Logo image
Logo image

Sitruunamehun ja oliiviöljyn yhdistämisen uskomattomat hyödyt

3 minuuttia
Tästä juomasta saat useita vitamiineja ja loistavia hyötyjä. Sen ei kuitenkaan tulisi olla koko ruokavalion perustana; sitruunamehu ja öljy ovat loistava lisä ruokavalioomme.
Sitruunamehun ja oliiviöljyn yhdistämisen uskomattomat hyödyt
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Viime aikoina monet ihmiset ovat kääntyneet vaihtoehtoisen lääketieteen puoleen. Sen tarjoamat hoidot eivät aina ole yhtä tehokkaita kuin perinteisen lääketieteen hoitomenetelmät, mutta niissä ei myöskään ole yhtä paljon sivuvaikutuksia.

Näistä hoidoista saa lukuisia terveyshyötyjä ja ne ovat kaikkien saatavilla. Vaikka ne eivät täysin parannakaan monia sairauksia, niissä on osoitettu olevan yhdisteitä, jotka auttavat vähentämään sairauteen liittyviä oireita.

Yksi luonnollisista ainesosista, joista kuulee usein puhuttavan, on oliiviöljy. Se on terveellistä rasvaa, joka on suosittu ruoanlaitossa monipuolisuutensa ja hyvän ravintosisältönsä vuoksi.

Sekoittamalla keskenään sitruunamehua ja oliiviöljyä saat tehokkaan kotihoidon. Tämä seos sisältää runsaasti ravintoaineita. Se auttaa myös hillitsemään joitakin sairauksia ja ehkäisemään niiden jälkiseurauksia.

Tässä artikkelissa kerromme tarkasti sen tarjoamista hyödyistä, jotta ymmärrät, miksi se kannattaa lisätä ruokavalioon.

Älä unohda sitä!

Sitruunamehun ja oliiviöljyn hyödyt terveydelle

Hoitaa ummetusta

Some figure

Tämän seoksen nauttiminen aamupalalla on loistava vaihtoehto. Se hoitaa sekä ummetusta että ruoansulatusongelmia.

Oliiviöljy on luonnollinen laksatiivi. Sitruunamehulla on puolestaan tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia, ja se edistää suolen liikkeitä.

Hyödynnä näitä jos kärsit ilmavaivoista, vatsaongelmista tai liikahappoisuudesta.

Poistaa myrkkyjä elimistöstä

Sekä sitruunamehussa että oliiviöljyssä on myrkkyjä poistavia ominaisuuksia. Ne auttavat puhdistamaan elimistösi. Niistä on apua myös maksalle ja sappirakolle. Lisäksi ne suojelevat vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Hallitsee kolesterolia

Some figure

Oliiviöljy sisältää monia hyviä rasvoja, jotka säätelevät loistavasti veressä olevia lipidejä. Tämä tarkoittaa sitä, että ne voivat hidastaa plakin muodostumista valtimoihin.

Tämän hoidon säännöllinen käyttö alentaa korkeaa kolesterolitasoa. Se lisää myös hyvän kolesterolin määrää ja auttaa hallitsemaan veren triglyseridiarvoja. 

Tämä on loistava hoito myös nivelistä huolehtimiseen. Syynä on se, että se sisältää antioksidantteja, jotka minimoivat oksidatiivista stressiä.

Apu iholle, hiuksille ja kynsille

Some figure

Tämä yksinkertainen hoito sopii loistavasti hauraille, lohkeileville ja kuiville kynsille antamalla niille suojaa. Sitä voi levittää suoraan myös kynsinauhoille. Tämä antaa niille ekstramäärän ravintoaineita.

Tällä seoksella on myös antiseptisia ja supistavia ominaisuuksia. Ne hoitavat kynsinauhoihin liittyviä ongelmia ja hilsettä.

Poistaa vatsarasvaa

Toisin kuin jotkin muut hoidot, tämä hoito ei itsessään polta rasvaa. Sen käyttäminen ravintolisänä auttaa kuitenkin pääsemään eroon ylimääräisestä rasvakudoksesta.

Kyseisen seoksen ominaisuuksista on hyötyä maksalle ja sappirakolle. Nämä ovat kaksi tärkeintä elintä paremman rasvojen pilkkoutumisen ja vilkkaamman aineenvaihdunnan kannalta.

Seoksessa on myös tärkeitä rasvahappoja. Niillä on tyydyttäviä, diureettisia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Niiden ansiosta sinun ei tarvitse käyttää niin paljon muita hoitoja.

Nämä rasvahapot sulattavat vatsassasi varastoituneena olevaa rasvaa. Ne vähentävät myös sydänongelmien riskiä.

Edistää verenkiertoa

Oliiviöljyssä on hyytymistä estäviä ominaisuuksia, jotka edistävät verenkiertoa. Ne siis ehkäisevät veritulppien muodostumista.

Tätä seosta voidaan käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti. Seoksen käyttäminen voi myös ehkäistä suonikohjuja.

Säätelee verenpainetta

Some figure

Tästä luontaishoidosta on hyötyä korkeasta verenpaineesta kärsiville ihmisille. Tämä johtuu sen sisältämistä antioksidanteista ja hivenaineista.

Sen nauttiminen aamupalalla hallitsee verenpaineen äkillisiä nousuja ja sydämensykettä.

Ehkäisee ennenaikaista vanhenemista

Sinun tulisi nauttia lusikallinen tätä seosta joka päivä. Näin solusi saavat suuren annoksen antioksidantteja ja ravintoaineita. Tämä ehkäisee ennenaikaista vanhenemista.

Seos sisältää E-vitamiinia, antioksidanttia joka auttaa moneen asiaan. Sen merkittävimpiin hyötyihin kuuluu vähentynyt riski saada sydäntauti, nivelreuma ja ryppyjä.

Siitä saa myös tyydyttymättömiä rasvahappoja ja kivennäisaineita. Nämä edistävät sisäelimiesi toimintaa, niistä tärkeimpinä maksa, munuaiset ja ruoansulatusjärjestelmä.

Kuinka tätä hoitoa valmistetaan?

Some figure

Tätä hoitoa tulisi käyttää ainoastaan ravintolisänä eikä pääasiallisena ravintoaineiden lähteenä.

Sitä ei tulisi ottaa yhtä ruokalusikallista enempää päivässä; muutoin saatat saada sivuvaikutuksia.

Ainekset

  • 1/2 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 1/2 ruokalusikallista vastapuristettua sitruunamehua

Valmistus

  • Yhdistä nämä kaksi ainesosaa. Nauti seos puoli tuntia ennen aamupalaa.
  • Voit nauttia tätä juomaa joka päivä. Saadaksesi siitä suurimman hyödyn irti ota sitä vähintään kolme kertaa viikossa.

Ovatko nämä ainekset valmiina kaapissasi? Nyt tiedät sitruunamehun ja oliiviöljyn antamat hyödyt. Tämän hoidon avulla voit nauttia niistä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Covas, M. I. (2007). Olive oil and the cardiovascular system. Pharmacological Research. https://doi.org/10.1016/j.phrs.2007.01.010
  • Calabriso, N., Scoditti, E., Pellegrino, M., & Annunziata Carluccio, M. (2014). Olive Oil. In The Mediterranean Diet: An Evidence-Based Approach. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-407849-9.00013-0
  • Martín-Peláez, S., Covas, M. I., Fitó, M., Kušar, A., & Pravst, I. (2013). Health effects of olive oil polyphenols: Recent advances and possibilities for the use of health claims. Molecular Nutrition and Food Research. https://doi.org/10.1002/mnfr.201200421
  • Hertog, M. G. L., Hollman, P. C. H., & van de Putte, B. (1993). Content of Potentially Anticarcinogenic Flavonoids of Tea Infusions, Wines, and Fruit Juices. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf00032a015

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.