8 konstia ummetuksen lievitykseen

Banaanit ovat mahtava apu ruoansulatuksen edistämiseksi, sillä niiden sisältämä suuri määrä kuitua tehostaa vatsan toimintaa. Banaanit ovatkin tehokas keino ummetuksen lievitykseen.
8 konstia ummetuksen lievitykseen

Last update: 17 syyskuuta, 2022

Vietät enemmän kuin kolme vuorokautta ilman ulostamista, tai sinulla on ongelmia suolen toiminnan kanssa. Ulosteesi saattaa olla liian kova tai hyvin vähäistä. Kärsit siis ummetuksestaOnneksi ummetuksen lievitykseen on olemassa monia konsteja. Jatka lukemista kuullaksesi 8 niistä.

Jokaisella on tietysti omat tottumuksensa siitä, mikä on normaalia vessassa käyntiä. Nämä tottumukset ja taipumukset vaihtelevat muun muassa iän, painon ja ruokavalion mukaan. Jos sinulla on ummetusta, voit kokea dramaattisia muutoksia, jotka kestävät usein kolmen tai useammankin päivän ajan.

Useimmat ihmiset pitävät ummetusta pienenä terveysongelmana. Totuus on kuitenkin se, että ummetusta tulisi hoitaa hyvin nopeasti, jotta sen muuttuminen krooniseksi ongelmaksi voitaisiin estää. Näin voidaan myös torjua sellaisten mahdollisten taustalla olevien sairauksien muuttuminen pahemmiksi, jotka aiheuttavat ummetusta joissakin tapauksissa.

Useimmissa tilanteissa ummetus aiheutuu kehon saaman nesteen vähäisyydestä, huonosta ruokavaliosta tai istuma-asentoon painottuvasta elämäntyylistä. Ummetus voi kuitenkin olla oire jostakin vakavammastakin terveysongelmasta, joka vaatii mahdollisesti lääketieteellistä apua.

Yksi ensimmäisistä asioista, joita ummetuksesta kärsivä ihminen usein tekee, on jonkin laksatiivisen tuotteen käyttö. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltava ratkaisu. Keho voi tulla riippuvaiseksi tällaisista tuotteista, ja lisäksi niillä voi olla ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Onneksi on kuitenkin olemassa muutamia luonnollisia ja vaarattomia apuja ummetuksen lievitykseen. Niiden avulla voit nauttia luonnollisista laksatiivisista vaikutuksista sekä vähentää ummetuksen oireita.

1. Aloe vera -mehu ummetuksen lievitykseen

aloe vera ummetuksen lievitykseen

Aloe on kasvi, jolla on todella monia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Nämä ovat niin sisäisiä kuin ulkoisiakin. Aloe-mehun juonti päivittäin voi auttaa sinua puhdistamaan paksusuoltasi luonnollisesti, ja siten se edistää myös parempaa suoliston toimintaa sekä ummetuksen lievittymistä.

National Standard -julkaisun keräämän tiedon mukaan aloe veran eräs komponentti, nimeltään “aloin”, vaikuttaa elimistössä ummetusta torjuen.

2. Omenat

Yksi kaikkein tehokkaimmista keinoista torjua ummetusta on syödä omenaaTämä hedelmä sisältää pektiiniä, joka on suolen toimintaa edistävä ainesosa.

Omenoissa on myös paljon kuitua, joka on hyvin tarpeellista ulosteen pehmenemisen edistämiseksi sekä jätteen poistumisen tehostamiseksi. Tämä ilmenee Ohio State University -yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tekemän tutkimuksen tiedoista.

3. Banaanit

Banaani on herkullinen hedelmä, joka edistää ruoansulatusta sekä parantaa suoliston toimintaa. Banaanista saa runsaan määrän kuitua, joka on tehokas luonnollinen laksatiivi ja jätteen poistumisen helpottaja.

Yksi pala banaania voi antaa sinulle 12 % päivittäisestä suosituksesta kuitua koskien, ja saat siitä avuksesi myös ainesosaa nimeltään fructooligosaccharides, joka paksusuoleen saavuttuaan auttaa edistämään tehokasta suoliston toimintaa.

4. Vihreä tee

vihreä tee ummetuksen lievitykseen

Vihreästä teestä on tullut hyvin suosittu tuote viime aikoina, ja se onkin tehokas antioksidantteja tarjoava ja terveyttä edistävä juoma, jolla on lukuisia hyötyjä hyvinvoinnin kannalta. Yksi näistä hyödyistä on sen kyky edistää ruoansulatuksen toimintaa sekä stimuloida paksusuoleen kertyneen jätteen poistumista.

Vihreällä teellä on kevyt laksatiivinen vaikutus, joten se on hyvä apu ummetuksen lievitykseen.

5. Kaura

Jos sinulla on usein ummetusta, kannattaisi sinun ehdottomasti lisätä enemmän kauraa ruokavalioosi, sillä tämä on hyvä tuote suoliston toiminnan edistämiseksi.

Kaurassa on hiilihydraatteja, mineraaleja ja kuitua. Kaikki nämä ainesosat ovat hyödyksi ruoansulatuksen yleisen toimivuuden sekä ummetuksen torjunnan kannalta. Parasta olisi, jos voisit syödä kauraa aamiaisella, mutta sitä kannattaa lisätä myös smoothieihin, keittoihin ja salaatteihin.

6. Pellavansiemen

Pellavansiemenelle on ominaista sen tehokas lääkinnällisyys, ja tämä johtuu suurilta osin sen sisältämästä runsaasta kuitumäärästä ja Omega-3 -rasvahapoista. Pellavansiemenellä on mietoja laksatiivisia vaikutuksia kehossa. Nämä auttavat parantamaan suoliston toimintaa sekä puhdistamaan paksusuolta jätettä poistaen.

Lisää siis yksi ruokalusikallinen pellavansiemeniä kupilliseen vettä, anna sen seistä yön yli, ja juo sitten neste aamulla tyhjään vatsaan.

7. Oliiviöljy sitruunaan yhdistettynä

oliiviöljy ja sitruuna ummetuksen lievitykseen

Jos yhdistät oliiviöljyn ja sitruunan lääkinnälliset ominaisuudet, saat luonnollisen laksatiivin, jolla voit parantaa suolistosi toimintaa sekä torjua ummetusta.

Sekoita yhden sitruunan mehu kupilliseen kuumaa vettä, ja lisää sitten ruokalusikallinen oliiviöljyä. Juo tätä joka aamu tyhjään vatsaan, jotta voisit maksimaalisesti nauttia oliiviöljyn ja sitruunan mahtavista terveysvaikutuksista.

8. Omenaviinietikka ja hunaja

Toinen mahtava yhdistelmä on omenaviinietikka ja hunaja, ja tästäkin hoidosta saat mahtavan luonnollisen laksatiivin. Laimenna teelusikallinen kumpaakin tuotetta kupillisessa vettä, ja juo sitä kolme kertaa päivässä.

Ota siis käyttöön luonnolliset tuotteet suolistosi toiminnan parantamiseksi – kokeile näitä 8 tapaa ummetuksen lievitykseen!

It might interest you...
Huolehdi vatsan terveydestä ja estä sairaudet
Askel Terveyteen
Read it in Askel Terveyteen
Huolehdi vatsan terveydestä ja estä sairaudet

Vatsan terveydestä huolehtiminen on tärkeää. Vatsalla on vaikutus niin fyysiseen kuin psyykkiseen terveyteen, energiatasoihin ja onnellisuuteen.


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.