Logo image
Logo image

10 päivän sokeri-detox

3 minuuttia
Vaikka se saattaa olla aluksi hankalaa, sokeri-detox voi todella auttaa parantamaan useita kehon toimintoja ja edistämään kehon puhdistautumista.
10 päivän sokeri-detox
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Sokerin vähentäminen ruokavaliosta kannattaa. Kehosi on kone, jonka polttoaine tulee kaikesta ruoasta, jota syöt ruokavaliossasi. Jos syöt hyödyllisiä tuotteita, kehosi on hyvässä kunnossa. Mutta jos valitse ruokia jotka ovat huonoja terveydellesi, alkaa syntyä ongelmia.

Mieti tätä esimerkkiä:

  • Sinulla on auto, joka on huippukunnossa. Se toimii parhaimmillaan kun se tankataan dieselillä.
  • Vaikka tiedät tämän, yhtenä päivänä päätät täyttää tankin toisen tyyppisellä polttoaineella.
  • Yhtäkkiä moottorilla alkaa olla ongelmia ja kohta se lakkaa käymästä.

Näin myös kehosi toimii pohjautuen siihen, millaista ruokaa syöt. 

Jos kysyt itseltäsi haluatko tärkeimmän “ajopelisi” olevan kykenevä kuljettamaan sinua ympäriinsä lopun elämääsi, vastauksen tulisi aina olla varma “kyllä.”

Kun puhutaan ruokavaliosta, on tärkeää antaa tietty painoarvo sokerille. Tätä ainesta löytyy merkittävästä määrästä ruokia ja sokerin vähentäminen tuo tullessaan usieta terveyden hyväksi olevia seikkoja.

Sokeri on yksi maailman vaarallisimmista tuotteista. Se on liitetty tiettyjen monien sairauksien syntyyn, kuten muun muassa syövän, diabeteksen ja sydänsairauksien.

Siksi haluamme sinun kiinnittävän huomiota tähän tuotteeseen ja ymmärtävän kuinka tärkeää on käyttää sitä viisaasti.

Mark Hyman -dieetti

Some figure

Eräälle henkilölle tulikin mieleen, että meidän tulisi kontrolloida sokeriarvojamme sen myötä, mitä syömme päivittäin. Tarkoitus on edistää kehon puhdistumista, joten sokerin vähentäminen on melkein pakollista.

Henkilö, joka kehitti tämän idean o Dr. Hyman, joka kutsuu sitä omalla nimellään eli “Mark Hyman -dieetiksi.”

Dieetin päämäärä on edistää sokeririippuvuuden vastakkaista vaikutusta. Tämä kouluttaa kehosi olemaan riippumaton sokerista samalla, kun se eliminoi kaiken ylimääräisen.  

Alla on 10 Mark Hyman -dieetin pääideaa, jotka voit ottaa käytäntöön niin lyhyessä ajassa kuin 10 päivässä. Kokeile niitä!

Katso myös: 15 parasta luonnollista nesteenpoistajaa

1. Varmista, että tarvitset sitä

Ruokavalion valitseminen on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä. Sen muokkaaminen on monimutkainen prosessi, mutta se on kehosi terveydelle tarpeellista.

Tämä päätös on tehtävä tietäen, että sinun täytyy puhdistaa kehosi. 

2. Tee jyrkkä päätös

Kuten otsikko viittaa, tässä askeleessa sinun täytyy lopettaa heti ja olla kuluttamatta grammaakaan sokeria.

Tämä viittaa kaikkeen joka voidaan liittää sen johdannaiseksi, etenkin makeisiin ja jälkiruokiin.

3. Dieettijuomat

Sokeripitoiset juomat ovat kaikkialla, ja ihmiset käyttävät niitä suhteellisen säännöllisesti.

Tästä esimerkkinä on jäätee, urheilujuomat ja virvoitusjuomat, jotka periaatteessa ruiskuttavat sokeria kehoon. Nämä juomat voivat olla jopa vaarallisempia kuin kiinteät ruoat.

4. Syö proteiinia

Some figure

Sokeri antaa keholle energiaa, mutta on olemassa myös paljon sitä terveellisempiä vaihtoehtoja, esimerkiksi proteiini. Proteiinia pidetään myös mahtavana energianlähteenä.

On hyvä idea syödä ruokia kuten munia, pähkinöitä, kalaa ja kanaa osana ruokavaliotasi. 

5. Hiilihydraatit, vain vihanneksista saatavat

Kehosi tarvitsee myös hiilihydraatteja, ja jotkut vihannekset sisältävät niitä. Siksi niiden tulisi olla osa ruokavaliotasi 10 päivän ajan (ja tietenkin myös jatkossa), sillä se on paras tapa puhdistaa kehosi.

6. Kasvirasvat taistelemaan sokeria vastaan

Rasvat kasvilähteistä ovat melko terveellisiä. Ne eivät aiheuta painonnousua, mutta vaikuttavat verensokerin säätelyyn.

Paras vaihtoehto on sisällyttää sellaisia ruokia kuten avokadoa, saksanpähkinöitä ja kookosöljyä ruokavalioosi. 

7. Vältä houkutusta

Some figure

Ympäristösi saattaa olla täynnä epäterveellisiä ruokia, kuten makeisia, pikaruokaa tai muuta.

Siksi sinulla tulisi aina olla hätävaravälipala käsillä, joka on valmistettu terveellisistä ainesosista. Mikä tahansa yllä mainituista ruoista käy hyvin.

8. Kontrolloi hengitystäsi välttääksesi stressiä

Ennen joka ateriaa, ota ainakin 5 hidasta, syvää hengitystä muokataksesi kehosi rasvan metabolisoitumista. Tämä myös rentouttaa kehoasi ja estää kortisolin muodostusta. 

Lue tämä artikkeli: 9 ruokaa väsymykseen ja päänsärkyyn

 

9. Vältä tulehdusta aiheuttavia tapoja

Joidenkin ihmisten ongelma on heidän elämäntapansa. Gluteenin ja maitotuotteiden nauttiminen sekä tupakointi ovat pääsyitä tulehduksiin.

Kun kehosi oireilee, se voi menettää tasapainonsa suhteessa sokerin määrään verenkierrossa.

10. Nuku hyvin

Kun vähintään kahdeksan tunnin yöunesi keskeytyy, se stimuloi nälkähormoneja. Siksi himoitset suuret määrät sokeria heti kun heräät.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ruapeng D., Thongprayoon C., Cheungpasitporn W., Harindhanavudhi T., Sugar and artificially sweetened beverages linked to obesity: a systematic review and meta analysis. QJM, 2017. 110 (8): 513-520.
  • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al.., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev, 2018.
  • Landi F., Calvani R., Tosato M., Martone AM., et al., Protein intake and muscle health in old age: from biological plausibility to clinical evidence.  Nutrients, 2016.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.