Himalajan vaaleanpunainen suola – 10 terveyshyötyä

19 joulukuun, 2018
Toisin kuin tavallinen pöytäsuola, Himalajan vaaleanpunainen suola voi auttaa ehkäisemään nesteturvotusta ja jopa parantamaan verenkiertoa.

Himalajan vaaleanpunainen suola on mineraaliainesosa, jota saadaan Pakistanin vuoristosta, erityisesti Khewran suolakaivoksesta. Tätä pidetään yhtenä puhtaimmista lähteistä koko maapallolla.

Kyseessä on tuote, jonka myynti alkoi menestyä useissa Euroopan, Amerikan ja Aasian maissa, johtuen osaksi sen suuresta ravintoainepitoisuudesta: vaaleanpunaisella Himalajan suolalla on nimittäin mielenkiintoisia hyötyjä elimistölle.

Himalajan vaaleanpunainen suola, mitä se oikein on?

Tämä suola sisältää 84 terveellistä yhdistettä koko elimistölle ja on lisäksi sellaisten elektrolyyttien ja hivenaineiden tärkeä lähde, jotka auttavat parantamaan lukuisten elimistön elintärkeiden järjestelmien toimintaa.

Itse asiassa tästä mielenkiintoisesta koostumuksestaan johtuen tällä suolalla on monia hoitavia ja kosmeettisia käyttötapoja. Se auttaa mm. rentouttamaan kehoa ja nuorentamaan ihoa.

Koska kaikki eivät vielä tiedän Himalajan vaaleanpunaisen suolan hämmästyttävistä hyödyistä, haluamme kertoa tässä artikkelissa sen kymmenestä pääasiallisesta käyttötavasta.

Katso, mitkä ne ovat!

1. Taistelee nesteturvotusta vastaan

Himalajan vaaleanpunainen suola auttaa nesteturvotusta vastaan

Vaikka valkaistu suola on yksi suuri syy nesteturvotukseen, Himalajan vaaleanpunainen suola on tuote, joka ehkäisee tätä ongelmaa.

 • Tämä hyöty johtuu sen sisältämästä 10 erilaisesta hivenaineesta. Imeytyessään elimistöön nämä hivenaineet auttavat stimuloimaan niitä toimintoja, jotka säätelevät kudosten nestetasapainoa.

2. Säätelee veren pH-tasoja

Pieni määrä Himalajan suolaa veteen liuotettuna voi toimia emäksisenä hoitona veren liiallista happamuuden vähentämisessä.

 • Suolan välttämättömät kivennäisaineet auttavat palauttamaan elimistön luontaisen pH-arvon, ehkäisten näin tulehdusreaktioita ja kroonisia sairauksia.

3. Antaa lisää energiaa

Himalajan vaaleanpunainen suola antaa lisää energiaa

Koska Himalajan vaaleanpunainen suola on täynnä antioksidantteja ja elektrolyyttejä, tämä luonnollinen ainesosa antaa lisää fyysistä ja psyykkistä energiaa luonnollisella tavalla.

 • Veteen liuotettuna tai mehuihin ja smoothieihin lisättynä se parantaa solujen hapensaantia, vahvistaa lihaksia ja aktivoi aivoja niin, että ne suoriutuvat optimaalisella tavalla.

4. Parantaa ravintoaineiden imeytymistä

Neutralisoimalla happojen negatiivisia vaikutuksia ruoansulatusjärjestelmässä tämä orgaaninen suola auttaa parantamaan ruoan ravintoaineiden imeytymistä.

 • Suolan ravintoaineet vahvistavat suoliston bakteerikantaa ja parantavat niiden kykyä erotella ja poistaa jätettä, jota elimistö ei tarvitse.

5. Alentaa verenpainetta

Himalajan vaaleanpunainen suola auttaa verenpaineen säätelyssä

Liiallinen suolan syönti voi nostaa verenpainetta ja vaikuttaa näin haitallisesti sydämen toimintaan.

 • Vaaleanpunaisella Himalajan suolalla on kuitenkin kyky hillitä korkeaa verenpainetta, sillä sen kivennäisaineet säätelevät natriumtasoja ja tasaavat sydämensykettä.

6. Ehkäisee suonikohjujen muodostumista

Rentouttavasta ja tulehdusta lievittävästä vaikutuksestaan johtuen tämä suola on ihanteellinen taistelussa pinnallisten verisuonten seinämien ja läppien heikentymistä vastaan.

 • Ihon kautta imeytyvät mineraalit optimoivat veren kulkua laskimoissa ja hiussuonissa, ehkäisten ärsytystä tai laskimoiden laajentumista.
 • Tällä suolalla on myös kyky parantaa lymfajärjestelmän toimintaa, estäen myrkkyjä vaikuttamasta haitallisesti verenkiertoon.

7. Auttaa migreeniin

himalajan vaaleanpunainen suola avuksi migreeniin

Tässä luonnontuotteessa olevat mineraalit auttavat migreeniin, joskus jopa minuuteissa.

 • Imeytyessään elimistöön se edistää serotoniinin eritystä, hormonia, joka vähentää kipua ja lisää hyvää oloa.
 • Yhdessä tulehdusta lievittävän vaikutuksen kanssa tämä rauhoittaa lihasten jännitystä päässä ja vähentää päänsärkyä.

8. Lievittää nenän tukkoisuutta

Veteen liuotettuna Himalajan vaaleanpunaisen suolan ulkoinen käyttö on vaihtoehtoinen hoito, joka poistaa liiallista limaa nenäkäytävissä ja hillitsee näin tukkoisuutta.

 • Sen mineraalit puhdistavat tukkoisia nenäkäytäviä ja lievittävät hengitysvaikeuksia hillitsemällä niitä aiheuttavaa tulehdusta.

9. Auttaa akneen

himalajan vaaleanpunainen suola auttaa aknen hoidossa

Raemaisen koostumuksensa ansiosta Himalajan vaaleanpunainen suola voidaan yhdistää eteerisiin öljyihin tai hunajaan ja näin valmistaa luonnollista kuorinta-ainetta, jolla on antimikrobisia ja supistavia ominaisuuksia. Käytä seosta tehokkaana hoitona aknea vastaan.

 • Sen käyttö kotitekoisena naamiona auttaa puhdistamaan ihohuokosia ja poistamaan talin ja kuolleiden ihosolujen jäämiä, jotka aiheuttavat finnejä.
 • Sen mineraalit ravitsevat kasvojen soluja. Lisäksi ne edistävät kudosten uusiutumista, mikä auttaa ehkäisemään kauneusvirheitä, kuten arpia ja läiskiä.

10. Rauhoittaa lihaskramppeja

Tämän luonnollisen suolan sisältämät hivenaineet auttavat ehkäisemään ja lievittämään lihaskramppeja.

 • Nämä ravintoaineet rentouttavat jännittyneitä lihaksia, ja parantamalla verenkiertoa ne ehkäisevät niiden kärsimistä kovatehoisten aktiviteettien aikana.
himalajan vaaleanpunainen suola apu moneen vaivaan

Tiesitkö näistä Himalajan suolan ominaisuuksista? Nyt kun tiedät, kuinka hyväksi tämä suola on elimistöllesi, etsi sitä paikallisesta marketistasi ja käytä sitä perinteisen pöytäsuolan sijaan.

 • Farquhar WB, Edwards DG, Jurkovitz CT, Weintraub WS. Dietary sodium and health: more than just blood pressure. J Am Coll Cardiol. 2015;65(10):1042–1050. doi:10.1016/j.jacc.2014.12.039
 • Harriet Hall, MD. Pink Himalayan Sea Salt: An Update. 2017.
  Available in: https://sciencebasedmedicine.org/pink-himalayan-sea-salt-an-update/
 • Tan, W. L., Azlan, A., & Noh, M. F. M. (2016). Sodium and potassium contents in selected salts and sauces. International Food Research Journal23(5), 2181–2186.