja sekoita hyvin. Panela eli täysruokosokeri on aines, joka tuppaa erottautumaan muista, ja sen vuoksi se täytyy yhdistää ruskeaan sokeriin.

Suositeltu suhde tässä ohjeessa on yksi osa suolaa ja viisi osaa sokeria, mutta jos tämä resepti tuntuu liian suolaiselta, voit vähentää suolan määrää halutessasi.

Kuinka sitä tulisi ottaa?

Ennen kuin menet nukkumaan tai yöllä, laita pieni määrä seosta kielesi alle, ja anna sen sulaa kokonaan.

Voit jättää loput seoksesta yöpöydällesi tai johonkin sellaiseen paikkaan, josta saat sitä helposti keskellä yötä, mikäli tarvitset.

Jos siis unettomuus on itseäsi vaivaava ongelma, ota avuksi suola ja sokeri, ja toivottavasti pystyt näin torjumaan tämän yleisen ongelman haitallisia vaikutuksia!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kun unet heijastavat terveydentilaasi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kun unet heijastavat terveydentilaasi

Vaikka uniimme liittyy paljon mysteereitä, niin tiettyjen teorioiden mukaan unet voivat joskus heijastaa niitä tunteita, joita koemme.
Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.