10 merisuolan mahtavaa hyötyä

8 marraskuun, 2018
Tiesitkö, että pöytäsuolan korvaaminen merisuolalla voi antaa sinulle joitakin mahtavia terveyshyötyjä? Otetaanpa niistä selvää!

Merisuola on luonnollinen tuote joka on tullut erittäin suosituksi viime vuosina, ei vain vaihtoehtona puhdistetulle suolalle, vaan myös hyödyllisenä tuotteena hyvän terveyden edistämiseen. Tässä artikkelissa perehdymme merisuolan mahtaviin hyötyihin.

Merisuola valmistuu meriveden haihdutusprosessissa. Tämä tarkoittaa, että sen rakenne säilyy kokonaisena, sillä se ei ole altistunut teolliselle prosessoinnille.

Se erottuu suuren välttämättömien mineraalien pitoisuutensa vuoksi, joka imeydyttyään antaa laajan skaalan hyötyjä keholle.

Tietysti sitä tulisi käyttää vain minimaalisissa määrin, sillä liiallisella käytöllä voi olla haitallisia vaikutuksia. 

Koska jotkut ihmiset eivät vielä tiedä merisuolan mahtavista ominaisuuksista, haluamme alleviivata niistä parhaat 10.

Löydät ne alta!

1. Merisuola vahvistaa puolustuskykyä

merisuolan hyöty puolustusjärjestelmälle

Merisuolan ravinteet ovat hyödyllisiä kasvattamaan vasta-aineiden tuotantoa. 

Kun nautit sitä pienissä annoksissa, se auttaa ehkäisemään vilustumista, flunssaa ja muita virusinfektioita jotka hyökkäävät kehoa vastaan. 

Haluatko tietää lisää? Lue: 6 helppoa tapaa vahvistaa vastustuskykyä

2. Se auttaa alkalisoimaan kehoa

Tämä raaka-aine on mahtava tuki kehon alkalisoinnissa. Tämä johtuu siitä, että sitä ei ole altistettu korkeille lämpötiloille. Sen ravitsemuksellisen ominaisuudet eivät myöskään ole vähentyneet.

Lisäksi sen välttämättömät mineraalit vaikuttavat säätelemällä veren pH:ta ja edistämällä myrkkyjen sekä happamien yhdisteiden karkotusta.

3. Merisuola taistelee astmaa vastaan

merisuola auttaa astmaan

Tulehdusta ehkäisevän ja rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta tämän tyyppinen suola on luonnollinen ratkaisu hengitysteiden ärsytykseen. Sillä on vaikutus, joka auttaa vähentämään liiallisen liman tuotantoa. Siten se estää hengitysteiden tukkeutumista.

Merisuola on erittäin hyödyllinen astmasta kärsiville potilaille, sillä se helpottaa hengitysvaikeuksia. 

4. Se suojelee sydämen terveyttä

Liuota puolikas teelusikallista merisuolaa lämpimään veteen, ja se antaa sinulle luonnollisen hoitokeinon kontrolloimaan korkeaa kolesterolia ja verenpainetta. 

Vaikka suolaa ei suositella korkeasta verenpaineesta kärsiville ihmisille, tätä voi nauttia pienissä määrin ilman mitään vaaraa.

Sen korkea välttämättömien mineraalien pitoisuus vaikuttaa ateroskleroosin, sydänkohtausten ja aivohalvausten riskin vähentämiseen.

5. Merisuola lieventää lihaskipuja

lihaskramppiin auttaa merisuola

Merisuola sisältää korkeita pitoisuuksia kaliumia ja magnesiumiajotka ovat kaksi tärkeää mineraalia lihasten toiminnan kannalta. Nämä yhdisteet auttavat vähentämään jännitystä, etenkin urheilullisen aktiviteetin jälkeen tai vaikeiden fyysisten suoritusten jälkeen.

Lisäksi se säätelee elektrolyyttitasoja joilla on tapana tulla epätasapainoisiksi nesteen menetyksen takia.

6. Se estää masennusta

Tämä luonnollinen raaka-aine auttaa ylläpitämään melatoniinin ja serotoniinin tasot. Nämä kaksi kemikaalia on liitetty hyvinvoinnin tunteeseen.

Merisuolan syömisen jälkeen se estää kortisolin tuotantoa, ja siten vähentää stressiä ja masennusta.

7. Merisuola edistää ruoansulatusta

vatsa kuntoon merisuolan avulla

Koska se sisältää kloridia, merisuola auttaa tuottamaan luonnollisia happoja jotka optimoivat hiilihydraattien ja proteiinien ruoansulatusprosessia.

Sen imeytyminen lisää ruoansulatusentsyymien ja terveellisten bakteerien määrää, jotka työskentelevät yhdessä poistaakseen jätteitä ja säilöäkseen ravinteita.

8. Merisuolan avulla nukut paremmin

Koska sillä on kyky stimuloida melatoniinin tuotantoa, tämä raaka-aine voi olla suuri apu potilaille, jotka kärsivät unettomuudesta ja nukkumishäiriöistä.

Merisuolan sekoittaminen lämpimään veteen ennen nukkumaanmenoa auttaa rentouttamaan kehon ja mielen. Siten se edistää syvää ja keskeytymätöntä unta.

Merisuola auttaa puhdistamaan kehon limakalvoja. Siksi se vähentää hengitysteiden tukkeutumisesta johtuvaa kuorsausta.

9. Merisuola optimoi aivojen toimintoja

neuronit tehostuvat merisuolasta

Tämän aineksen välttämättömät mineraalit ovat erittäin hyödyllisiä aivojen toiminnalle.

Kun ne imeytyvät kehoon, ne parantavat informaatio- ja kommunikaatioprosesseja aivosoluissa, mikä on välttämätöntä keskittymiselle ja muistille.

10. Se ehkäisee ennenaikaista ikääntymistä

Tämän luonnollisen tuotteen antioksidanttiset ja emäksiset vaikutukset tekevät siitä mahtavan tuen solujen ennenaikaista vanhenemista vastaan. Tämä tarkoittaa, että merisuola auttaa vähentämään kroonisten sairauksien riskiä sekä fyysisellä että henkisellä tasolla. 

Lisäksi, koska se tukee myrkkyjen poistumista, se on hyvä ravinnelisä ehkäisemään ryppyjä ja muita ihon ikääntymisen merkkejä.

Kuten voit nähdä, merisuola tarjoaa useita terveyshyötyjä verrattuna puhdistettuun pöytäsuolaan.

Osta sitä luontaistuotekaupoista ja nauti sitä pienissä määrin saadaksesi hyödyt kaikista sen ominaisuuksista.