Hoida rasvoittuvaa tukkaa merisuolalla

Hoida rasvoittuvaa tukkaa merisuolalla
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Merisuola on monikäyttöinen luonnollinen ainesosa ruuanlaitossa, kauneudenhoidossa ja kodin puhdistamisessa. Sen karkea rakenne on mitä mainioin päänahan kuorinta-aine, jolla voi hoitaa etenkin rasvoittuvaa tukkaa.

Nyt varmasti pohdit miten merisuola voi vähentää rasvaa hiuksista ja päänahasta. Lue lisää niin kerromme tästä mainiosta aineesta.

Mistä merisuola tunnetaan?

Merisuolaa saadaan suoraan merestä. Sitä ei ole muutettu millään kemiallisella prosessilla, vaan siinä on tallessa suolan alkuperäiset ominaisuudet. Merisuola on terveellisempi vaihtoehto kuin jodioitu pöytäsuola. Merisuolan käytöstä saat enemmän hyötyjä.

merisuolaa ja oliiviöljyä

Vähennä hiusten rasvaisuutta merisuolalla

Talirauhasten liiallinen rasvantuotanto aiheuttaa hiusten rasvoittumista. Kun hiuksia ja päätä ei pestä tarpeeksi hyvin tai usein, rasvaa kertyy päänahkaan ja sen poistaminen voi olla hyvinkin hankalaa ja ikävää.

Kun merivedestä haihdutetaan vesi pois, jäljelle jää merisuolaa, johon jää runsaasti kertyneitä mineraaleja. Merisuolan taika on näissä mineraaleissa, sillä ne vahvistavat hiustuppeja ja päänahkaa. Hiusten rasvoittuminen vähentyy ja hiuksesi alkavat näyttämään terveemmiltä.

Merisuola parantaa myös ihon verenkiertoa niissä kohdin, mihin sitä käytetään. Tämä parantaa ihon ja päänahan hapen saantia. Hiuksesi kasvavat nopeammin, niistä tulee tuuheammat ja päänahkasi tervehtyy. Nyt kun tiedät miten merisuola toimii, voit tehdä siitä hiuksillesi hoidon ja kokeilla sitä kotona.

Lisää suolasta tässä: 10 merisuolan mahtavaa hyötyä

Merisuolahoito hiuksille

Aineet

  • 2 osaa shampoota
  • 1 osa merisuolaa
hoida rasvoittuvaa tukkaa merisuolalla

Ohjeet

  • Laita lempishampootasi pieneen, puhtaaseen ja kuivaan säilytysastiaan.
  • Lisää siihen puolet shampoon määrästä merisuolaa. Sekoita hyvin kunnes suola on liuennut kunnolla.
  • Kun olet suihkussa, pese hiuksesi kauttaaltaan suolashampoolla.
  • Hiero päänahkaasi suolashampoolla 5 minuuttia ja anna sen vaikuttaa toiset 5-10 minuuttia.
  • Huuhtele hiuksesi lämpimällä vedellä. Kylmä huuhtelu lopuksi sulkee hiustupet, mikä myös osaltaan vähentää rasvoittumista.
  • Käytä hoitoainetta normaaliin tapaan.

Voit käyttää suolahoitoa kerran viikossa. Kuukauden päästä alat jo huomaamaan eron hiuksissasi. Muistathan tehdä tämän suolahoidon vain silloin tällöin, sillä liiallinen suolan käyttö saattaa kuivattaa hiuksia liikaa. Suolalla suositellaan hoidettavan etenkin erittäin rasvoittuvaa tukkaa sekä rasvaista päänahkaa. Älä käytä suolaa joka pesukerralla.

Merisuola on todellinen ihmeaine ja on auttanut monia ihmisiä, vaikka kaupasta ostetut erikoisshampoot tai muut kosmetiikkatuotteet eivät ole auttaneet. Merisuola ei pelkästään vähennä hiusten rasvaisuutta, vaan myös edistää hiusten kasvua ja jopa poistaa hilsettä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Haluatko pidemmät ja vahvemmat hiukset? Kokeile näitä luontaishoitoja
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Haluatko pidemmät ja vahvemmat hiukset? Kokeile näitä luontaishoitoja

Kaikki haluavat pidemmät, paksummat, kiiltävämmät ja vahvemmat hiukset. Monet luonnolliset ainesosat voivat onneksi auttaa hiusten elvyttämisessä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.