Logo image
Logo image

3 ainesosan luonnollinen hoito suonikohjuille

3 minuuttia
Tämän luonnollisen hoidon ainesosien tulehdusta lievittävät ja suonia supistavat vaikutukset vähentävät suonikohjujen näkyvyyttä ja parantavat jalkojen verenkiertoa.
3 ainesosan luonnollinen hoito suonikohjuille
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Suonikohjut ovat yksi yleisimmistä kehon ongelmista, joista naiset kärsivät tultuaan aikuisikään. Ne ilmaantuvat, kun verisuonet laajenevat ja estävät verta palaamasta takaisin sydämeen. Tässä artikkelissa kerromme, millainen kolmen ainesosan luonnollinen hoito suonikohjuille on toimiva ja suonikohjuja parantava.

Normaalissa suonessa on läppä, joka tehostaa verenkiertoa raajoista sydänlihakseen. Suonikohju muodostuu silloin, kun läppä ei toimi kunnolla.

Tämä saattaa johtua huonoista elintavoista, kuten liikkumattomuudesta tai tupakkatuotteiden käyttämisestä, mutta suonikohjuja voi myös ilmaantua geneettisistä tekijöistä, raskaudesta tai hormonaalisesta epätasapainosta johtuen.

Aluksi suonikohju saattaa olla hyvin pieni, kuten nuo kuuluisat “hämähäkkisuonet”, mutta vähitellen se kehittyy siihen pisteeseen, että sinulla on pullisteleva suoni jalassasi.

Monille ihmisille on tärkeää löytää tehokas hoito, sillä sen lisäksi, että suonikohjut näyttävät epämiellyttäviltä, ne voivat myös aiheuttaa tulehdusta ja kipua. Hyvä uutinen on se, että nykyään on tiedossa runsaasti hoitokeinoja, jotka auttavat vähentämään suonikohjuja merkittävästi, ja mikä parasta, hoitoihin ei tarvitse käyttää kovinkaan paljon rahaa.

Muutamia luonnollisia ainesosia käyttäen on mahdollista tehdä hyvin tehokkaita ja edullisia vaihtoehtoisia hoitoja.

Tänään haluamme jakaa kotitekoisen ja luonnollisen, aloe verasta, porkkanasta ja omenaviinietikasta valmistetun suonikohjuhoitoreseptimme. Jatka siis lukemista, niin saat tietää, millainen tämä luonnollinen hoito suonikohjuille on, ja mitä hyötyä siitä on.

Luonnollinen hoito suonikohjuille – mitä hyötyä siitä on?

Some figure

Aloe veran, porkkanan ja omenaviinietikan yhdistelmä auttaa vähentämään tulehdusta ja suonikohjujen näkyvyyttä. Tätä hoitoa käytetään paikallisesti päivittäin. Näin se auttaa parantamaan verenkiertoa ja vähentämään kipua.

Aloe vera -geeli, yksi hoidon pääainesosista, tunnetaan kosmetiikkateollisuudessa sen ravitsevista ja kosteuttavista ominaisuuksista.

Sillä on myös tulehdusta lievittäviä ja verisuonia laajentavia vaikutuksia, jotka auttavat pienentämääm vaurioituneen suonen kokoa ja edistämään verenkiertoa. Se sisältää myös runsaasti antioksidantteja sekä vettä, joka helpottaa aineen levittämistä, vahingoittamatta ihoa.

Suosittelemme lukemaan: 5 tapaa lisätä aivojen verenkiertoa

Some figure

Porkkanat ovat loistava beetakaroteenin lähde. Beetakaroteeni on antioksidantti, joka auttaa ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista ja poistamaan ihon värivirheitä.

Porkkanoiden B-vitamiinit, hivenaineet ja kuitu tekevät siitä yhden terveellisimmistä vihanneksista, joita voit lisätä ruokavalioosi. Kun sekoitat kypsennetyistä porkkanoista tasaisen tahnan, sitä on helppo levittää iholle voiteena ja saada paikallisen käytön antamat hyödyt.

Monia porkkanan aktiivisia ainesosia käytetään kiinteyttävissä hoidoissa, sillä ne parantavat ihon kimmoisuutta ja ehkäisevät roikkumista.

Porkkanat ovat luonnollinen hoito suonikohjuihin myös siksi, että ne auttavat parantamaan verenkiertoa ja lievittämään tulehdusta.

Ja lopuksi on jäljellä vielä tuttu omenaviinietikka, ravitseva, elvyttävä ja tehokas ruoka-aine, joka sisältää tähän hoitoon erinomaisesti sopivia tulehdusta lievittäviä yhdisteitä. Omenaviinietikan levittäminen suoraan iholle vähentää vaurioituneiden suonten kokoa ja tuo helpotusta paineeseen ja painontunteeseen.

Katso myös: Eroon löysistä käsivarsista

Kuinka tämä luonnollinen hoito suonikohjuihin valmistetaan?

Some figure

 

Näiden kolmen ainesosan yhdistäminen yhteen hoitoon on helppoa eikä vie kauan.

Ennen aloittamista sinun tulee kuitenkin huomioida, että tämä hoito ei yksinään ratkaise ongelmiasi. Vaikka hoidon johdonmukainen käyttö parantaakin verenkiertoa ja suonien kuntoa, sinun on täydennettävä sitä hyvällä ruokavaliolla ja säännöllisellä liikunnalla saadaksesi haluamasi tulokset.

Ainekset

 • 1 iso porkkana
 • 2 aloe veran lehteä
 • 3 ruokalusikallista omenaviinietikkaa

Valmistus

 • Kuori porkkana, pilko se pieniksi palasiksi ja hauduta se pienessä määrässä vettä, kunnes se pehmenee.
 • Kun se on kunnolla kypsynyt, muussaa sitä haarukalla, kunnes siitä muodostuu tahna.
 • Halkaise veitsellä kahtia aloe-kasvin lehdet ja kaavi pois sisällä oleva geeli.
 • Sekoita geeli muussatun porkkanan kanssa ja lisää sitten omenaviinietikka.
 • Kun tahnasta on tullut voidemaista, laita tätä hoitoa suonikohjulle.

Käyttö

 • Kuori iho ennen hoidon levittämistä varmistaaksesi, että se imeytyy kunnolla.
 • Levitä voidetta hoidettavalle alueelle hieromalla hellävaraisin liikkein nilkoista pohkeisiin.
 • Anna vaikuttaa 30-40 minuuttia ennen huuhtelua kylmällä vedellä.
 • Toista tämä joka päivä noudattamalla samoja vaiheita.

Kuten näet, ei ole mikään pakko satsata kalliisiin kaupan hoitoihin tämän ongelman käsittelyssä. Jos seuraat tässä artikkelissa antamiamme ohjeita ja käytät hoitoa säännöllisesti, huomaat parannuksia lyhyessä ajassa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Atik D, Atik C, Karatepe C. The Effect of External Apple Vinegar Application on Varicosity Symptoms, Pain, and Social Appearance Anxiety: A Randomized Controlled Trial. Evidence-based Complement Altern Med. 2016;
 • Hamdan A. Management of varicose veins and venous insufficiency. JAMA – Journal of the American Medical Association. 2012.
 • Cleanthis M, Lees T. Varicose veins and chronic venous insufficiency. In: Postgraduate Vascular Surgery: The Candidate’s Guide to the FRCS. 2011.
 • Paiva SAR, Russell RM. β-Carotene and Other Carotenoids as Antioxidants. J Am Coll Nutr. 1999.
 • Figueroa, M., & Universidad Cayetano Heredia. (2017). CONOCIMIENTO SOBRE VÁRICES Y MEDIDAS PREVENTIVAS EN MIEMBROS INFERIORES ENELPROFESIONALENFERMERODE CENTRO QUIRÚRGICO DE UNACLÍNICA PRIVADA. Recuperado 11 de abril de 2020, de http://repositorio.upch.edu.pe/bitstream/handle/upch/922/Conocimiento_FigueroaPerez_Melissa.pdf?sequence=1&isAllowed=y
 • Diaz Fabre, G., & Universidad de Guayaquil. (2014). ESTUDIO DE LOS PRINCIPIOS ACTIVOS DEL GINKGO BILOBA (ALOE VERA) MEJORAN LA INSUFICIENCIA VENOSA EN MIEMBROS INFERIORES DE LAS MUJERES EN EDADES DE 25 A 50 AÑOS EN EL SUROESTE DE LA CIUDAD DE GUAYAQUIL. Recuperado 11 de abril de 2020, de http://repositorio.ug.edu.ec/bitstream/redug/7993/1/BCIEQ-%20T-%200012%20D%C3%ADaz%20Fabre%20Guisella%20Priscilla.pdf
 • Arcos, F., & Antony, I. (2019). Estudio Etnofarmacológico del aloe vera” sábila” y su actividad antioxidante en relación al perfil fitoquímico.
 • Abbas, F. M., Shnawa, A. F., & Hameed, I. H. (2019). Daucus carota: In vitro Antimicrobial Activity and Bioactive Compounds of Methanolic Fruit Extract Using FTIR Spectroscopic Analysis. Indian Journal of Public Health Research & Development, 10(1), 948-953.
 • Vallejo, L., & Pontificia Universidad Católica del Ecuador. (2016). DISEÑO DE PROCEDIMIENTOS OPERACIONALES ESTANDARIZADOS DE SANITIZACIÓN (POES)PARA LA PRODUCCIÓNDE VINAGRE DE MANZANA “VINATU”EN LA CIUDAD DE QUITO EN LAEMPRESA BASE DE ESTUDIOV.R. INDUSTRIA NATURISTA S.C.C. Recuperado 11 de abril de 2020, de http://repositorio.puce.edu.ec/bitstream/handle/22000/11592/Tr%C3%A1bajo%20de%20titulaci%C3%B3n%20-%20Liliana%20Vallejo.pdf?sequence=1&isAllowed=y

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.