Hoitoja värjätyille tai vahingoittuneille hiuksille

elokuu 22, 2015

Monet naiset rakastavat vaihdella hiustensa väriä. Värjäämisen lisäksi monet muutkin jokapäiväiset tottumukset vahingoittavat tuntuvasti hiuksia – näihin kuuluvat muun muassa suoristajan, hiustenkuivaajan sekä kemikaalituotteiden käyttö. Miten siis vahingoittuneita hiuksia voi hoitaa – ja voiko niitä korjata? Älä huoli, sillä seuraavaksi kerromme sinulle kotona tehtävistä hoidoista, jotka saattavat antaa tukallesi suurta helpotusta sekä tuoda takaisin sen kiillon.

Minkälaisia hoitoja värjätylle ja vahingoittuneelle tukalle on olemassa?

Niinpä niin, silloin kun värjäsit hiuksesi ne näyttivät niin hyväkuntoisilta ja täydellisen kiiltäviltä. Muutaman pesun jälkeen seurasi kuitenkin väistämätön tosiasia: värjätyt hiukset saattavat ruveta näyttämään kuivilta ja sameilta, ja niiden sävy voi olla kalpea ja ankean näköinen. Hiukset myös usein tuntuvat karheilta ja epämiellyttäviltä.

Mitä siis voit tehdä tällaisessa tilanteessa? Annamme sinulle tässä artikkelissa useita kotona kokeiltavia reseptejä, joilla luot hoitoja värjätyn ja vahingoittuneen tukan pelastamiseksi. Ne voivat auttaa huomattavasti, joten älä epäröi tarttua vinkkeihimme!

Naamio oluesta ja aloe verasta

aloe_vera

Kuulostaako tämä yhdistelmä omituiselta ja yllättävältä? No, sitä se saattaa ollakin, mutta uskoit tai et, on ohra täydellinen tuote hiustesi hoitoon. Se sopii hyvin vaurioiden korjaamiseen sekä ennen kaikkea hiusten kiillon palauttamiseen. Tämä resepti on hyvin yksinkertainen, ja se on myös hyvin tunnettu julkisuuden henkilöiden keskuudessa. Kun yhdistät oluen ominaisuudet aloe veran korjaavaan vaikutukseen, saat hiuksillesi mahtavan hoitonaamion, joka kannattaa valmistaa ainakin kahdesti viikossa.

Tarvittavat ainekset

  • Puolikas lasillinen olutta
  • Kaksi aloe veran vartta
  • Yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä

Näin valmistat naamion oluesta ja aloe verasta

Tämä ohje on todella helppo. Ota lasillinen olutta, ja purista sinne aloe veran neste. Yritä sekoittaa nämä ainekset ruokalusikalliseen oliiviöljyä. Tämä saattaa ensin tuntua vaikealta, mutta jos vain jatkat sekoittamista, alkavat ainekset lopulta yhdistyä. Laita seosta sitten hiuksiisi, hiero hyvin 15 minuutin ajan käyden läpi juuret sekä itse hiusten pituudet. Kun olet valmis, huuhdo hiuksesi lämpimällä vedellä – varo kuitenkin, ettei vesi ole kuumaa. Toista tämä hoito kahdesti tai kolmesti viikossa.

Majoneesihoito

hiustenhoito

Tämä on epäilemättä hyvin perinteinen hiushoito, mutta siitä huolimatta se on erittäin tehokas. Tähän saattaa kulua hiukan enemmän rahaa, joten se on hyvä tehdä ainoastaan kerran viikossa. Majoneesit, joissa on kananmunaa ja viinietikkaa sisältävät ominaisuuksia, jotka ovat erittäin sopivia hiustenhoitoon. Samalla ne luovat hiuksia peittävän kiiltävän kerroksen, sekä antavat niille luonnollista kosteutta ja voimaa.

Näin teet majoneesihoidon

Jotta voisit nauttia tämän mahtavan ja yksinkertaisen naamion hyödyistä, tarvitsee sinun vain laittaa majoneesia kosteaan tukkaan. Anna naamion vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja huuhdo sitten kunnolla lämpimällä vedellä. Tukkasi kiilto tulee lisääntymään huomattavasti.

Avokadonaamio

avokadonaamio

Tämä on toinen perinteinen hiushoito. Avokado on ehdottomasti yksi parhaimmista saatavilla olevista hoitavista tuotteista. Tämä ei päde ainoastaan ihon hoitoon ja sen nuorekkuuden lisäämiseen, vaan avokado korjaa myös hiusten vaurioita ja tekee niistä taas terveen näköiset, kiiltävät ja kauniin väriset. Avokado myös auttaa kaksihaaraisten korjaamisessa sekä tekee kuivasta ja hauraasta tukasta taas pehmeän. Tämä naamio on siis erinomainen vaihtoehto, ja saat siitä vitamiineja sekä elinvoimaista ulkonäköä hiuksillesi.

Näin valmistat avokadonaamion

Tämän naamion tehdäksesi tarvitset yhden kypsän avokadon. Murskaa sen hedelmäliha ja lisää yksi ruokalusikallinen vehnänalkioöljyä. Käytä seoksen valmistamisessa haarukkaa, ja laita sitä sitten hiuksiisi. Anna naamion vaikuttaa tunnin ajan, ja huuhtele sen jälkeen tukkasi lämpimällä vedellä.

Omenaviinietikasta valmistettu hoito

omenasiiderietikka

Olemme kaikki kuulleet omenaviinietikan mahtavista ominaisuuksista, mutta sitä voidaan käyttää  – ja se on hyvin hyödyllinen – myös kauneudenhoidossa. Hoitaaksesi ja korjataksesi värjäyksen vahingoittamia hiuksia valmista siis huuhteluaine omenaviinietikasta. Tällä palautat hiuksillesi niiden luonnolliset pH-tasot, ja teet tukastasi kiiltävän sekä poistat myös hilseen.

Näin valmistat omenaviinietikka-huuhteluaineen

Taas on tarjolla yksi erittäin helppo resepti. Ota puolikkaan lasillisen verran omenaviinietikkaa, ja laimenna sitä puolikkaassa lasillisessa vettä. Käytä spray-pulloa laittaaksesi huuhteluainetta hiuksiisi. Anna vaikuttaa 15 minuutin ajan, ja huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Yleisiä neuvoja värjätyn ja vahingoittuneen tukan hoitoon

hiusvärit

Yritä olla värjäämättä tukkaasi enemmän kuin kaksi kertaa kuussa. Jos haluat vaihtaa hiustesi väriä, tee tämä hitaana muutoksena, mutta huolehdi siitä, että et käytä sellaisia värejä, joissa on liian paljon ammoniakkia.

  • Käytä shampoota, joka on suunniteltu nimenomaan värjätyille hiuksille.
  • Vältä huuhtelemasta tukkaasi liian kuumalla vedellä. On aina parempi käyttää vain lämmintä vettä, sillä kuuma vesi saattaa vahingoittaa hiuksiasi.
  • Suoristusrautojen, kihartimien tai hiustenkuivaajien käyttö vaikuttaa hiusten kuntoon todella paljon. Yritä siis käyttää näitä laitteita vain keskitason lämmöllä ainoastaan silloin kun todella tarvitset niitä.
  • Aurinko on yksi värjättyihin hiuksiin vaikuttava lisätekijä. Yritä siis käyttää auringossa aina asianmukaisia hiuksille tarkoitettuja suojatuotteita.

UUTISIA VERKOSSA