Omenaviinietikan 10 uskomatonta terveyshyötyä

Omenaviinietikka on täysin luonnollinen tuote, joka on yleisessä käytössä ympäri maailmaa sekä keittiössä ruuanlaitossa että lääkinnällisessä käytössä. Viime vuosina omenaviinietikan käyttö on yleistynyt ja siitä on tullut suosittu luonnollinen vaihtoehto kauneuden- ja terveydenhoitoon.
Omenaviinietikan 10 uskomatonta terveyshyötyä

Viimeisin päivitys: 28 syyskuu, 2018

Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että omenaviinietikalla on monia keholle hyödyllisiä ominaisuuksia: se sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä ja pektiiniä. Jos kaipaat lisäsyitä omenaviinietikan lisäämiselle ruokavalioosi, alta löydät sen 10 mahtavaa terveyshyötyä.

Omenaviinietikka helpottaa ruuansulatusta

 

omenaviinietikkaa shottilaseissa

Kärsitkö ruuansulatusvaivoista, kuten ummetuksesta, närästyksestä tai ripulista? Nauttimalla sekoituksen omenaviinietikkaa ja vettä voit lievittää ruuansulatusongelmia nopeasti ja tehokkaasti. Valmistaaksesi liuoksen sekoita yksi ruokalusikallinen omenaviinietikkaa lasilliseen vettä, ja nauti puoli tuntia ennen jokaista ateriaa. Tämä tehostaa ruuansulatusta ja auttaa ruuan imeytymistä vatsassa.

Suosittelemme pastöroimattoman omenaviinietikan käyttämistä, sillä pastöroiduissa tuotteissa on huomattavasti vähemmän hoitavia entsyymejä. Pastöroimaton omenaviinietikka sisältää runsaasti aminohappoa, omenahappoa, proteiineja ja muita tärkeitä aineita, jotka helpottavat ruuan sulattamista. Tavallinen pastöroimaton tai luomuomenaviinietikka sisältää etikkaemän, eli etikkabakteerien muodostaman hyytelömäisen kalvon (mother vinegar). Siitä tunnistaa hyvän ja aidon omenaviinietikan.

Tämän etikan valmistuksen raaka-aineena käytetään omenoita, joiden mehuun lisätään hiivaa ja bakteeria, jotka käyttävät sokerit alkoholiksi. Seuraavassa käymisprosessissa asetobakteerit muuttavat alkoholin etikaksi.

Omenaviinietikka lievittää mahan liikahappoisuutta

Omenaviinietikka on emäksisyyttä edistävä aine, joka tasapainottaa kehon pH-arvoja ja poistaa liikaa hapokkuutta. Tämä on toimiva keino lievittää närästystä ja muita hapokkuudesta johtuvia oireita. Omenaviinietikan kanssa tulee kuitenkin olla varovainen, sillä kroonisesta närästyksestä tai mahahaavoista kärsiville se voi olla liian voimakasta. Aloita käyttö varovasti pienissä määrissä ja nosta annostusta, mikäli sivuoireita ei ilmene.

Muista aina laimentaa omenaviinietikka ennen nauttimista. Luomutuotettu omenaviinietikka rauhoittaa vatsan hapokkuutta ja toimii lievän laksatiivin tavoin.

Omenaviinietikka eliminoi suoliston bakteereja ja candida-sientä

 

omenaviinietikan terveyshyödyt suolistobakteereille

Omenahappo ja etikkahappo voivat olla suoliston bakteerikannalle hyödyllisiä. Omenaviinietikka poistaa pahanlaatuisia bakteereja, sieniä ja mikrobeja, jotka haittaavat suoliston tuomintaa. Sillä ehkäiset myös candida-sienen aiheuttamat infektiot, jotka usein vaivaavat suolistoa.

Omenaviinietikka vahvistaa vastustuskykyä

Omenaviinietikka pitää huolta kehon puolustusjärjestelmän tehokkaasta toiminnasta ja auttaa ehkäisemään tulehdukset ja sairaudet, kuten perinteisen flunssan ja muut tartuntataudit. Tämä johtuu etikan sisältämästä omenahaposta, joka on vahva vastus viruksia ja bakteereja vastaan.

Omenaviinietikka säätelee verensokeria

Omenaviinietikan aktiivinen ainesosa omenahappo vähentää huomattavasti sokerin määrää veressä ja ehkäisee sokeripiikit. Tästä syystä omenaviinietikka sopii hiilihydraattien sulattamiseen ja verensokerin kontrollointiin. Hiilihydraatit aiheuttavat verensokerin kohoamista, joten omenaviinietikalla voi tasoittaa tämän vaikutuksen.

Hiljattain suoritetuissa tutkimuksissa todettiin, että omenaviinietikalla voi olla anti-glyseeminen vaikutus, joka parantaa luonnollista insuliinin eritystä.

Omenaviinietikka alentaa korkeaa verenpainetta

 

omenaviinietikan terveyshyödyt verenpaineelle

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että omenaviinietikan nauttiminen voi auttaa alentamaan korkeaa verenpainetta. Tämä johtuu etikan stimuloimasta typpioksidin määrästä elimistössä, joka puolestaan rentouttaa verisuonia ja pitää ne joustavina. Kovettuneet ja joustamattomat valtimot ovat alttiita tukoksille ja pistävät sydämen koville, kun se joutuu puskemaan verta entistä kovemmin suonien läpi.

Omenaviinietikalla puhdistut ja poistat myrkyt

Omenaviinietikka sisältää entsyymejä, mineraaleja ja vitamiineja, joilla puhdistat kehoa ja poistat haitallisia aineksia verenkierrosta. Omenaviinietikka on täysin luonnollinen tapa puhdistumiseen. Sekoita ruokalusikallinen omenaviinietikkaa lasilliseen vettä ja nauti ennen jokaista ateriaa (kolme kertaa päivässä).

Omenaviinietikka on laihduttajan apuri

 

omenaviinietikan terveyshyödyt painonpudotuksessa

Tämä luonnollinen aines on yksi parhaista apureista laihdutuksessa, sillä se auttaa polttamaan rasvaa tehokkaammin. Etikkahappo voi auttaa karistamaan muutaman kilon, sillä se edesauttaa maksan puhdistumista ja estää ylimääräisen rasvan kertymisen kudoksiin ja vereen.

Lisäksi omenaviinietikka tuo täyden tunteen vatsaan, mikä pitää nälän ja naposteluhimon poissa. Muista, että omenaviinietikka toimii vain osana terveellistä ruokavaliota, eikä sillä tulisi koskaan korvata aterioita.

Omenaviinietikalla raikastat hengityksen

Omenaviinietikka on luonnollinen suuvesi, joka poistaa pahaa hajua aiheuttavat bakteerit suusta. Omenaviinietikan antibakteerinen vaikutus desinfioi suun ja kurkun, ja ehkäisee pahanhajuisen hengityksen muodostumista. Kurluttele omenaviinietikalla 20 sekuntia päästäksesi eroon epämiellyttävästä hajusta.

Omenaviinietikka on hyväksi iholle

 

omenaviinietikan terveyshyödyt iholle

Omenaviinietikka säätelee ihon pH-tasapainoa, ehkäisee bakteereja ja tulehduksia ja lievittää esimerkiksi aknea. Laimenna omenaviinietikka suhteessa 2 osaa vettä ja 1 osa etikkaa ja levitä kasvoille vanulapulla joko iltapesun jälkeen tai aamulla ennen kosteusvoiteita. Omenaviinietikkaa voi levittää myös sellaisenaan pilkuille ja luomille ja antaa vaikuttaa yön yli niiden vaalentamiseksi.  • Mota, A. C. L. G., de Castro, R. D., de Araújo Oliveira, J., & de Oliveira Lima, E. (2015). Antifungal Activity of Apple Cider Vinegar on Candida Species Involved in Denture Stomatitis. Journal of Prosthodontics. https://doi.org/10.1111/jopr.12207

    Hlebowicz, J., Darwiche, G., Björgell, O., & Almér, L. O. (2007). Effect of apple cider vinegar on delayed gastric emptying in patients with type 1 diabetes mellitus: A pilot study. BMC Gastroenterology. https://doi.org/10.1186/1471-230X-7-46