Logo image
Logo image

Persilja-sitruunajuoma nesteturvotuksen hoitoon

3 minuuttia
Tämän luontaishoidon diureettiset vaikutukset ehkäisevät nesteturvotusta ja puhdistavat myrkyt ja kuona-aineet elimistöstä.
Persilja-sitruunajuoma nesteturvotuksen hoitoon
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Nesteturvotus on hyvin tavallinen aineenvaihdunnan häiriö naisilla. Vaikka se ei itsessään olekaan sairaus, se on kliininen merkki siitä, että jokin elimistössä on pielessä.

Jos nilkkasi, jalkasi tai vatsasi turpoavat, on usein tarpeen mennä lääkäriin. Toisinaan ongelman syynä on huono ruokavalio tai jopa tietyt hormonaaliset muutokset.

Asiantuntijat varoittelevat ihmisiä kuitenkin eräästä tärkeästä asiasta: nesteturvotus saattaa olla merkki munuais-, maksa- tai verenkierto-ongelmista. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että ongelma olisi vakava, vaan että elimistösi ei kykene poistamaan riittävästi myrkkyjä ja muita nesteitä.

Kyseessä on näin ollen ongelma, joka on aina diagnosoitava. Tämä tavallinen ongelma saattaa olla hoidettavissa. Parantamalla elintapojasi parannat terveyttäsi.

Tämän päivän artikkelissa kerromme sinulle hoitokeinosta, joka ehkäisee nesteturvotusta. Jos nautit tätä persilja-sitruunajuomaa, tulet huomaamaan kuinka olosi paranee vähitellen huomattavasti.

Nesteturvotus: hyvin tavallinen ongelma

Jotkut ihmiset ovat alttiimpia kärsimään nesteturvotuksesta kuin muut. Tavallisesti näillä ihmisillä on seuraavia fysiologisia tapoja tai ominaisuuksia:

 • Verenkierto-ongelmia.
 • He ovat melkein vaihdevuosi-iässä. Tähän liittyy usein jaksoja, jolloin elimistöön kertyy nestettä.
 • He ovat ylipainoisia tai liikalihavia.
 • Heillä on jokin sydänsairaus.
 • He ovat käyneet läpi lukuisia hormonaalisia muutoksia jostakin lääkityksestä johtuen.
 • Heillä on kilpirauhasen vajaatoiminta.
 • He seisovat paljon.

Saatat tunnistaa itsesi joistakin yllä mainituista kohdista. Jos näin on, on useita asioita, joita voit tehdä ehkäistäksesi nesteturvotusta. Ensimmäinen asia jonka voit toteuttaa, kuten jo aiemmin mainitsimme, on mennä lääkärin vastaanotolle.

Toiseksi, sinun on noudatettava hoitoa, jos lääkärisi sinulle sellaisen määrää. Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä, sinun on parannettava ruokavaliotasi.

Some figure

Sydän-, munuais- tai verisuoniongelmista kärsivien potilaiden on suositeltavaa ennen kaikkea rajoittaa suolan käyttöä. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Nesteturvotus on hyvin tavallinen ongelma vanhemmilla ihmisillä, sillä verisuonet menettävät iän myötä kimmoisuutensa. Tämän seurauksena munuaiset ja maksa eivät enää poista tehokkaasti vettä ja myrkkyjä elimistöstä.
 • Lisäksi, jos olet viettänyt elämästäsi paljon aikaa seisten esimerkiksi työstäsi johtuen, ongelma on pahempi. Ei pidä nimittäin unohtaa, että tietyt tavat vaikeuttavat elimistön kykyä poistaa myrkkyjä.

Lue tämä: Hoida jännetuppitulehdus ajoissa

Persilja-sitruunajuoma nesteturvotuksen hoitoon

Tämä yksinkertainen aamujuoma auttaa sinua selviämään päivästä terveempänä ja hyvinvoivana. Se on helppo valmistaa, ja se takaa ennen kaikkea munuaistesi paremman tasapainon.

Some figure

Persiljan ja sitruunan hyödyt

Persilja on kasvi, jolla on erittäin puhdistavia ominaisuuksia. Lukuisista antioksidanteistaan ja C-vitamiinistaan johtuen se edistää maksan ja sydämen terveyttä.

Ei pidä myöskään unohtaa, että kyseinen yrtti huolehtii valtimoiden ja laskimoiden kimmoisuudesta. Se edistää hyvää verenkiertoa, ja sen eteeriset öljyt optimoivat elimistöön kerääntyneen nesteen poistumista.

Myös hyvä luonnonmukainen ja torjunta-aineeton sitruuna on täynnä hyötyjä. Sitruuna on yksi niistä hedelmistä, jotka sisältävät eniten C-vitamiinia, sitraatteja, malaatteja ja kaliumia.

Kaikki nämä aineet, erityisesti sitruunoiden sisältämä C-vitamiini, auttavat meitä huolehtimaan elimistön eri kudosten ja solujen ylläpidosta ja uusiutumisesta.

Jos kärsit ödeemasta eli nesteturvotuksesta, älä epäröi nauttia tätä persilja-sitruunajuomaa. Sinun tulisi nauttia sitä kahdesta kolmeen lasillista joka päivä. Se puhdistaa elimistösi myrkyistä, sillä se on loistava diureetti.

Ainekset

 • 1 nippu tuoretta persiljaa
 • 1 litra vettä
 • 1 sitruunan mehu

Valmistus

Some figure
 • Pese persilja huolellisesti. Tämän jälkeen voit valmistaa kyseisestä lääkekasvista infuusion.
 • Tämän tehdäksesi kiehauta kupillinen (250 ml) vettä teepannussa ja lisää sinne persilja.
 • Anna juoman hautua muutaman minuutin ajan.
 • Seuraavaksi purista sitruunasta mehu. Älä epäröi käyttää hyödyksi myös sitruunan kuorta leikkaamalla se pienemmiksi palasiksi.
 • Lisää sitten isoon kannuun jäljelle jäänyt vesi (750 ml), sitruunan kuoret, sitruunan mehu ja persiljainfuusio.
 • Anna seoksen seistä puoli tuntia, siivilöi ja kaada neste lasipulloon.

Juo ensimmäinen lasillinen tyhjään mahaan ja seuraavat kaksi kupillista puoli tuntia ennen jokaista pääateriaa.

Voit tehdä tämän hoidon 7 peräkkäisenä päivänä kerran kuussa tai joka kymmenen päivän välein. Saat hyviä tuloksia nopeasti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Pineda, J., Galofré, J. C., Toni, M., & Anda, E. (2016). Hipotiroidismo. Medicine (Spain). https://doi.org/10.1016/j.med.2016.06.002.

 • Gómez Meléndez, G. A., Ruiz Betanzos, R., Sánchez Pedraza, V., Segovia Palomo, A., Mendoza Hernández, C. F., & Arellano Montaño, S. (2010). Hipotiroidismo. Medicina Interna de Mexico. https://doi.org/10.1016/S0304-5412(12)70390-6.

 • Lozano, J. A. (2006). Hipotiroidismo. Offarm. https://doi.org/10.1016/j.datak.2007.05.004.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.