Logo image
Logo image

Puhdista tukokset verisuonissa granaattiomenajuomalla

3 minuuttia
Puhdista tukokset verisuonissa granaattiomenajuomalla
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Monet meistä huolestuvat verisuoniston toiminnasta ja tukkeutuneista valtimoista, joiden pääsyynä ovat huonot ruokailutottumukset ja liikunnan puute. Kehno elämäntyyli lisää kolesterolin määrää veressä, joka kertyy verisuonten seinämiin tehden niistä ahtaita ja vähemmän joustavia. Jos olet huolissasi verisuonistostasi ja korkeasta kolesterolista, granaattiomena puhdistaa tukokset verisuonissa sen lisäksi, että siitä valmistettu juoma on terveellinen ja maukas. 

Granaattiomena on kotoisin Keski-Aasiasta ja sitä on viljelty Kaukasuksen ja Välimeren seuduilla jo useiden vuosituhansien ajan. Kasvista käytetään myös nimeä karthagonomena. Sen hedelmä on useissa kulttuureissa ollut hedelmällisyyden symboli lukemattomien siementensä vuoksi.

Hiljattaisen tutkimuksen mukaan granaattiomenasta valmistettu mehu voi ehkäistä ja hoitaa rasvakertymien eli kolesterolin aiheuttamaa valtimoiden kovettumista. Huonossa kunnossa olevat valtimot lisäävät verenpainetta ja riskiä aivohalvaukseen ja sydämen oireiluun. Granaattiomenamehu voi auttaa poistamaan tukokset verisuonissa.

Tutkimuksessa annettiin verisuoniston ongelmista kärsiville jyrsijöille granaattiomenauutetta pitkällä aikajaksolla. Tutkimuksen päätteeksi todettiin, että granaattiomenan nauttiminen hidasti lisätukosten syntymistä verisuonistoon ja ehkäisi niiden kovettumista.

Granaattiomenalla todettiin olevan myös muita terveyden kannalta hyödyllisiä vaikutuksia:

 • Granaattiomena alentaa veren hapettumisesta syntyvää rasitusta.
 • Se vähentää haitallisten proteiinien ja kemikaalisten viestinvälittäjien määrää veressä, mikä usein johtaa tulehdukseen ja ärsytykseen verisuonissa.
 • Se voi lieventää korkeasta verenpaineesta johtuvaa sydämen suurentumaa.
 • Granaattiomena ehkäisee rasvojen kertymistä sydänlihakseen.
 • Granaattiomena tasapainottaa epänormaalia EKG-käyrää.

Miksi granaattiomena on hyödyksi sydämelle ja verisuonille?

Some figure

Granaattiomenan hyödyt johtuvat sen korkeasta antioksidanttipitoisuudesta, jotka koostuvat etenkin C-vitamiinista ja polyfenoleista. Nobel-palkitun Linus Paulingin mukaan yksi suurimmista sydän- ja verisuonitauteihin johtavista syistä on C-vitamiinin puutos.

Lisäksi granaattiomenalla on tulehdusta hillitsevä vaikutus, mikä on tärkeässä asemassa sydänsairauksien ehkäisyssä. Granaattiomenalla voi siis alentaa korkeaa verenpainetta, helpottaa verenkiertoa ja tehostaa vastustuskykyä sekä ehkäistä tulehduksia.

Granaattiomenan mehulla voi alentaa kolesterolia ja puhdistaa tukokset verisuonissa

Kokeile tätä tehokasta granaattiomenasta ja omenasta tehtyä mehua, joka pitää sisällään runsaasti flavonoideja, tanniineja ja kuitua. Nämä ainekset vähentävät huonolaatuista kolesterolia veressä ja puhdistavat kalkkitukokset suonissa.

Ainekset

 • 3 omenaa
 • 1 granaattiomena

Valmistusohjeet

Pese omenat ja granaattiomena hyvin poistaaksesi myrkyt niiden kuoresta. Kuori granaattiomena ja leikkaa se omenoiden tavoin lohkoiksi. Aseta lohkot tehosekoittimeen, kaada perään tilkka vettä, sekoita tasaiseksi ja nauti heti.

Granaattiomenamehun muut hyödyt

Some figure

Granaattiomenamehun säännöllinen nauttiminen ei pelkästään puhdista verisuonia, vaan sillä on myös monia muita keholle hyödyllisiä vaikutuksia. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Granaattiomenan antioksidantit vaikuttavat kaikkialla kehossa. Antioksidantit taistelevat vapaiden radikaalien, kuten ilmansaasteiden ja kemikaalien vaikutuksia vastaan. Vapaat radikaalit vanhentavat soluja ja aiheuttavat pahalaatuisia solumuutoksia, jotka voivat kehittyä syöväksi. Antioksidantit ehkäisevät niiden vaikutusta ja pitävät soluista huolta, näin keho ei vanhene ennen aikojaan ja pysyy terveenä. Granaattiomena vähentää hapettumisen aiheuttamaa stressiä verisuonissa, ja tämä voi vähentää verenkiertoelimistön vaurioita jopa 44 %.
 • Granaattiomenalla on antikarsinogeeninen vaikutus. Granaattiomenan antioksidantit voivat toimia syöpäsairauksien ehkäisijänä ja hillitsijänä. Granaattiomenamehulla ei tietenkään voi parantaa syöpää, mutta sillä voi hidastaa syövän leviämistä ja kasvainten kasvamista. Antioksidantit nimittäin tuhoavat pahalaatuisia soluja. Tutkimusten mukaan juomalla lasin granaattiomenamehua päivässä voi hidastaa esimerkiksi eturauhassyövän leviämistä. 
 • Granaattiomenasta apu laihdutukseen. Granaattiomenamehulla voi tukea laihtumista, sillä se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja siitä seuraavaa rasvanpolttoa. Granaattiomenamehua tulisi nauttia osana terveellistä ruokavaliota ja säännöllistä liikuntasuunnitelmaa. Granaattiomena poistaa myrkkyjä ja nesteitä kehosta, mikä saa olon energisemmäksi ja hyvinvoivaksi.
 • Granaattiomena tehostaa vastustuskykyä. Granaattiomenan antioksidantit tekevät siitä oivan avun immuunijärjestelmän toiminnan tukemiseen. Granaattiomenalla voi tehostaa vastustuskykyä ja ehkäistä flunssan ja muiden tulehdussairauksien esiintymistä.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Basu, A., & Penugonda, K. (2009). Pomegranate juice: A heart-healthy fruit juice. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2008.00133.x
 • Adhami, V. M., Khan, N., & Mukhtar, H. (2009). Cancer chemoprevention by pomegranate: laboratory and clinical evidence. Nutrition and Cancer. https://doi.org/10.1080/01635580903285064
 • Sreekumar, S., Sithul, H., Muraleedharan, P., Azeez, J. M., & Sreeharshan, S. (2014). Pomegranate fruit as a rich source of biologically active compounds. BioMed Research International. https://doi.org/10.1155/2014/686921

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.