Logo image
Logo image

Parhaat kuorinta-aineet eri ihotyypeille

2 minuuttia
Ihotyyppi määrittelee sen, millaista kuorinta-ainetta sillä tulisi käyttää. Kemikaaleja sisältävien kuorinta-aineiden sijaan kannattaa aina valita luonnollisia vaihtoehtoja.
Parhaat kuorinta-aineet eri ihotyypeille
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Omalle ihotyypille sopivan kuorinta-aineen käyttö auttaa parantamaan suuresti ihon kuntoa, sillä tämä yksinkertainen tapa edistää ihon uudistumista, tekee siitä kiinteän ja säteilevän sekä poistaa samalla epäpuhtauksia.

Tästä artikkelista löydät omalle ihotyypillesi parhaan luonnollisen kuorinta-aineen.

Kuorinta-aineiden tyypit

Kuorinta-aineet voidaan jakaa kahteen kategoriaan:

 • Mekaaniset kuorinta-aineet: Näille kuorinta-aineille on ominaista rakeinen koostumus, joka poistaa kuolleita ihosoluja mekaanisesti, kun ainetta hierotaan iholle.
  • Näitä kuorinta-aineita voidaan käyttää sellaisenaan tai sekoittaa voidemaisempien ainesosien kanssa, esimerkiksi aloe veran tai kasviöljyjen kanssa.
 • Kemialliset kuorinta-aineet: Kemialliset kuorinta-aineet vaikuttavat happojen kautta. Tähän kategoriaan kuuluvat pehmeimmät ja luonnollisimmat kuorinta-aineet, jotka on valmistettu hedelmien ja vihannesten entsyymeistä.
  • Levitä kemiallista kuorinta-ainetta iholle, anna vaikuttaa kunnes se kuivuu ja huuhtele pois vedellä.

Molemmat kuorinta-aineet ovat tehokkaita, ja niiden joukossa on eri vaihtoehtoja eri ihotyypeille. Suosittelemme välttämään muista kuin luonnollisista ainesosista valmistettuja kuorinta-aineita. Näitä ovat monet kaupoissa myytävät tuotteet. Ne voivat olla vaarallisia iholle pitkällä aikavälillä. Lisäksi ne voivat olla haitallisia ympäristölle, sillä monet niistä eivät hajoa.

Parhaat kuorinta-aineet kaikille ihotyypeille

Alta löydät parhaat kuorinta-aineet omalle ihotyypillesi. Jos ihosi on kuiva ja herkkä, voit kuoria sen joka viikko tai joka toinen viikko.

Kuiva iho

Some figure

Kuiva iho tarvitsee syväkosteutusta päivittäin, aamuin ja illoin, jotta se ei kuivuisi liikaa eikä siihen muodostuisi ennenaikaisia ryppyjä. Kuiva ihotyyppi on tavallisesti kaunis, mutta vaurioiden välttämiseksi sitä on hoidettava runsaasti.

On hyvin tärkeää valita oikeanlainen kuorinta-aine, sillä suurin osa kuorinta-aineista kuivattaa tätä ihotyyppiä entisestään. Suosittelemme kevyttä entsyymikuorintaa, kuten ananasta.

 • Voit käyttää kuorinnassa ananasviipaletta tai jopa kuoren sisäosaa.
 • Ananas saattaa aiheuttaa kutinaa, jos iholla on haavoja tai avonaisia ihohuokosia.

Rasvainen iho

Rasvainen iho kannattaa kuoria kerran viikossa. Tulokset näkyvät siinä heti: iho on pehmeä ja matta.

 • Paras kuorinta-aine rasvaisuuden hillitsemiseksi on merisuola. Iholle suosittelemme hienokiteistä merisuolaa.
 • Suola syväpuhdistaa ja antaa iholle myös kivennäis- ja hivenaineita.

Sekaiho

Some figure

Sekaiho, jolle on ominaista sekä kuivat että rasvaiset ihoalueet, vaatii mietoa kuorinta-ainetta, joka auttaa tasapainottamaan talintuotantoa ihoa kuivattamatta.

 • Paras vaihtoehto sekaiholle on sokeri. Voit käyttää hienokiteistä puhdasta ruokosokeria ja sekoittaa siihen halutessasi muutaman tipan ekstra-neitsytkookosöljyä.

Herkkä iho

Herkkään ihoon pätee sama kuin kuivaan ihoon: se tarvitsee säntillistä kuorintaa, ei liian usein, mutta oikeilla tuotteilla.

 • Herkkäkin iho vaatii entsyymikuorintaa. Hyvä vaihtoehto ovat tomaatit, sillä ne sisältävät ihon kannalta uskomattomia ominaisuuksia.
 • Ne ovat myös erittäin hyödyllisiä auringonpolttamiin.

Ikääntynyt iho

Some figure

Ikääntyneellä iholla on yleensä ryppyjä ja läiskiä. Niitä vastaan voidaan taistella kuorinta-aineilla, jotka edistävät ihon uloimpien kerrosten uudistumista. Näin ikääntyneestä ihosta saa kiinteämmän, tasaisemman ja kirkkaamman.

 • Ikääntyneen ihon kuorimiseksi suosittelemme murskaamaan viinirypäleiden siemeniä. Ne sisältävät paljon resveratrolia, yhtä kaikkein tehokkaimmista antioksidanteista.
 • Voit jopa jättää siemenet iholle muutamaksi minuutiksi; näin ne toimivat nuorentavana ja kuorivana naamiona.

Akneiho

Akneiho vaatii sellaista kuorintamentelmää, joka auttaa emäksisöimään ihon pH-arvoa ja torjumaan tulehduksia.

 • Ratkaisu löytyy ruokasoodasta.
 • Voit lisätä ruokasoodaan muutaman tipan eteeristä teepuuöljyä vaikutusten tehostamiseksi.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.