Vinkkejä kylpyhuoneen tehokkaaseen siivoamiseen

25 huhtikuun, 2019
Säännöllinen kylpyhuoneen siivoaminen on terveydellemme tärkeää. Opi kuinka voit siivota tehokkaasti tuotteilla, jotka ovat helposti saatavilla.

Kylpyhuoneen siivoaminen on joskus turhauttava työ. Sen lisäksi, että siihen pitää käyttää paljon aikaa, tulokset eivät aina näytä samalta kuin, miten paljon vaivannäköä siihen on käytetty. Ehkä et ole käyttänyt oikeita menetelmiä. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä kylpyhuoneen tehokkaaseen siivoamiseen – jatka siis lukemista!

Vahvat kemikaalit eivät ole kaikkein paras vaihtoehto kylpyhuoneen tehokkaaseen siivoamiseen, sillä usein niissä on haitallisia ainesosia. Ne vapautuvat siivotessa ilmaan ja voivat vaikuttaa terveyteesi. Siksi aggressiivisten kemikaalien käyttöä pitäisi välttää, sekä ryhtyä tarvittaviin varotoimiin niitä käytettäessä.

On kuitenkin olemassa muutamia turvallisia ja luonnollisia menetelmiä. Kaikkein parasta niissä on se, että ne ovat erittäin tehokkaita. Tämän takia kannattaa nähdä vaivaa vaihtaa luonnollisiin menetelmiin saadakseen mahtavia tuloksia.

Tässä muutamia tapoja puhdistaa kylpyhuone aineilla, jotka ovat kenen tahansa saatavilla.

Vinkkejä kylpyhuoneen tehokkaaseen siivoamiseen

Aloita kylpyhuoneen siivoaminen vessanpöntöstä

Vinkkejä kylpyhuoneen tehokkaaseen siivoamiseen - aloita vessanpytyn puhdistuksella.

Bakteereita kerääntyy eniten pönttöön. Tämän takia se pitäisi pestä päivittäin. Jos sinulla ei ole aikaa tähän, suihkuta ainakin vessanpesuainetta joka päivä.

Pöntön sisäosa tulisi pestä desinfioivalla aineella, jossa on klooria. On todella tärkeää pitää hanskoja ja kasvosuojaa tätä tehdessä. Laita aluksi ainetta pöntön sisäpuolelle ja jätä se vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi. Lopuksi hinkkaa harjalla ja vedä vessa.

Jos pöntössä on tahroja tai muuta kertymää, on parasta käyttää etikkaa. Yhdistä yhtä paljon vettä ja etikkaa. Laita seosta likaisille pinnoille. Jätä vaikuttamaan 10 minuutiksi ja sitten vedä vessa.

Voit myös käyttää cola-juomaa saadaksesi hyvin samanlaisen tuloksen. Yksinkertaisesti kaada sitä likaisen alueen päälle ja jätä vaikuttamaan 30 minuutiksi ja sen jälkeen harjaa pois. Sen jälkeen toista koko prosessi uudelleen. Tämänkaltaiset juomat voivat myös auttaa avaamaan putkia.

Kylpyamme ja lavuaari

Amme on toinen paikka mihin liat ja jäännökset kerääntyvät. Tähän tarkoitukseen suositellaan etikkaa. Levitä etikkaa sienellä ja jätä vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi ja lopuksi huuhtele vedellä pois.

Voit myös käyttää valkoviinietikalla kostutettua talouspaperia. Aseta paperit likatahrojen päälle ja jätä 15 minuutiksi. Poista paperit ja huuhtele vedellä.

Pestessä lavuaaria tulee kiinnittää erityishuomiota hanaan ja viemäriaukkoon. Kaikkein parasta olisi käyttää harjaa. Pese molemmat hyvin sisä- ja ulkopuolelta ainakin kerran viikossa. Tällä tavoin ei tule tukkoja.

Suihku ja laatat

Laattojen puhdistamiseen voi ottaa avuksi etikan.

Suurin haaste suihkun kanssa on kalkin kertyminen. Näin tapahtuessa jälleen kerran vastaus löytyy etikasta. Se on yksinkertaista; sekoita yhtä suuret määrät vettä ja etikkaa ja laita suihkepulloon. Sitten suihkuta sekoitusta kaikkiin metalliosiin suihkussa. Lopuksi puhdista kaikki alueet kuivalla liinalla.

Samaa sekoitusta voi käyttää laatoille. Kun pinnoilla on suolaa, kalkkikertymää ja likatahroja, suihkuta sekoitusta huoletta lika-alueille. Odota viisi minuuttia ja puhdista alueet.

Joskus laattojen väliset alueet näyttävät likaisilta, kun niiden tulisi näyttää valkoisilta. Tämä johtuu pölyn ja muun lian kertymisestä. Puhdistaaksesi nämä railot, paras neuvo on käyttää vettä ja kaliumkarbonaattia. Sekoita molempia yhtä suuret määrät, kastele hammasharja sekoitukseen ja pese tiilien välit harjalla.

Homeen puhdistaminen kylpyhuoneessa

Hometta voi poistaa veden, valkaisuaineen ja saippuan avulla.

Puhdistaessa kylpyhuonetta ei homeen olemassaoloa voi välttää. Hometta kertyy eri paikkoihin, kuten lattialle, oven karmiin ja kulmiin. Paras vaihtoehto on käyttää sekoitusta, jossa on yhtä suuret osat vettä, valkaisuainetta ja saippuaa.

Suihkuta seosta suihkepullosta joka paikkaan, missä näet hometta. Sen jälkeen käytä vanhaa pyyhettä alueiden pyyhkimiseen ja tarvittaessa voit käyttää myös harjaa. Jos hometta on matolla, tulisi aluetta liottaa sekoituksella muutaman minuutin ajan. Lopuksi hankaa alue hyvin.