Logo image
Logo image

Tasapainota elimistön happamuus ruokasoodalla

2 minuuttia
Tasapainota elimistön happamuus ruokasoodalla
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Monilla ruoka-aineilla on elimistöä happamoittava vaikutus. Elimistön happamuus voi ajan mittaan muuttua haitalliseksi ja aiheuttaa jopa sairauksia. Limut ja muut hiilihapolliset juomat, prosessoidut ruuat, valkoiset jauhot, karkit, leipä, punainen liha, makkarat ja muut lihatuotteet voivat usein vaikuttaa vastustamattomilta, mutta tiesitkö, että ne lisäävät elimistön happamuutta liiallisesti nautittuna?

Miksi liiallinen elimistön happamuus on haitallista?

Kehon pH-tasapainon säilyttäminen on tärkeää. Happamuus aiheuttaa pH-ajattelun mukaan liikalihavuutta, väsymystä, ruoansulatusongelmia, epäselvää ajattelua, masennusta, kolotuksia ja kipuja sekä nopeutunutta ikääntymistä.

PH-asteikon numerot sijoittuvat luvun 0 ja luvun 14 välille, ja tämä määrittää aineen emäksisyyden ja happamuuden. Mitä lähemmäs nollaa luku menee, sitä happamampi aines, ja mitä lähemmäs neljäätoista, sitä emäksisempi aines on kyseessä. Jotta kehosi toimisi normaalisti ja tasapainoisesti, tulisi sen pH-arvon olla 7,35 – 7,45.

Kehnot elämäntapavalinnat ja ruokailutottumukset voivat johtaa pH-arvon epätasapainoon ja sysätä arvon happamaan päin. Tämän johdosta keho ei pysty enää eliminoimaan myrkkyjä samaan tapaan kuin ennen, ja ravintoaineiden imeytyminen heikkenee. Juurikin tästä syystä on tärkeää pyrkiä tasapainottamaan kehon pH-arvo ja muuttaa sitä happamasta emäksiseksi.

Ruokasooda voi palauttaa kehon tasapainoon

Tällä reseptillä hoidat liiallista happamuutta

Some figure

Elimistön happamuus ilmenee usein liiallisena mahahapon määränä ja ruuansulatuksen ongelmina. Kokeile tämän tasapainottamiseen 1/4 teelusikallista ruokasoodaa vesilasilliseen liuotettuna. Nauti lasillinen tätä jokaisen aterian jälkeen.

Happamuuden vähentäminen verenkierrossa

Voit käyttää edellä mainittua reseptiä myös veren happamuustason laskemiseen. Nauti lasillinen aamulla ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

Omenaviinietikka ja ruokasooda

Some figure

Tämän seoksen pH-arvo on 7, mikä tekee siitä loistavan hoidon kehon pH-tasapainon parantamiseen. Lisäksi se antaa sinulle aimo annoksen energiaa. Sekoita kaksi lusikallista omenaviinietikkaa 1/4 teelusikalliseen ruokasoodaa ja nauti kaksi tai kolme kertaa päivässä tyhjään mahaan. Parhaiten tämä onnistuu heti ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla, kun aterioinnista on kulunut muutama tunti.

Sitruuna ja ruokasooda

Tällä helpolla reseptillä neutralisoit nopeasti liiallisen happamuuden ja vältät happamuudesta aiheutuvia inhottavia oireita. Purista yhden sitruunan mehu pieneen astiaan ja sekoita joukkoon vettä sekä 1/4 teelusikallista ruokasoodaa. Seos alkaa poreilla ja se tulee nauttia heti. Suosittelemme juomaa nautittavaksi etenkin raskaiden aterioiden jälkeen, mutta voit ottaa tavaksesi juoda lasillisen kahdesti päivässä.

Lime ja ruokasooda

Some figure

Tämä juoma valmistetaan samalla tapaa kuin edellä mainittu sitruunajuoma. Käytä vain limeä sitruunan sijaan. Tällä juomalla tasapainotat kaliumin ja natriumin määrää ja se sopii etenkin niille, jotka kärsivät nesteiden kertymisestä ja turvotuksesta korkeiden natriumarvojen takia.

Tällä juomalla tasapainotat liiallisen natriumin

Kun elimistöön kertyy natriumia, se voi johtaa pitkällä aikavälillä terveysongelmiin. Tällä helpolla reseptillä vähennät natriumin määrää ja siitä aiheutuvaa nesteiden kertymistä ja turvotusta. Sekoita 1/8 teelusikallinen ruokasoodaa 1/16 teelusikallinen kaliumjauhetta ja 1/4 teelusikallista sitruunahappoa. Liuota desissä vettä ja nauti kaksi kertaa päivässä tyhjään mahaan.

Neutralisoi elimistön happamuus tällä reseptillä

Tämä helppo juoma tasapainottaa happamuutta ja palauttaa kehon luonnollisen natriumin ja kaliumin määrän. Tämä auttaa kehoa toimimaan tehokkaasti. Sekoita tuoretta sitruunamehua ruokasoodaan ja kaliumjauheeseen (kumpaakin sama määrä). Nauti juoma kahdesti päivässä tyhjään mahaan.

Muista!

  • Saadaksesi näistä hoidosta parhaat tulokset, sinun tulee juoda paljon vettä aterioiden välillä. Vesi neutralisoi kehoa ja pitää liiallisen happamuuden loitolla.
  • Pidä päivän viimeinen ateria kevyenä ja nauti se vähintään 2 tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.