Logo image
Logo image

Hoida rasvoittuvaa tukkaa merisuolalla

2 minuuttia
Hoida rasvoittuvaa tukkaa merisuolalla
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Merisuola on monikäyttöinen luonnollinen ainesosa ruuanlaitossa, kauneudenhoidossa ja kodin puhdistamisessa. Sen karkea rakenne on mitä mainioin päänahan kuorinta-aine, jolla voi hoitaa etenkin rasvoittuvaa tukkaa.

Nyt varmasti pohdit miten merisuola voi vähentää rasvaa hiuksista ja päänahasta. Lue lisää niin kerromme tästä mainiosta aineesta.

Lue tämä: 7 ekologista tapaa siivota suolalla

Mistä merisuola tunnetaan?

Merisuolaa saadaan suoraan merestä. Sitä ei ole muutettu millään kemiallisella prosessilla, vaan siinä on tallessa suolan alkuperäiset ominaisuudet. Merisuola on terveellisempi vaihtoehto kuin jodioitu pöytäsuola. Merisuolan käytöstä saat enemmän hyötyjä.

Some figure

Vähennä hiusten rasvaisuutta merisuolalla

Talirauhasten liiallinen rasvantuotanto aiheuttaa hiusten rasvoittumista. Kun hiuksia ja päätä ei pestä tarpeeksi hyvin tai usein, rasvaa kertyy päänahkaan ja sen poistaminen voi olla hyvinkin hankalaa ja ikävää.

Kun merivedestä haihdutetaan vesi pois, jäljelle jää merisuolaa, johon jää runsaasti kertyneitä mineraaleja. Merisuolan taika on näissä mineraaleissa, sillä ne vahvistavat hiustuppeja ja päänahkaa. Hiusten rasvoittuminen vähentyy ja hiuksesi alkavat näyttämään terveemmiltä.

Merisuola parantaa myös ihon verenkiertoa niissä kohdin, mihin sitä käytetään. Tämä parantaa ihon ja päänahan hapen saantia. Hiuksesi kasvavat nopeammin, niistä tulee tuuheammat ja päänahkasi tervehtyy. Nyt kun tiedät miten merisuola toimii, voit tehdä siitä hiuksillesi hoidon ja kokeilla sitä kotona.

Lisää suolasta tässä: 10 merisuolan mahtavaa hyötyä

Merisuolahoito hiuksille

Aineet

  • 2 osaa shampoota
  • 1 osa merisuolaa
Some figure

Ohjeet

  • Laita lempishampootasi pieneen, puhtaaseen ja kuivaan säilytysastiaan.
  • Lisää siihen puolet shampoon määrästä merisuolaa. Sekoita hyvin kunnes suola on liuennut kunnolla.
  • Kun olet suihkussa, pese hiuksesi kauttaaltaan suolashampoolla.
  • Hiero päänahkaasi suolashampoolla 5 minuuttia ja anna sen vaikuttaa toiset 5-10 minuuttia.
  • Huuhtele hiuksesi lämpimällä vedellä. Kylmä huuhtelu lopuksi sulkee hiustupet, mikä myös osaltaan vähentää rasvoittumista.
  • Käytä hoitoainetta normaaliin tapaan.

Voit käyttää suolahoitoa kerran viikossa. Kuukauden päästä alat jo huomaamaan eron hiuksissasi. Muistathan tehdä tämän suolahoidon vain silloin tällöin, sillä liiallinen suolan käyttö saattaa kuivattaa hiuksia liikaa. Suolalla suositellaan hoidettavan etenkin erittäin rasvoittuvaa tukkaa sekä rasvaista päänahkaa. Älä käytä suolaa joka pesukerralla.

Merisuola on todellinen ihmeaine ja on auttanut monia ihmisiä, vaikka kaupasta ostetut erikoisshampoot tai muut kosmetiikkatuotteet eivät ole auttaneet. Merisuola ei pelkästään vähennä hiusten rasvaisuutta, vaan myös edistää hiusten kasvua ja jopa poistaa hilsettä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.