Smoothiet nesteen kertymisen torjuntaan: 3 reseptiä

18 huhtikuun, 2019
Hedelmät, joissa on runsaasti vettä - kuten ananas, meloni, papaija ja muut vastaavat - ovat parhaat valinnat silloin, kun haluat estää nesteen kertymisen kotitekoisilla juomilla.

Ensimmäiseksi haluamme kertoa, että kehosi koostuu pääosin vedestä. Siksi onkin tärkeää, että pystyt päivittäin auttamaan elimistöäsi pääsemään eroon varastossa olevista nesteistä. Tässä artikkelissa kerromme kolmesta kotitekoisesta smoothiesta, jotka ovat herkullisia ja tehokkaita juomia nesteen kertymisen torjuntaan. Valitse tämä terveellinen keino ja nauti maittavista smoothieista päivittäin!

Nesteen kertyminen voi olla vakavakin ongelma, jos sitä ei hoideta kunnolla. Siksi aivan ensimmäiseksi tulisi käydä asiantuntijan luona, jotta saisit selville mikä oma tilanteesi on ja mikä olisi paras hoitomuoto. On kuitenkin aina tarjolla monia ratkaisuja elämäntyylin kohentamiseksi, ja tämä käsittää myös ruokailutottumukset.

On hyvä idea alkaa nauttia enemmän sellaisia ruokia ja juomia, jotka auttavat puhdistamaan kehoa ja poistamaan siitä haitallisia aineita. Siksi ruokavalio on merkittävä asia, jos epäilet kehossasi olevan nesteen liiallista kertymistä. Ensinnäkin voit lisätä paljon vettä sisältävien hedelmien määrää ruokalistallasi.

Jos otat avuksi kotitekoiset smoothiet nesteen kertymisen torjuntaan, sinun tarvitsee vain olla halukas kokeilemaan uusia tuotteita ja uusia yhdistelmiä. Ja ennen kaikkea tulee mennä värejä ja ulkonäköä pidemmälle hedelmien valinnassa.

Jatka siis lukemista, jos kiinnostuit – näin saat nauttia herkullisista smoothieista, jotka antavat kehollesi runsaasti ravinteita sekä lievittävät nesteen kertymistä tehokkaasti.

Helpot smoothiet, jotka torjuvat nesteen kertymistä

1. Papaija ja ananas

smoothie ananaksesta nesteen kertymisen torjuntaan
Muista, että nyt esittelemämme kotitekoiset smoothiet nopeuttavat sitä prosessia, joka saa nesteen poistumaan kehosta. Toisin sanoen ne toimivat luonnollisina nesteenpoistajina. Nämä juomat saavat sinut siis käymään useammin vessassa, ja näin voit vähentää veden varastoitumista kehoosi tarpeellisen määrän ylitse.

Ne ovat erittäin hyödyllisiä valintoja sellaisten tavallisten sairauksien estämiseksi, joihin liittyy korkea natriumin määrä (tätä tekijää ajatellen on oleellista tietää, että nesteen kertymisen aiheuttaa juuri natrium). Seuraavat smoothiet sisältävät suuren määrän vitamiineja, proteiineja ja mineraaleja.

Tarvittavat ainekset

 • 3 viipaletta ananasta
 • 2 kupillista vettä
 • 4 viipaletta papaijaa
 • 1 rkl pellavansiemeniä (valinnainen aines)

Näin tämä smoothie valmistetaan

 • Aloita ottamalla kaikki papaijan siemenet pois ja paloittele hedelmä osiin. Laita palat sitten tehosekoittimeen ananaksen, pellavansiemenen ja veden kera.
 • Varmista, että kaikki ainekset sekoittuvat hyvin – tähän menee noin minuutti.
 • Tulet huomaamaan, että seos paksuuntuu, mutta älä siivilöi sitä. Juo vain smoothie sellaisena kuin se on.

2. Ananas ja vihreä tee

Kuten kenties tiedätkin, lähes kaikki kotitekoiset smoothiet joita suositellaan nesteen kertymisen hoitoon sisältävät ananasta yhtenä pääaineksista. Tässä tapauksessa vihreä tee maksimoi ananaksen ominaisuudet sekä poistaa liiallista vettä kehosta.

Mainittava on etenkin eräs ananaksen sisältämä entsyymi joka mahdollistaa kyseisen vaikutuksen, ja se tunnetaan bromelaiinina. Sillä on nestettä poistava vaikutus, ja se toimii myös tulehdusta torjuvana ja ruoansulatusta edistävänä tekijänä.

Tässä tulevat ohjeet tämän loistavan smoothien valmistamiseksi kotikonstein.

Tarvittavat ainekset

 • 6 mansikkaa
 • 3 ananasviipaletta
 • 1 rkl pellavansiemeniä
 • 1 kupillinen valmistamaasi vihreää teetä

Näin tämä smoothie valmistetaan

 • Tämä on hyvin helppo juttu! Sinun tarvitsee vain sekoittaa kaikki ainekset keskitason nopeudella – anna niiden sekoittua noin minuutin ajan.
 • Lopuksi nauti sitten smoothiesi jäiden kera, mikäli haluat.

3. Vesimeloni

juoma vesimelonista nesteen kertymisen torjuntaan

Vesimelonia pidetään ananaksen ohella nesteen poistumista hyvin tehokkaasti edistävänä hedelmänä. Tämä ei kuitenkaan johdu mistään aivan ihmeellisestä ainesosasta vaan lähinnä siitä, että tämä hedelmä koostuu jopa 75 %:sti vedestä, mikä lisää virtsaamisen tarvetta. Siitä on hyvin helppo valmistaa smoothie, ja voit nauttia tätä juomaa päivittäin niin paljon kuin haluat. Myös vesimelonin syöminen sellaisenaan on terveyttä edistävää.

Tarvittavat ainekset

 • 5 viipaletta vesimelonia
 • 2 litraa vettä

Näin tämä smoothie valmistetaan

 • Ensinnäkin tarvitset tehosekoittimen.
 • Koska vesimelonin viipaleet ovat suuria, kannattaa paloitella ne pienempiin osiin ja laittaa vasta sitten tehosekoittimeen.
 • Anna juoman sekoittua minuutin ajan.
 • Lopuksi siivilöi seos jotta saat siemenet pois, ja smoothiesi onkin jo valmis. Sitten voit nauttia itse tekemästäsi herkullisesta vesimelonijuomasta!

Jos haluat kokeilla muita kotitekoisia smoothieta, jotka toimivat tehokkaasti nesteen kertymistä vastaan, kokeile sekoitusta mainitsemistamme aineksista. Ota avuksi esimerkiksi vihreää tee.