Näin poistat mineraalikertymät kylpyhuoneesta luonnollisesti

Kylpyhuoneen mineraalikertymistä voi päästä eroon edullisilla ja luonnollisilla tuotteilla, joita myydään kaikissa kaupoissa.
Näin poistat mineraalikertymät kylpyhuoneesta luonnollisesti

Viimeisin päivitys: 07 maaliskuuta, 2019

Mineraalikertymät koostuvat kalkista, joka saostuu kylpyhuoneen pinnoille. Jos pyrit välttämään teollisia tuotteita allergian tai korkean hinnan takia, voit hyödyntää kalkkikertymien poistamisessa myös joitakin luonnollisia tuotteita.

Jotkut ihmiset haluavat kylpyhuoneensa olevan kiiltävän puhdas. Kylpyhuone likaantuu melko helposti, sillä se on jatkuvasti kosketuksissa veden kanssa eikä siellä ole samanlaista ilmanvaihtoa kuin muissa huoneissa. Kylpyhuoneen pitäminen puhtaana voi siis olla päivittäinen haaste, ja ongelmaa pahentavat vielä hanoihin ja muihin pintoihin muodostuvat mineraalikertymät.

Tässä artikkelissa annamme joitakin vinkkejä mineraalikertymien poistamiseksi tuotteilla, joita sinulta löytyy jo melko varmasti kotoasi.

Mikä mineraalikertymiä aiheuttaa?

Kraanavesi sisältää mineraaleja kuten kalsiumia, rautaa ja magnesiumia. Veden roiskuessa nämä mineraalit kertyvät kylpyhuoneen pinnoille ja muodostavat valkoisia tai kellertäviä läikkiä.

Tämä saattaa aiheuttaa myös ruostetta joihinkin kylpyhuoneen osiin. Kun vedessä oleva rauta joutuu kosketuksiin ilman kanssa, se hapettuu ja jättää jälkeensä ruostetahroja.

Luonnolliset konstit mineraalikertymien poistamiseksi

poista mineraalikertymät kaakeleista

Mineraalikertymien poistamiseksi on olemassa kemikaalituotteita, mutta ne on mahdollista puhdistaa myös vähemmän syövyttävillä ja terveydelle vaarattomammilla, luonnollisilla tuotteilla. Luonnolliset tuotteet ovat myös edullisempia.

1. Ruokasooda ja etikka tai sitruuna

Näillä yksinkertaisilla ainesosilla ja sienellä pesualtaan mineraalikertymät puhdistuvat lähes välittömästi. Noudata vain alla olevia ohjeita:

  • Kostuta sieni ja laita siihen ruokasoodaa.
  • Puhdista likaiset pinnat, kunnes mineraalikertymät ovat poissa.
  • Huuhtele sieni ja puhdista pinnat uudelleen ruokasoodasta.
  • Tahrojen poistamiseksi hanojen reunoilta suihkauta etikkaa tai tuoretta sitruunamehua talouspaperiin.
  • Kääri talouspaperi hanan ympärille ja anna vaikuttaa yön yli.
  • Seuraavana aamuna poista jäljellä olevat tahrat sienellä.
  • Tätä samaa menetelmää voidaan käyttää myös kaakeleihin.

Ruokasooda puhdistaa kaikki pinnat niitä vahingoittamatta. Etikan ja sitruunan tavoin se on myrkytön ja tappaa bakteereja. Etikkaa ja sitruunaa ei kuitenkaan tulisi käyttää alumiiniin, sillä se syöpyy.

2. Vessanpönttö puhtaaksi etikalla

Vessanpöntössä on eniten bakteereja kylpyhuoneessa. Se onkin tärkeää pestä säännöllisesti, jotta bakteerien aiheuttamat sairaudet eivät pääsisi leviämään.

Mineraalikertymät voi poistaa vessanpöntöstä sitruunalla tai etikalla. Jotkut tyhjentävät pöntön ensin vedestä, jotta nämä tuotteet tehoaisivat paremmin, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Levitä joko sitruunaa tai etikkaa pönttöön ja anna vaikuttaa muutaman tunnin ajan. Jos tahrat ovat sitkeitä, voit hangata niitä liinalla. Prosessin voi joutua toistamaan uudelleen.

Jos tämäkään ei tehoa, käytä hohkakiveä. Sitä ei kuitenkaan tulisi käyttää kuivana, sillä se voi vaurioittaa posliinia. Hankaa pönttöä kunnes tahrat ovat poissa.

3. Puhdista pönttö Coca-Colalla

poista mineraalikertymät vessanpytystä cokiksella

Usko tai älä, vessanpöntön voi puhdistaa myös tölkillisellä Coca-Colaa. Alla ohjeet:

1. Vedä vessanpönttö, jotta vesi olisi mahdollisimman puhdasta.
2. Kaada tölkillinen Coca-Colaa pönttöön ja anna vaikuttaa puoli tuntia.
3. Puhdista pönttö sitten harjalla kerran tai kaksi, vetäen pöntön aina silloin tällöin, kunnes vesi on täysin kirkasta.

4. Poista mineraalikertymät peileistä

Vesi saattaa roiskua myös kylpyhuoneen peileihin ja aiheuttaa mineraalikertymiä. Ne on kuitenkin melko helppo poistaa.

Laimenna vain etikkaa veteen (yksi osa etikkaa ja neljä osaa vettä), suihkauttele sitä peileihin ja pyyhi. Tahrat ovat poissa.

Mineraalikertymien ehkäiseminen

Mineraalikertymien muodostumista hanoihin ja kaakeleihin voi myös ehkäistä. Voit asentaa suodattimia, jotka poistavat mineraaleja vedestä, ja pestä kylpyhuoneen päivittäin.

Kodin pitäminen siistinä ei ole helppo tehtävä, mutta se on välttämätöntä. Käytä näitä menetelmiä mineraalikertymien poistamiseksi kylpyhuoneesta ja yritä pitää kylpyhuone kuivana.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Näin eliminoit pahat hajut keittiössä ja kodissa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Näin eliminoit pahat hajut keittiössä ja kodissa

Joskus koti voi haista ummehtuneelta, eikä syytä siihen löydy heti. Kannattaa selvittää saman tien, mistä ummehtuneet tai pahat hajut johtuvat.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.