Logo image
Logo image

Paranna jalkojen verenkiertoa ravinnon avulla

4 minuuttia
On todella tärkeää vähentää suolan määrää ravinnossa, mikäli haluat parantaa verenkiertoa. Korvaa suola ruoanlaitossa esimerkiksi aromaattisilla yrteillä.
Paranna jalkojen verenkiertoa ravinnon avulla
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022
Espanjalaisten tutkimustietojen mukaan lähes 30 % aikuisista kärsii nykyisin kroonisesta verisuonten toiminnan heikentymisestä. Tämä on tila, joka yleensä pahenee kesän koittaessa. Väsyneet ja raskaat jalat sekä laajentuneet verisuonet voivat saada veren kertymään nilkkoihin ja pohkeisiin. Tämä on ongelma, josta moni nainen kärsii ja joka aiheuttaa muiden haittojen lisäksi myös kipua. Tässä artikkelissa kerromme siis, miten voit parantaa jalkojen verenkiertoa ravinnon avulla – jatka lukemista, mikäli itse kärsit kyseisestä pulmasta ja haluat siihen apua!

Jalkojen heikkoon verenkiertoon voi vaikuttaa myös perintötekijät. Lisäksi olennaista on huono ruokavalio ja istuma-asentoon painottuva elämäntyyli. Kun jalkojen verisuonet alkavat menettää joustavuuttaan, eivät niiden läpät sulkeudu enää kunnolla, ja siten verta alkaa kertyä suoniin. Lisäksi alkaa myös ilmetä suonikohjuja.

Onko jalkojen verenkiertoa mahdollista parantaa? On, tottakai! Voit aloittaa ryhtymällä liikkumaan hiukan enemmän päivittäin sekä lisäämällä ruokavalioosi seuraavia ruoka-aineita, joiden avulla tunnet olosi paremmaksi sekä kohennat elämänlaatuasi. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla näitä ohjeita, mikäli haluat parantaa jalkojen verenkiertoa luonnollisesti!

Paranna jalkojen verenkiertoa seuraavien ruokien avulla

1. Runsaasti C-vitamiinia sisältävät ruoat

Some figure

 

Yksi yleinen virhe ruokavalion suhteen on se, että C-vitamiinia sisältävää ravintoa ei syödä tarpeeksi. Pahempaa on kuitenkin se, että ostetaan “C-vitamiinia sisältäviä terveellisiä mehuja”, joiden luullaan tarjoavan oikeanlaista ravintoa. Paras valinta on aina luonnollinen tuorepuristettu mehu, ja sen on hyvä olla myös luonnonmukaisesti tuotetuista hedelmistä lähtöisin. Näin voit varmistaa kaikkien niiden vitamiinien ja mineraalien saannin, joita tarvitaan jalkojen verenkiertoa edistämään.

Appelsiinit, sitruunat ja papaijat sisältävät hyvin paljon C-vitamiinia, ja tämä vitamiini on hyväksi verenkierron kannalta siksi, että se:

 • Vahvistaa verisuonia ja hiussuonia.
 • Estää rasvan kertymistä verenkiertoon.
 • Edistää verenkierron tehokkuutta, lievittää verenpainetta sekä alentaa kolesterolitasoja.
 • Puhdistaa elimistöä myrkyistä sekä estää nesteen kertymistä.
 • Vahvistaa vastustuskykyä.

2. Inkivääri

Some figure

 

Tämä fantastinen tuote on ollut jo iät ja ajat käytössä luonnollisessa lääketieteessä. Olet ehkä jo kokeillutkin jotakin terapeuttista tai lääkkeisiin perustuvaa tapaa parantaa jalkojen verenkiertoa, mutta lisäämällä inkiväärin säännölliseksi osaksi ruokavaliotasi voit saada huomattavia ja monipuolisia tuloksia ongelmasi hoidossa.

Tällä emme kuitenkaan tarkoita sitä, että inkivääri voisi korvata kaikki muut hoidot, mutta se on hyvä lisä. Seuraavaksi kerromme syitä inkiväärin tehokkuuteen hyvinvoinnin edistämisessä.

 • Se on luonnollinen kivunlievittäjä, joka auttaa poistamaan myös tulehtuneisuutta.
 • Inkivääri on mahtava tuote verenkierron parantamiseksi.
 • Nauti sitä aina tuoreena, jotta voisit hyötyä inkiväärin terveyttä edistävistä ominaisuuksista kunnolla. Näin pystyt imeyttämään enemmän ravinteita sekä antamaan kehollesi tehokkammin happea, mikä parantaa verisuoniesi ja valtimoidesi terveyttä ja joustavuutta.

3. Kurpitsansiemenet

Some figure

 

Älä koskaan heitä kurpitsansiemeniä roskiin! Moni ihminen ei tiedä niiden ällistyttävän tehokkaista terveyttä edistävistä vaikutuksista – koostaan huolimatta kurpitsansiemenet ovat todella hyvä apu verenkierron parantamisessa. Toinen siemen, jolla on erittäin tehokkaita vaikutuksia hyvinvoinnille, on vesimelonin siemen.

Kurpitsansiemenestä saa luonnollisella tapaa E-vitamiinia, joka on avuksi terveen kudoksen kehittymisen sekä verisuonten ja valtimoiden joustavuuden lisäämisen kannalta. Sen lisäksi kurpitsansiemenet auttavat parantamaan verenkiertoa, mikä auttaa estämään verihyytymien muodostumista. Älä siis epäröi ottaa mukaan ruokavalioosi myös kurpitsansiemeniä, mikäli haluat parantaa verenkiertoasi!

4. Kokeile valkosipulivettä tyhjään vatsaan juotuna

Some figure

 

Tämä loistava lääkinnällinen tuote on todella hyödyllinen apu – jos et jo käytä valkosipulia päivittäisenä terveyden edistäjänä, aloita heti! Aamiaisella sinun kannattaa syödä yksi valkosipulinkynsi, joka on murskattu ja sekoitettu lasilliseen vettä -näin parannat verenkiertoa sekä vähennät suoniin kertynyttä plakkia. Voit siten parantaa jalkojesi verenkiertoa sekä edistää yleisestikin ottaen verisuontesi ja sydämesi terveyttä.

Valkosipuli on myös yksi parhaista luonnollisista antibiooteista joita markkinoilta löytyy, joten älä jätä sitä pois ruokavaliostasi!

5. Vesimeloni

Some figure

Vesimeloni on virkistävä, nestettä poistava sekä runsaasti lykopeenia sisältävä tuote – tätä antioksidanttia löytyy myös tomaatista, ja se auttaa viemään verta raajoihisi, mikä on tietysti avuksi jalkojen verenkierron parantamisessa. Vesimelonin syönti on hyödyksi myös siten että, tämä hedelmä vähentää nesteitä sekä auttaa torjumaan tulehtuneisuutta, ja sen säännöllinen syönti auttaa estämään verihyytymien muodostumista sekä suonikohjujen kehittymistä. Itse asiassa vesimeloni pystyy auttamaan jo muodostuneiden suonikohjujen muuntamisessa vähemmän näkyviksi.

6. Kurkuma

Some figure

Kurkuma on laajalti käytetty mauste itämaisessa lääketieteessä, ja nykyisin sitä hyödynnetään myös länsimaissa hyvinvoinnin edistämiseksi. Kurkumalla on miellyttävä väri, jos sitä käytetään ruokalajeissa mausteena, ja se voi toimia jopa erinomaisena suolan korvikkeena, sillä sen maku on ainutlaatuinen. Käytitpä kurkumaa mihin tarkoitukseen tahansa, on tehty monia tutkimuksia, jotka todistavat sen olevan erinomainen terveyden edistäjä, ja syinä tähän ovat muun muassa seuraavat:

 • Se on tulehduksia torjuva, antiseptinen sekä runsaasti antioksidantteja tarjoava mauste.
 • Kurkuma pystyy parantamaan tehokkaasti verenkiertoa.
 • Se sopii hyvin myös kivunlievitykseen sekä jaloissa tuntuvan raskauden ja paineen vähentämiseen – tämä tunne on huonon verenkierron seurausta.

Jos haluat parantaa jalkojesi verenkiertoa, muista aina päivittäisen liikunnan merkitys sekä yritä poistaa liika suola ruokavaliostasi. Juo myös paljon nesteitä. Nämä pienet, mutta olennaiset muutokset päivittäisissä tavoissasi pystyvät parantamaan elämänlaatuasi. Aloita siis jo tänään jalkojen verenkierron parantaminen ravinnon avulla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Klingelhoefer, L., Bhattacharya, K., & Reichmann, H. (2016). Restless legs syndrome. Clinical Medicine, Journal of the Royal College of Physicians of London. https://doi.org/10.7861/clinmedicine.16-4-379
 • yang chung, & saranjit. (2001). Recent Advances on the Nutritional Effects Associated with the Use of Garlic as a Supplement Historical Perspective on the Use of Garlic 1 , 2. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.2307/1940703
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.