Logo image
Logo image

Parhaat keinot kylpyhuoneen desinfiointiin

3 minuuttia
Usein kyllä siivotaan, mutta ei desinfioida oikealla tavalla. Nyt kerromme, kuinka saat tehtyä kunnon desinfioinnin kylpyhuoneessa.
Parhaat keinot kylpyhuoneen desinfiointiin
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Kylpyhuone on yksi kodin kaikkein käytetyimmistä tiloista. Se on myös yksi kaikkein likaisimmista tiloista, mutta tämän ongelman korjaamiseksi on tarjolla monia suosituksia. Tässä artikkelissa esittelemme parhaita keinoja kylpyhuoneen desinfiointiin – jatka lukemista, niin saat nauttia puhtaasta kylpyhuoneesta!

Pääasialliset tartuntoja ja sairauksia aiheuttavat tekijät ovat bakteerit ja home. Kosteus on suurin syy näiden olemassaoloon. Kylpyhuone onkin siksi parasta pitää hyvin tuuletettuna ja kuivana.

Toinen yleinen syy saastumiseen on virtsa ja uloste, joita on vessanpöntössä. Siksi olisikin syytä totutella puhdistamaan pönttö usein.

Saippuan ja shampoon jäämät vetävät puoleensa sientä. Samoin käy hammastahnan kanssa, ja tällä tavalla myös syntyy ärsyttäviä tahroja pesualtaaseen.

Kylpyhuone kannattaisi desinfioida kunnolla ainakin kerran viikossa. Päivittäin tulisi myös tehdä eräät siivoustoimet, sillä näin pystyt paremmin pienentämään tartuntojen riskiä.

Nyt kerromme parhaat vinkkimme kylpyhuoneen desinfiointiin – jatka siis lukemista ja ota nämä neuvot avuksesi, jotta voisit pitää kotisi parempana paikkana terveytesi kannalta!

Parhaat keinot kylpyhuoneen desinfiointiin

Mistä tulee aloittaa?

Some figure

Kun aloitat kylpyhuoneen desinfioinnin, ensimmäiseksi on tarpeen ottaa käyttöön hanskat. Näin voit estää suoran yhteyden bakteerien kanssa, mutta lisäksi suojaat käsiäsi mahdollisesti syövyttäviltä siivoustuotteilta.

Toinen asia, joka on syytä pitää mielessä on erilaisten tuotteiden käytön tärkeys eri alueilla. Tahranpoistajat, desinfioivat tuotteet ja valkaisuaineet ovat kaikkein suosituimmat ratkaisut siivouksessa.

Jokaisella alueella kylpyhuoneessa ei tulisi käyttää samoja välineitä. Älä siis käytä samaa rättiä tai pesusientä pytyn kuin lavuaarin puhdistamiseen.

Vessanpönttö ja kylpyamme tai suihkukoppi ovat ne alueet kylpyhuoneessa, jotka keräävät eniten bakteereja. Ole tarkkana lattian ja seinien kanssa ja muista, että viemäri kerää saippuaa, shampoota ja hiuksia. Ennen kuin aloitat suihkun tai ammeen puhdistuksen, hankkiudu siis eron kaikesta tästä jäämästä. Kostea sieni, jossa on valkaisuainetta tai tahranpoistajaa, auttaa poistamaan homeen seiniltä.

Vessanpönttö tulisi puhdistaa valkaisuaineella, jos halutaan parhaat tulokset. On tärkeää, että reunat puhdistetaan kunnolla, sillä näihin kertyy paljon likaa. Istuin voidaan puhdistaa kankaalla, jolla on desinfioivaa tuotetta tai valkaisuainetta.

Mitä sitten tulee lavuaariin, ensimmäiseksi tulisi poistaa hammastahnatahrat ja hiukset. Valkaisuaineella ja sienellä pystyt desinfioimaan koko lavuaarin, ja huuhtele sen jälkeen alue runsaalla vedellä.

Älä unohda lattioita ja seiniä kylpyhuoneessa yleisesti ottaen. Rätti, kuuma vesi, saippua ja valkaisuaine ovat tähän tarkoitukseen tehokkaat avut. On myös tärkeää poistaa puhdistusaineen jämät sitten, kun olet saanut siivouksen päätöksen.

Virheitä kylpyhuoneen desinfioinnissa

Some figure

 

  1. Tuuletetaan vähän tai ei ollenkaan. Jotkut ovat tottuneet desinfioimaan kylpyhuoneen siten, että ikkunat ja ovet ovat kiinni. Avaa ikkunat ja laita kosteudenpoistaja päälle, jotta voisit estää kosteuden aiheuttamaa hometta.
  2. Suihkuverhoja ei puhdisteta. Koska tämä verho pääsee kosketuksiin veden kanssa, se voi kerätä paljon hometta. Kannattaakin puhdistaa verho kostealla kankaalla, jossa on suolavettä, tai sitten laimennetulla valkaisuaineella, joka on tehokas ratkaisu.
  3. Pyyhkeitä ei vaihdeta. Koska pyyhkeissä on kosteutta, ne voivat kerätä bakteereja. Ihanteellista olisi vaihtaa ne ainakin kerran viikossa, ja sama tulisi tehdä suihkumattojen kanssa.
  4. Välineitä ei puhdisteta. Se kuppi, johon laitat hammasharjasi, kerää paljon kosteutta ja mahdollisesti myös hometta. Tämä home voi jäädä kiinni hammasharjaasi. Siksi kaikki kylpyhuoneen välineet tulisi puhdistaa vedellä ja saippualla.
  5. Peiliä ei puhdisteta. Etikka ja vesi ovat tehokas yhdistelmä peilin pitämiseksi puhtaana. Voit myös käyttää tässä tavallista peilinpuhdistukseen tarkoitettua ainetta.

Muutamia hyviä neuvoja kylpyhuoneen desinfiointiin

Etikan ja veden sekoitus on tehokas apu kaikenlaisen kertymän poistamiseksi suihkusta. Mikäli kyseessä on ruoste, voit valmistaa nesteen kuumasta vedestä, sitruunasta ja suolasta.

Jotta voisit poistaa tahrat viemäristä, voit käyttää ruokasoodaa ja vettä. On tärkeää käyttää hyvin kuumaa vettä, jotta saisit tästä tehokkaat tulokset.

Mikäli tahrat ovat hyvin vaikeita, alkoholi on se kaikkein tehokkain ratkaisu. Sekoita yksi osa alkoholia kuuteen osaan vettä. Laita seosta sitten tahraiselle alueelle ja anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Sitten puhdista alue vedellä.

Oletko pohtinut, kuinka puhdas kylpyhuoneesi tosiasiassa on? Näillä neuvoilla saat tämän tilan desinfioitua, jotta kotisi on parempi paikka terveytesi ja viihtyvyytesi kannalta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Guerra, D. (2005). Uso de antisépticos y desinfectantes. Revista Del Hospital Materno Infantil Ramón Sardá.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.