Mikä avuksi heikkoon verenkiertoon?

Heikko verenkierto voi johtua korkeista kolesteroliarvoista, kuidun puutteesta ruokavaliossa, suolaisten ruokien syömisestä ja riittämättömästä nesteytyksestä. Ääreisverenkierron heikkous ilmenee usein kylmyyden tunteena sormissa, jaloissa ja esimerkiksi nenänpäässä.

Liiallinen tyydyttyneiden rasvojen eli ns. ’kovien rasvojen’ syöminen voi johtaa korkeaan veren kolesteroliin, joka kuormittaa ja vahingoittaa verisuonia. Verisuonet alkavat kovettua kolesterolin kertymisen johdosta ja veri ei pääse kiertämään normaaliin tapaan. Tästä johtuvat monet verenkierron ongelmat. Tässä artikkelissa tutustumme lähemmin niihin luonnollisiin konsteihin, joilla heikkoa verenkiertoa voi hoitaa.

Hieronta

Hieronta tehostaa verenkiertoa. Voit joko käydä hierojalla vaikkapa kuumakivihieronnassa, tehdä hieronnan itse esimerkiksi kylmiin jalkoihin tai pyytää jotakuta läheistäsi hieromaan. Voit käyttää hieronnassa öljyjä tai tavallista kosteusvoidetta. Jos teet hieronnan itse, aloita varpaista ja jalkapöydästä ja hiero kaikki lihakset läpi reisiin asti.

Syö ruokia, jotka alentavat verenpainetta

Samat ruuat, jotka parantavat verenkiertoa, alentavat samalla myös verenpainetta. Tutustu seuraaviin aineksiin:

 • Pinaatti
 • Selleri
 • Auringonkukan siemenet
 • Banaani
 • Tupakointi

  Kaikkihan sen tietävät, että tupakoinnista ei ole muuta kuin haittaa. Tupakka on yksi haitallisimmista aineista, joita voi kehoonsa laittaa. Tupakansavu nimittäin sisältää yli 60 syöpää aiheuttavaa ainesta, ja se johtaa usein myös verenkierron ongelmiin ja verenpaineen nousuun. Lopeta siis tupakointi!

  Kokeile hydroterapiaa

  Hydroterapiaa kannattaa kokeilla, sillä se tehostaa verenkiertoa. Hydroterapiaa voi kokeilla porealtaassa tai terapia-altaassa, jossa tehokkaat vesisuuttimet purskuttavat veden ja ilman sekoitusta monista eri kulmista. Hydroterapia rentouttaa, nopeuttaa palautumista ja kiihdyttää verenkiertoa. Hydroterapiaa voi toteuttaa joka toinen päivä täysin turvallisesti.

  Syö cayenne-pippuria

  suola

  Suolan liiallinen käyttö voi johtaa korkeisiin verenpainelukemiin ja nesteen kertymiseen. Älä siis käytä suolaa liikaa ja välttele valmisruokia ja pikaruokaa, sillä ne sisältävät suuria määriä suolaa. Kokkaa ruokasi itse ja korvaa osa suolasta mausteilla – näin saat ruokaan makua ilman suuria suolamääriä.

  Harrasta säännöllistä liikuntaa

  Sinun ei tarvitse lähteä hikilenkille viikon jokaisena päivänä, sillä lyhyetkin liikuntakerrat tekevät keholle hyvää. Pelkkä puolen tunnin kävelylenkki päivässä pitää verenkierron terveenä. Kävele mahdollisimman paljon: töihin, kauppaan ja kahvilaan. Muistathan myös kehon riittävän nesteytyksen liikunnan yhteydessä.