Hoida suonikohjuja arnikilla

Suonikohjut ja katkeilleet verisuonet ovat yleisiä ongelmia, joita ilmenee etenkin naisilla raskauden jälkeen tai yli 50-vuotiailla. Opi hoitamaan suonikohjuja ja häivyttämään näkyviä muutoksia verisuonissa sekä iholla.
Hoida suonikohjuja arnikilla

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Arnikki on jo monelle tuttu kasvi eri hoidoissa. Suonikohjut ja katkeilleet pinnalliset verisuonet ovat esteettinen haitta, joka vaikuttaa moniin aikuisiin naisiin. Suonikohjut ja muut yleiset vaivat johtuvat verenkierron ongelmista, jolloin veri pakkautuu jalkojen suoniin ja johtaa suonien laajenemiseen, sekä tästä johtuviin inhottaviin kohjuihin.

Suonikohjut ja katkeilleet verisuonet ovat usein punoittavia tai sinertäviä väriltään, ja ne näkyvät iholta selkeästi sillä kohjujen ympärille muodostuu usein turvotusta. Kohjuja kehittyy etenkin sääriin ja reisin sisäpinnalle, mutta niitä voi ilmetä myös muissa kehonosissa.

ns. hämähäkkisuonet

 

Kohjuja esiintyy sekä naisilla että miehillä, ja suurin osa naisista alkaa kärsiä suonikohjuista raskauden aikana tai yli 50-vuotiaana hormonaalisten muutosten käynnistyessä. Olipa kyseessä mikä tahansa syy, kaipaavat monet apua kohjujen häivyttämiseen ja niiden aiheuttaman säryn ja kivun hoitoon. Onneksi on olemassa monia luonnollisia hoitoja ja voiteita, joilla voidaan lievittää kohjujen kipuja ja niiden näkyvyyttä.

Yksi tällainen hoitokeino on arnikki ja siitä valmistettu voide, jota on käytetty vuosisatojen ajan tulehdusten lievittämiseen ja veren hyytymisen ehkäisyyn. Opi käyttämään arnikkia suonikohjujen hoitoon jo tänään!

Lisää ideoita suonikohjujen hoitoon: 3 ainesosan luonnollinen hoito suonikohjuille

Arnikki suonikohjujen ja katkenneiden verisuonien häivytykseen

arnikkiastia

Arnikki on alppikasvi, joka kasvaa villinä teidenvarsilla sekä tyhjillä pelloilla. Kasvi on yleinen Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. Arnikista valmistettu voide on luonnollinen tuote, jota on käytetty satojen vuosien ajan verenkiertovaivojen hoitoon.

Arnikin hoitavia vaikutuksia on vaalittu kautta historian, ja se soveltuu suonikohjujen hoidon lisäksi lihasvammojen, nivelkipujen ja tulehduksellisten sairauksien hoitoon. Monia arnikin sisältämiä aktiivisia yhdisteitä käytetään lääketeollisuudessa erilaisten voiteiden ja salvojen valmistuksessa, joten sen teho on taatusti tutkittu ja taattu.

kaunis keltainen kukka

Arnikin hyöty suonikohjujen hoidossa syntyy sen kyvystä kiihdyttää paikallista verenkiertoa, jolloin veri ei pakkaudu jalkojen suoniin, vaan se palautuu takaisin yläkehoon. Arnikki pienentää turvonneiden suonien kokoa heikentämättä kuitenkaan veren kulkua suonessa. Tämä lievittää tulehdusreaktiota ja turvotusta tehokkaasti.

Arnikista valmistetun voiteen hierominen ihoon helpottaa myös paineen tunnetta ja pakotusta jaloista. Lievittävä vaikutus on erityisen huomattava fyysisen rasituksen tai pitkällisen seisoskelun jälkeen. Arnikkia voidaan käyttää myös nyrjähdysten, mustelmien ja pinnallisten haavojen hoitoon.

Valmista arnikkivoidetta suonikohjujen hoitoon

voidetta purkissa

Tämän luonnollisen hoitovoiteen sisältämät ainekset ja yhdisteet muodostavat tehokkaan tuotteen, jolla voidaan hoitaa suonikohjujen aiheuttamia oireita, ehkäistä uusien kohjujen muodostumista ja häivyttää näkyviä kohjuja. Voiteella on tulehdusta hillitsevä, kiinteyttävä ja rauhoittava vaikutus, joka aktivoi verenkiertoa hoitoalueella.

Voiteen hellävarainen hierominen iholle auttaa stimuloimaan lymfaattisen järjestelmän toimintaa, jolloin erinäiset kuona-aineet ja ylimääräiset nesteet poistuvat hoitoalueelta vauhdittaen paranemista.

Arnikkivoide ei välttämättä ole ihmehoito, joka poistaa suonikohjut, mutta säännöllisessä käytössä se parantaa suonikohjujen ulkomuotoa – parhaiten se toimii osana terveellistä liikunta- ja ruokavaliosuunnitelmaa. Muistathan, että mikäli kärsit monista näkyvistä suonikohjuista, jotka aiheuttavat vakavia oireita, ota yhteys lääkäriin – vakavat suonikohjut tulee joskus poistaa leikkauksella.

Saavuttaaksesi parhaat tulokset arnikkivoidetta käyttäessäsi, aloita voiteen levittäminen suonikohjujen muodostumisen varhaisessa vaiheessa. Mitä pidemmälle suonikohjut ehtivät kehittyä, sitä enemmän komplikaatioita ne voivat aiheuttaa. Tutustutaan lähemmin tähän fantastiseen luonnolliseen voiteeseen!

Ainekset

 • 2 rkl mehiläisvahaa
 • 2 rkl sheavoita eli karitevoita
 • 1 rkl manteliöljyä
 • 2 rkl arnikkiöljyä
 • 1 E-vitamiinikapseli

Valmistus

 • Sulata mehiläisvaha kattilassa, lisää sitten sheavoi ja manteliöljy.
 • Alenna lämpöä ja sekoita tasaiseksi.
 • Kun vaha ja öljyt ovat sulautuneet toisiinsa, poista se liedeltä.
 • Lisää arnikkiöljy ja puhko E-vitamiinikapselin sisältö kattilaan.
 • Anna voiteen jäähtyä muutaman minuutin ajan ja kaada se sitten ilmatiiviiseen, kannelliseen lasiastiaan ennen öljyjen jähmettymistä.

Käyttö

 • Kaavi purkista pieni tippa voidetta ja hiero hoidettaville alueille. Öljy levittyy helposti ja imeytyy ihoon vaivatta. Käytä hellävaraista, pyörivää liikettä, joka helpottaa myös lihasjännitystä ja pakotusta.
 • Anna voiteen imeytyä rauhassa.
 • Käytä hoitoa joka ilta.
 • Älä koskaan levitä voidetta avohaavoille.

Suonikohjujen hoitoon käytetty voide valmistuu helposti. Suosi luomutuotettuja raaka-aineita, sillä näin elimistösi saa koskemattomia yhdisteitä käytettäväkseen.

Seuraa käyttöohjeita ja pian alat huomaamaan eron entiseen: suonikohjut eivät ole yhtä kivuliaita kuin aikaisemmin, eivätkä ne pullota yhtä näkyvästi kuin ennen.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Bachin kukkaterapia – yksinkertainen opas
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Bachin kukkaterapia – yksinkertainen opas

Bachin kukkaterapia saattaa olla sinulle jo tuttu asia. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka se auttaa tunneperäisiin ongelmiin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ovejero, L., & Ibañez, P. (2012). Varices. Asociación Española de Enfermería Vascular y Heridas.
 • Moñux, G. (2009). Varices y trombosis venosa profunda. Libro de la salud cardiovascular.
 • Montenegro, J. (2017). Varices.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.