Logo image
Logo image

Näin käytät suolaa kauneudenhoidossa

2 minuuttia
Varo suolan joutumista silmiin, kun käytät sitä kasvoilla.
Näin käytät suolaa kauneudenhoidossa
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Suolaa voi käyttää ruuanlaiton lisäksi kauneudenhoidossa. Suolalla on monia iholle hyödyllisiä ominaisuuksia, ja se sopii käytettäväksi vaikka joka päivä. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, miten voit käyttää suolaa kauneudenhoidossa, esimerkiksi ihon kuorimiseen ja kaunistamiseen. 

Näin käytät suolaa kauneudenhoidossa

Kuten mainitsimme aikaisemmin, suolalla on monia iholle hyödyllisiä ominaisuuksia, ja se on oiva lisä kauneudenhoitorutiiniin.

Kuorinta

Kuori iho suolalla suihkun tai kylvyn jälkeen. Levitä suolaa kämmeniin ja hiero ihoon, kun se on vielä peseytymisen jäljiltä märkä. Hiero suola käsivarsiin ja jalkoihin. Suolan kiteet auttavat poistamaan kuollutta ihosolukkoa ja hieronta tehostaa verenkiertoa.

Kasvoilla

Some figure

kasvoille

Turvonneet silmät

Sekoita ruokalusikallinen merisuolaa kulholliseen kuumaa vettä. Uita kulhossa puhdasta liinaa, purista kuivaksi, asetu mukavaan asentoon ja levitä liina silmien päälle, anna vaikuttaa 10 minuuttia. Varo avaamasta silmiäsi, sillä jos suola päätyy silmään, se alkaa kirvellä. Huuhtele silmien alue hyvin kylmällä vedellä.

Jalkakylpy

Some figure

Kokeile suolaa jalkakipujen karkoittamiseen.

Hilseen ehkäisyyn

Kuten aikaisemmin mainitsimmekin, suola sopii sekä kuolleen ihosolukon poiskuorimiseen ja rasvaisuuden poistamiseen – siksi se sopii myös hilseilevän ja rasvaisen hiuspohjan hoitoon. Tarkista ennen tämän hoidon kokeilua, ettei päänahassasi ole pieniä haavaumia tai rikkoontuneita ihoalueita.

Ota suolasirotin mukaasi kylpyhuoneeseen ja ripottele suolaa päänahkaan ennen shampoopesua. Hiero suola hellästi päänahkaan, sillä liian kovakouraiset otteet voivat rikkoa ihoa ja suola alkaa kirvellä pahasti. Huuhtele ja pese hiukset normaalisti suolan levittämisen jälkeen.

Hiuslakan poistamiseen

Suolaa voi kokeilla silloin, kun hiuksissa on paljon hiuslakkajäämiä. Sekoita kupillinen Epsom-suolaa tai muuta vastaavaa litraan vettä, heitä perään vielä desi sitruunamehua ja anna seoksen seistä 24 tuntia ennen käyttöä. Seuraavana päivänä voit levittää seoksen suoraan kuiviin hiuksiin. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja pese normaaliin tapaan. Tällä konstilla pääset varmasti eroon sitkeimmistäkin hiuslakkajäämistä hiusta vahingoittamatta.

Kokeile suolaa luksushoitona

Viski ja suola

Tähän hoitoon tarvitset merisuolaa, viskiä, kookos- ja palmuöljyä sekä vehnää – sekoita niistä paksu naamio joko hiuksille tai kasvoille. Iholle hierottuna tämä hoito parantaa ihon kiinteyttä ja pitää myös hiukset kauniina ja pehmeinä. Hoito sopii erityisesti miehille.

Samppanja ja suola

Tämä hoito tehdään vuorisuolasta, samppanjasta (tai kuohuviinistä), sekä kookos- ja palmuöljystä. Voit lisätä hoidon sekaan setripuuöljyä verenkiertoa stimuloimaan ja selluliittia poistamaan. Lisäksi setripuu auttaa poistamaan nestettä. Naamiona käytettynä tämä hoito auttaa ihoa uusiutumaan ja vähentämään  ikääntymisen merkkejä.

Viini ja suola

Tämä hoito sisältää paljon antioksidantteja, joten se toimii erityisen hyvin ikääntymisen merkkejä vastaan. Lisäksi hoito auttaa kudoksia uusiutumaan ja vahvistamaan verenkiertoelimistön toimintaa. Sekoita naamio vuorisuolasta, punaviinistä ja kookos- ja palmuöljystä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bathing in a magnesium-rich Dead Sea salt solution improves skin barrier function, enhances skin hydration, and reduces inflammation in atopic dry skin. Proksch E, Nissen HP, Bremgartner M, Urquhart C. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15689218
  • About Epsom salts. (MgSO4·7H2O) (n.d.). epsomsaltcouncil.org/wp-content/uploads/2015/10/universal_health_institute_about_epsom_salt.pdf
  • Scientific evidence of the therapeutic effects of dead sea treatments: a systematic review. Katz U, Shoenfeld Y, Zakin V, Sherer Y, Sukenik S. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22503590

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.