Logo image
Logo image

6 helppoa tapaa parantaa vastustuskykyä

3 minuuttia
6 helppoa tapaa parantaa vastustuskykyä
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Jotkut ihmiset sairastelevat paljon, ja syyt tähän voivat vaihdella äkillisistä muutoksista säässä esimerkiksi stressaaviin ajanjaksoihin ja lomiin. Mikä tahansa muutos voi aiheuttaa vastustuskyvyn alenemisen, ja tämä voi johtaa terveysongelmiin. Joillakin ihmisillä nämä sairaudet palaavat vaivaamaan heitä yhä uudestaan ja uudestaan.

Onkin siksi hyvin tärkeää tietää miten elimistön vastustuskykyä voi parantaa, sillä niin olet terveempi sekä vältät sellaisia tauteja, jotka saattavat muuttua kroonisiksi pidemmän ajan kuluessa ja usein toistuvina. Jatka siis lukemista, niin saat tietää kuinka voit parantaa vastustuskykyä ja elää terveempänä.

Vinkkejä, joilla voit kohentaa yleisterveyttä parantaa vastustuskykyä

Näissä artikkeleissa jaamme yleensä tiettyyn sairauteen tai ongelmaan liittyviä neuvoja tai parannuskeinoja, mutta tällä kertaa annamme vinkkejä liittyen terveenä pysymiseen yleisellä tasolla. Nämä suositukset palvelevat siten yleisluontoista tarkoitusta elimistösi kunnon kohottamiseksi sekä elintesi toimintakyvyn parantamiseksi.

Sinun tulisi olla johdonmukainen näiden vinkkien kanssa, ja niitä tulisi myös noudattaa useiden kuukausien ajan – etenkin, jos sinulla on tapana sairastua usein ja helposti.

1. Juo vettä tyhjään vatsaan

Vesi on hyvin yksinkertainen ja edullinen hoitotuote. Tarvitset ainoastaan omaa tahdonvoimaasi nauttiaksesi tämän aineen hyödyistä. Vesi puhdistaa ja kosteuttaa elimistöäsi, mutta sen olemassaolo on kovin helppo unohtaa päivittäisessä elämässä. Joko sitä unohtaa juoda päivän mittaan, tai sitä on vaikea muistaa nauttia aterioiden välissä muutama lasillinen. Ne ihmiset, jotka todella hyödyntävät veden ominaisuuksia kävelevät koko päivän pieni vesipullo mukanaan, ja jotkut lisäävät veteen joskus hieman sitruunaa, jotta se olisi miellyttävämpää juotavaa.

Paras tapa on nauttia vettä tyhjään vatsaan juuri heräämisen jälkeen, jotta voit parhaiten puhdistaa elimistösi edellisen päivän myrkyllisistä aineista sekä laittaa elimistösi toimimaan.

Kokeile tätä varsin yksinkertaista konstia parantaaksesi hyvinvointiasi. Huomaat takuulla eron olossasi jo muutaman päivän kuluttua.

2. Oliiviöljy ja sitruuna

Tämä on vanha hoito, joka pitää huolta maksastasi ja virtsarakostasi – kahdesta äärimmäisen tärkeästä elimestä terveytesi kannalta.

Hoidon toteuttaminen on hyvin helppoa, sillä sinun tulee vain juoda tätä nestettä tyhjään vatsaan (muutaman aamuisen vesilasillisen jälkeen). Laita vesilasillisen sekaan ruokalusikallinen neitsytoliiviöljyä, ja lisää ruokalusikallinen sitruunamehua. Tämä yhdistelmä stimuloi maksaasi, ja jos jatkat tämän nauttimista joka päivä, auttaa se sinua hankkiutumaan eroon mahdollisista sappikivistä.

Some figure

3. Omenaviinietikka ja ruokasooda

Tämän hoidon hyödyt ovat monet, joten sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä juomaa. Se on mahtava elimistön puhdistaja sekä tasapainottava tuote terveyden edistämiseksi. Tarvitset vain yhden lasillisen vettä, johon on lisätty ruokalusikallinen puhdasta ja orgaanista omenaviinietikkaa sekä ripaus ruokasoodaa. Tämä tulisi sitten toistaa tunti ennen jokaista ateriaa.

Some figure

4. Kurlausöljy

Niin kutsutun kurlausöljyn käyttö on hoito, joka keskittyy kaiken tyyppisten suun ongelmien poistamiseen (kuten muun muassa reiät, ientulehdus, haavaumat ja pahanhajuinen hengitys). Sillä on kuitenkin myös oma roolinsa ruoansulatuselimistön toiminnan parantamisessa, sillä se poistaa myrkyllisiä aineita suussa erittyvän liman kautta.

Tämän tuotteen käyttö on erittäin helppoa. Tarvitset ainoastaan hyvälaatuista auringonkukkaöljyä, jota kurlaat ja purskutat useiden minuuttien ajan joka aamu ennen aamiaista.

5. Raaka valkosipuli

Tämä lääkinnällinen tuote on ollut käytössä terveyden edistämiseksi jo hyvin kauan aikaa. Sitä ei tule missään nimessä jättää pois omasta ruokavaliosta, mikäli haluat erinomaisen sydämen ja verisuonten kunnon.

On tietysti totta, että valkosipulin kanssa ongelmana on aina sen syömisestä seuraava pahanhajuinen hengitys. Joskus tämä haju saattaa johtua myös siitä, että ruoansulatuksessa on ollut ongelma. Kaikille heille, joita valkosipulin haju häiritsee suosittelemme tämän tuotteen syöntiä kapseleiden tai pillerien muodossa. Ja taas heille, joita tuoksu ei haittaa, suosittelemme kotona tehtäviä valkosipulia sisältäviä hoitoja.

Some figure

6. Syö jotakin kitkerää ennen nukkumaanmenoa

Joka ilta ennen nukkumaanmenoa sinun olisi hyvä käyttää pieni hetki maksasi ajatteluun, sillä tämä elin kärsii paljon huonon ruokavalion, huonojen tapojen tai kielteisten ja tukahdutettujen tunteiden seurauksena. Suosittelemmekin siksi, että et söisi liian suuria määriä ruokaa, ja että sisällyttäisit aina ruokavalioosi jonkin tyyppistä kitkerän makuista ruokaa tai hauduketta, jotta voisit parantaa maksasi toimintaa.

Voit käyttää tähän tarkoitukseen artisokkaa, escarole-salaattia tai greippiä. Vaihtoehtoina ovat myös haudukkeet, joissa on boldoa, voikukkaa, maarianohdaketta ja peltoemäkkiä. 

Tämä yksinkertainen neuvo auttaa sinua nukkumaan paremmin yöllä, palauttamaan elimistöllesi energiaa sekä uudistamaan maksaasi.

Ryhdy siis kokeilemaan, sillä voit parantaa vastustuskykyä näiden neuvojen avulla!

Kuvat ovat peräisin seuraavista lähteistä: elle_ann, morberg ja katalopolis.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Michael S. Richardson. ENCICLOPEDIA DE LA SALUD: Qué debemos hacer para disfrutar de una buena salud. Editorial AMAT, 2004.
  • Mario R. Garcia Palmieri. Lo Que Debes Saber Sobre Tu Salud. La Editorial, UPR, 2000.
  • Paul Pitchford. Sanando con alimentos integrales: tradiciones asiáticas y nutrición moderna. North Atlantic Books, 2007.
  • James A. Duke. La nueva farmacia natural: Alimentos curativos para prevenir y tratar más de 75 males comunes. Rodale, 2010.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.