8 elimistölle hyödyllisintä hedelmää

Jotta voisit pitää elimistösi vahvana ja terveenä, on tärkeää syödä vähintään viisi hyödyllistä hedelmää ja vihannesta päivässä. Näin tekemällä voit varmistaa, että saat päivittäin kaikki elintärkeät vitamiinit ja ravinteet.
8 elimistölle hyödyllisintä hedelmää
José Gerardo Rosciano Paganelli

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Nautitko sinä jo näitä kahdeksaa terveydelle hyödyllisintä hedelmää säännöllisesti?

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan meidän tulisi syödä erilaisia hyödyllisiä hedelmiä joka päivä, mikäli haluamme pitää kiinni hyvästä terveydestä.

Vaikka kaikki hedelmät ovatkin sinänsä terveellisiä, jotkut erottuvat tässä mielessä vieläkin parempina kuin toiset. Kaikkein hyödyllisimmät hedelmät ovat tietysti sitten niitä, joita kannattaisi sisällyttää ruokavalioon erityisen paljon.

Tässä artikkelissa kerromme mitkä ovat kahdeksan hyödyllisintä hedelmää, joiden avulla voit pitää terveytesi hyvänä sekä mahdollisesti jopa pidentää elinikääsi.

1. Avokado

 

herkulliset avokadot

Moni unohtaa, että avokadot ovat itse asiassa hedelmiä. Lisäksi ne kuuluvat kaikkein terveellisimpiin hedelmiin joita kaupoista voi löytää, ja niistä saakin suurimman osan sellaisista ravinteista, joita kehosi tarvitsee joka päivä.

Jotkut eivät syö avokadoja, sillä he luulevat niiden aiheuttavan painonnousua. Kannattaa kuitenkin muistaa, että avokado on terveellinen tuote, ja se pystyy itse asiassa auttamaan terveellisen painon ylläpitämisessä.

Syö siis puolikas avokado joka päivä, jotta saisit hyvän määrän kasviproteiineja, vitamiineja, mineraaleja ja rasvahappoja.

2. Kookos

Tämä hedelmä on todella yksi luonnon ihmeistä, ja siitä onkin koko ajan tulossa suositumpi. Sekä kookosvesi että kookos itsessään ovat erittäin ravitsevaa ruokaa, ja niiden maku on myös fantastinen.

Kookoksen hedelmälihaa voidaan käyttää kookosmaidon valmistukseen, ja jäljellä jääneet kuidut voidaan käyttää keksien tai leivonnaisten valmistuksessa.

Ekstraneitsyt-kookosöljyä käytetään myös ravinnelisänä, ja sitä voidaan hyödyntää lisäksi erinomaisena kosmeettisena tuotteena ihon- ja hiustenhoidossa.

3. Ananas

 

syö runsaasti yhtä terveydelle hyödyllisintä hedelmää, ananasta

Mitä tulee kehon puhdistukseen ja nesteen poistamiseen, ananaksella on kyky parantaa rasvojen ja proteiinien käsittelyä kehossa. Ananas auttaa estämän nesteen kertymistä sekä samalla poistaa kehosta myrkyllisiä aineita.

Tässä hedelmässä on ruoansulatusta edistäviä entsyymejä, jotka auttavat hillitsemään sellaisia ongelmia kuten refluksia, huonoa ruoansulatusta ja ummetusta. Muista, että ananas on mahtavaa ruokaa lihan tai kalan syönnin jälkeen.

4. Papaija

Papaija on myös yksi trooppinen hedelmä, josta saa ruoansulatusta edistäviä entsyymejä. Se on täydellinen hoito suolistoloisten karkottamiseksi etenkin silloin, jos syöt myös hedelmän siemenet.

Tämä hedelmä on mahtava antioksidantti, sillä siinä on runsaasti C-vitamiinia ja beetakaroteenia, jotka auttavat estämään solujen ikääntymistä.

Yksi herkullinen resepti on tämä: papaijaa, ananasta ja hiukan vettä, jotta saat aikaiseksi herkullisen smoothien. Voit nauttia tätä juomaa joka aamu ennen aamiaista, jotta voisit estää tulehtuneisuutta ruoansulatuskanavassa.

5. Omenat

 

omenat ovat terveellisiä

Omenat ovat kaikkien hedelmien kuningattaria. Vaikka ne ovatkin “yksinkertaisia” hedelmiä, lääkärit suosittelevat yhden omenan syöntiä joka päivä, jotta terveys pysyisi hyvänä. Omenat auttavat säätelemään kehoa sekä antavat sille tasapainoa, ja niitä löytää edulliseen hintaan mistä tahansa kaupasta.

Omenat ovat luonnollinen antasidi, ja niillä on tulehtuneisuutta torjuva vaikutus virtsateissä ja ruoansulatuksessa.

Avainasia on aina ostaa luonnonmukaisesti tuotettuja omenoita, jotta voisit syödä myös niiden kuoren – siinä on nimittäin hyvin runsaasti kuitua.

6. Sitruuna

Sitrushedelmät ovat välttämättömiä kehon vastustuskyvyn lisäämiseksi sekä elimistön puhdistamiseksi.

Sitruuna on tärkein kaikista sitrushedelmistä, ja se on elintärkeä tuote, mikäli haluat päästä eroon myrkyllisistä aineista ja ylimääräisistä nesteistä. Se helpottaa maksan ja munuaisten toimintaa, ja ennen kaikkea se pitää kehon emäksisenä. Sitruunat auttavat estämään lähes minkä tahansa kaltaisia sairauksia.

Sitruunan kuoressa on lisäksi monia terveyttä edistäviä vaikutuksia, mikäli se vain on luonnonmukaisesti tuotetusta sitruunasta peräisin.

Kannattaa juoda lasillinen vettä sitruunamehun kera ennen aamiaista joka ikinen päivä.

7. Greippi

 

juo greippimehua

Moni pitää greippiä epämiellyttävänä hedelmänä, sillä se maku on hapokas ja kirpeä. Tämä maku on kuitenkin juuri se asia, joka kertoo kyseisen hedelmän sisältämistä ravinteista, jotka ovat erittäin hyödyllisiä maksalle. Tämä elin vastaa veren pitämisestä puhtaana myrkyllisistä aineista.

Greippi on myös hyvin tehokas nesteen kertymisen estämisessä sekä munuaisten toiminnan parantamisessa.

Syö siis puolikas tai kokonainen greippi joka ilta ennen kuin menet nukkumaan, ja jo muutamassa päivässä voit havaita muutoksen olossasi.

8. Viinirypäleet

Viinirypäleet ovat eräitä kaikkein hyödyllisimmistä hedelmistä, joita kaupoista voi löytää. Nykypäivänä viinirypäleen siemenistä valmistettu öljy ja resveratroli ovat kaupallisia tuotteita, ja niitä markkinoidaan terveyttä edistävinä eliksiireinä.

On kuitenkin paljon edullisempaa syödä luonnonmukaisesti tuotettuja viinirypäleitä kuorineen ja siemenineen. Niitä voidaan myös sekoittaa veteen, jotta saataisiin aikaiseksi herkullinen ja raikas viinirypälemehu.

Viinirypäleet puhdistavat kehoa erittäin tehokkaasti, ja ne vähentävät korkeaa kolesterolia sekä torjuvat syöpää. Ne ovat myös erinomaista ruokaa suoliston toiminnan säätelemiseksi.

Kokeile näitä kahdeksaa terveydelle ja elimistölle hyödyllisintä hedelmää – saat niistä todelliset superhyödyt hyvinvointisi parantamiseksi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.