Logo image
Logo image

8 ruokaa verenpaineen kontrollointiin

3 minuuttia
Limetit ovat loistava tuote terveyden kannalta, ja niiden vaikutuksiin lukeutuu myös se, että ne auttavat alentamaan verenpainetta. Tämä tapahtuu siten, että ne laajentavat verisuonia ja tekevät niistä joustavammat.
8 ruokaa verenpaineen kontrollointiin
Viimeisin päivitys: 29 tammikuuta, 2019

Korkea verenpaine on terveysongelma, joka tarkoittaa sitä, että ihmisellä on jatkuva korkea paine valtimoissaan. Tämä voi olla seurausta valtimoiden kaventumisesta tai jostakin esteestä kyseisissä suonissa. Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, on painetta kuvaava lukemasi yhtäläinen tai korkeampi kuin 140/90 mm Hg.

Syitä tähän ongelmaan on monia, ja seuraavassa on lista korkean verenpaineen tavallisimmista aiheuttajista: liikalihavuus, perintötekijät, liiallinen alkoholinjuonti, runsas natriumin saanti, aerobisen liikunnan vähäisyys, ehkäisypillerit, kipulääkkeet sekä munuaisiin tai adrenaliiniin liittyvät sairaudet.

Mikäli kärsit korkeasta verenpaineesta, on äärimmäisen tärkeää että käyt lääkärin luona selkeyttämässä hoitosuunnitelmasi, sillä jos tätä tilaa ei hoideta kunnolla, saattaa se johtaa hyvin vakaviin ongelmiin, kuten sydänkohtauksiin, halvauksiin tai munuaisten toiminnan pysähtymiseen.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että jos tämä terveysongelma koskettaa sinua, on myös olemassa sellaisia kotihoitoja, joiden avulla voit hallita paremmin verenpainettasi ja siten nauttia paremmasta elämänlaadusta ja vähentää terveysriskejäsi. Sinun tulisi kuitenkin muistaa, että vaikka nämä hoidot voivatkin olla suureksi avuksi, ovat ne tyypiltään vaihtoehtoisia, eli ne eivät missään tapauksessa voi korvata sitä lääkitystä tai hoitoa, jonka lääkärisi on sinulle määrännyt.

Banaanit

Some figure

Ihmiset, joilla on korkea verenpaine, hyötyvät suuresti siitä, että he syövät vähintään yhden banaanin joka päivä. Näissä hedelmissä on paljon kaliumia, ja tämä aine on oleellinen verenpaineen vähentämiseksi. Intiassa tehdyn tutkimuksen mukaan kahden banaanin syönti päivittäin voi vähentää verenpainetta jopa 10 %.

Selleri

Selleri on puhdistava ja nestettä poistava tuote, joka voi auttaa elimistöäsi poistamaan myrkyllisiä aineita. Tämä tehokas luonnontuote sisältää paljon 3Nbutyyliftalidia, joka on eräänlainen valokemiallinen aine. Se on hyvin suureksi avuksi verenpaineen kontrolloinnissa. Sinun kannattaisi syödä raakaa selleriä, jota voit nauttia esimerkiksi salaateissa tai mehun muodossa.

Limetti

Some figure

Säännöllinen limetin syönti on suositeltavaa verenpaineen hallitsemisiksi. Limetit auttavat vähentämään ilmenevää painetta laajentamalla verisuonia ja tekemällä niistä joustavammat. Suosittelemme, että juot lasillisen huoneenlämpöistä limettivettä tyhjään vatsaan joka päivä, ja veteen ei kannata lisätä minkäänlaista makeuttajaa.

Valkosipuli

Toinen ruoka, joka tunnetaan sen tehokkaista kyvyistä vähentää verenpainetta sekä edistää terveyttä, on valkosipuli. Se on loistava apu kolesterolin vähentämiseksi, verenkierron parantamiseksi ja siten myös verenpaineen vähentämiseksi. Asiantuntijat suosittelevat raa’an valkosipulin syöntiä kuumennetun sijasta, sillä näin pystyt hyödyntämään tämän tuotteen loistavat hyödyt maksimaalisesti. Toinen vaihtoehto on ottaa 6-8 pisaraa valkosipuliuutetta, jonka sekoitat veteen, ja toistaa tämä kaksi kertaa päivässä.

Some figure

Sipulimehu

Some figure

Sipulit, kuten valkosipulitkin, tarjoavat paljon hyötyjä verisuonten ja sydämen kannalta, sillä ne auttavat parantamaan verenkiertoa sekä taistelevat korkeaa kolesterolia ja verenpainetta vastaan. Jotta voisit hyödyntää tämän tuotteen tehokkaita ominaisuuksia, suosittelemme puolikkaan raa’an sipulin mehun juontia joka päivä, ja sekaan voit laittaa myös teelusikallisen hunajaa.

Kookosvesi

Niiden ihmisten, joilla on todettu korkea verenpaine, tulisi aina varmistaa kehonsa kunnollinen nestetasapaino. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kärsit kyseisestä ongelmasta, tulisi sinun juoda vähintään 2 litraa vettä päivittäin. Yksi hyvä keino tämän suhteen on sisällyttää kookosvettä juomiisi nesteisiin, sillä tämä ravinteikas juoma tunnetaan sen kyvystä alentaa olennaisesti verenpainetta.

Vesimelonin siemenet

Some figure

Moni heittää syömänsä vesimelonin siemenet roskikseen, mutta nämä pienet mustat lisät sisältävät lukuisia terveydelle hyviä ominaisuuksia, ja ne edistävät verisuonten ja munuaisten toimintaa. Vesimelonin siemenet sisältävät ainetta nimeltään cucurbocitrin, joka pystyy laajentamaan verisuonia sekä parantamaan munuaisten toimintakykyä. Lisäksi nämä siemenet taistelevat korkeaa verenpainetta vastaan sekä lievittävät niveltulehduksen aiheuttamaa kipua.

Jotta voisit nauttia siementen hyödyllisistä ominaisuuksista, hienonna ne hellävaraisesti ja laita sitten kupilliseen kiehuvaa vettä. Anna veden olla tunnin verran, ja juo sitten neljä ruokalusikallista tätä nestettä useamman kerran päivässä.

Hunaja

Puhdas hunaja pystyy rauhoittamaan verisuonia, mikä tarkoittaa, että se on loistava apu verenpaineen hallitsemiseksi. Korkeasta verenpaineesta kärsivien tulisikin ottaa 1-2 ruokalusikallista puhdasta hunajaa joka päivä. Toinen vaihtoehto on sekoittaa teelusikallinen hunajaa ja inkiväärimehua kahteen teelusikalliseen kuminajauhetta.

Kokeile näitä vinkkejä jos kärsit korkeasta verenpaineesta ja haluat edistää sen kontrollointia luonnollisella tavalla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Report, T. S. (2003). Prevention , Detection , Evaluation , and Treatment of. Blood Pressure. https://doi.org/10.1161/01.HYP.0000107251.49515.c2

  • Cardarelli, R. (2006). High blood pressure (hypertension). In Essential Family Medicine: Fundamentals and Case Studies, Third Edition. https://doi.org/10.1016/B978-1-4160-2377-7.50040-9

  • Appel, L. J., Moore, T. J., Obarzanek, E., Vollmer, W. M., Svetkey, L. P., Sacks, F. M., … Harsha, D. W. (1997). A Clinical Trial of the Effects of Dietary Patterns on Blood Pressure. New England Journal of Medicine. https://doi.org/10.1056/NEJM199704173361601


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.