Logo image
Logo image

Kokeile uskomatonta sitruunakuuria ja näe sen terveysvaikutteet

3 minuuttia
Sitruunakuuri on erinomainen vaihtoehto jos haluat saada nopeita tuloksia. Pyydä ravintoterapeutilta tai lääkäriltäsi vielä "vihreää valoa" ennen kuin aloitat kuurin.
Kokeile uskomatonta sitruunakuuria ja näe sen terveysvaikutteet
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jos haluat päästä ideaaliin painoosi, meillä on sinulle siihen oiva apu. Kokeile sitruunakuuria; se on yksi tehokkaimmista kuureista, josta saa paljon hyviä terveysvaikutteita.

Sitruunaa on käytetty antiikin ajoista asti ympäri maailman ruoanlaitossa. Sitruunassa on monta muutakin puolta kuin mitä luulet tietäväsi siitä.

Sitruuna on antibakteerinen ja torjuu myös viruksia. Siinä on paljon vitamiineja, mineraaleja ja se auttaa ruoansulatuksessa.

Haluatko tietää lisää? Lue eteenpäin!

Sitruunakuuri

Some figure

Sitruunakuuri on puhdistuskuuri. Sitruunan erinomaisten terveysvaikutteiden vuoksi sitä käytetään usein puhdistuskuureissa ja se toimii hyvin.

Kuuriin sisältyy tuoreen sitruunajuoman juominen joka aamu tietyn ajanjakson ajan. 

Sitruunajuoma ei ole sokeroitua juomaa, vaan lämmintä vettä johon on lisätty tuoreen sitruunan mehua. Sitruunakuuri toimii parhaiten terveellisten elämäntapojen ja säännöllisen liikunnan kanssa.

Jos pääset kuurin loppuun, huomaat sen tuomat tulokset!

Lue myös tämä: 2 tapaa valmistaa eteeristä sitruunaöljyä

Sitruunakuurin tuomat hyödyt elimistöllesi

Aktiivinen puolustuskyky

C-vitamiinin ansiosta puolustuskykysi vahvistuu ja elimistösi pystyy taistelemaan tartuntatauteja ja sairauksia vastaan.

Parempi ruoansulatus

Sitruunavesi auttaa säätelemään ruoan hajottamista ja helpottaa siten ruoansulatusta. Sitruuna säätelee myös ruoansulatuskanavassa mahdollisesti olevia ongelmia.

Elimistön puhdistus

Some figure

Sitruunakuuri on siis puhdistuskuuri. Sitruuna auttaa puhdistamaan elimistöön kertyneitä myrkkyjä ja epäpuhtauksia, joita kertyy ajan mittaan.

Sitruuna on myös diureettinen eli nesteitä poistava, mikä on hyvä yhdistelmä luonnollisen puhdistusprosessin kanssa.

Poistaa turvotusta

Sitruunan tarjoamat flavonoidit ovat kemiallisia elementtejä, jotka auttavat vähentämään tulehduksellista tilaa ja kipua. Tämä auttaa ehkäisemään myös kroonista turvotusta.

Aktivoi imusuonijärjestelmää

Imusuonijärjestelmä on yhteydessä puolustusjärjestelmään ja ne toimivat yhdessä estääkseen elimistöä sairastumasta.

Sitruunaveden puhdistavien ominaisuuksien avustuksella myrkyt poistuvat koko kehosta, mukaan lukien rauhaset, verisuonet ja imusuonikudokset.

Katso tämä: Smoothiet nesteen kertymisen torjuntaan: 3 reseptiä

Alentaa kolesterolia

Some figure

Sitruunassa olevat kuidut, flavonoidit ja polyfenolit poistavat pahaa kolesterolia (LDL)Tämä laskee sydän- ja verisuonisairauksien mahdollisuutta huomattavasti. 

Lisää energiaa, enemmän liikkumista

Sitruunaveden lisääminen ruokavalioosi on erinomainen päätös. Tällä hedelmällä puhdistat elimistöäsi ja poistat sokerin ja rasvan jäämät kehostasi.

Saat tilalle hyviä ravinteita, jotka antavat enemmän energiaa.

Painonpudotus, elämän hallinta

Joka-aamuinen sitruunaveden juominen auttaa sinua pysymään kylläisenä pitkään. Tämä ei tarkoita, ettet halua syödä, vaan ettet saa ruoanhimokohtauksia ja syö liikaa kerrallaan.

Kehosi toimii kuurin aikana niin, että se estää rasvan imeytymisen ja siten ylimääräinen rasva ei kerrytä painoa.

Ohjeet sitruunakuuria varten

Kuten muidenkin ruokavalioiden sekä kuurien aikana, tämänkin kuurin aikana tulee noudattaa muutamia ohjeita, jotta saat hyviä tuloksia. Jos aiot juoda lämmintä sitruunavettä, pidä huoli että seuraat muutamia ohjeita:

  • Noudata sitruunakuuria viisi päivää, ei vähempää eikä enempää. Tämä on erittäin tarkkaa, sillä kehon tarvitsemat muista ruoista saatavat ravinteet ja kalorit joutuvat vähemmälle huomiolle.
  • Juo tätä joka päivä jokaisen aterian kanssa.
  • Juo runsaasti vettä koko päivän ajan. Pidä yllä riittävää nesteiden saantia, kehosi tarvitsee sitä. Näin nesteetkään eivät kerry kehoosi. Kaksi litraa vettä päivässä on sopiva määrä.
  • Poista ruokavaliostasi epäterveelliset rasvat äläkä nauti niitä viiteen päivään. Tähän kuuluu mm. paistetut ruoat, valmisruoat, valmiskastikkeet. Ruokavaliosi tulee olla terveellinen, jotta kuuri onnistuu.
  • Ensimmäinen päivä on osittainen paastopäivä. Tämä voi olla kaikkein hankalin päivä, sillä kehosi huomaa kaloriensaannin muuttuneen, joten aineenvaihdunnassa tapahtuu muutoksia, parempaan suuntaan totta kai.

Sitruunakuuri on mainio vaihtoehto kun haluat nopeasti parantaa ja keventää oloasi. Sen luonteesta johtuen on tärkeää kysyä mielipidettä ensin alan ammattilaiselta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Kim H., Jang M., Kim Y., Choi J., et al., Red ginseng and vitamin C increase immune cell activity and decrease lung inflammation induced by influenza A virus/H1N1 infection. J Pharm Pharmacol, 2016. 68: 406-20.
  • Farzaei MH., Singh AK., Kumar R., Croley CR., et al., Targeting inflmmation by flavonoids: novel therapeutic strategy for metabolic disorders. Int J Mol Sci, 2019.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.