Logo image
Logo image

Pudota painoa greippimehulla

3 minuuttia
Greippi koostuu noin 90-prosenttisesti vedestä, joten tämä hedelmä auttaa tehokkaasti parantamaan aineenvaihduntaa. Siten se helpottaa myös painonpudotusta. On kuitenkin tärkeää tiedostaa, että jos haluat greipin tuottavan todellisia tuloksia, tulee koko ruokavalion olla kalorien suhteen tasapainotettu.
Pudota painoa greippimehulla
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Greipit ovat herkullisia ja hyvinvointia edistäviä sitrushedelmiä, ja niistä onkin tullut suosittuja etenkin viime vuosien aikana. Greipillä on painonpudotusta edistäviä ominaisuuksia, ja se on myös erittäin hyväksi terveydelle: siinä on paljon antioksidantteja, ja saat greipistä myös apua bakteereja vastaan. Tässä sitrushedelmässä on suuri määrä A-, B-, C-, D- ja E-vitamiineja sekä mineraaleja kuten kalsiumia, fosforia, magnesiumia, mangaania, sinkkiä, kuparia ja rautaa.

Useat artikkelimme käsittelevät painonpudotusta edistäviä luonnontuotteita, jotka ovat myös hyväksi terveydelle. Tässä artikkelissa esittelemme greippiä yhtenä tällaisena hyödyllisenä keinona nopeuttaa painonpudotusta luonnollisella ja terveellisellä tavalla. Greipin avulla tavoitteesi muuttuu todellisuudeksi jo lyhyessä ajassa. Lue siis lisää ja selvitä, kuinka greippi  – ja etenkin greippimehu – on avuksi painonpudotuksessa!

Greippimehu on luonnollinen rasvanpolttaja

Useat tutkimukset ovat todistaneet, että greippimehun juonti säännöllisesti on erinomainen tapa edistää rasvan palamista kehossa, ja siten se soveltuu täydellisesti painonpudotuksen tueksi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että greippimehun lisäksi tässä dieetissä on oleellista terveellinen ruokavalio ja liikunta.

Some figure

Greipin teho painonpudotuksessa perustuu pääosin siihen, että se sisältää runsaasti kaliumia ja entsyymejä, jotka tunnetaan niiden kyvystä nopeuttaa rasvan polttamista. Greippi koostuu 90-prosenttisesti vedestä, joten se auttaa parantamaan aineenvaihduntaa ja pudottamaan painoa helpommin.

Painonpudotukseen tähtäävissä ruokavalioissa on tärkeää se, että kalorien saantia vähennetään niin paljon kuin mahdollista, ja sama koskee myös esimerkiksi suolaa. Tässä mielessä greipit ovat suuri apu, sillä niissä on vain noin 74 kaloria (koosta riippuen), ja ne sisältävät vain hyvin vähän suolaa mutta paljon kaliumia.

Muita greippimehun tärkeitä hyötyjä

Sen lisäksi että greippi helpottaa painonpudotusta, on tällä hedelmällä muitakin hyviä ominaisuuksia, joista kannattaa ottaa maksimaalinen hyöty irti.

 • Greippi auttaa taistelemaan ummetusta ja virtsateiden häiriöitä vastaan.
 • Sen mahtava tuoksu on käytössä muun muassa aromaterapiassa hyödynnettävien eteeristen öljyjen valmistuksessa.
 • Se sisältää pektiiniä, joka auttaa vähentämään huonon kolesterolin määrää elimistössä.
 • Se sisältää lykopeeniä, joka stimuloi myrkyllisten aineiden poistumista sekä kaikenlaisten muiden elimistölle haitallisten aineiden häviämistä.
 • Greippimehu on loistava juoma ihmisille jotka kärsivät unettomuudesta.
 • Johtuen greippien suuresta C-vitamiinipitoisuudesta, ovat ne hyödyksi vastustuskyvyn parantamisen kannalta. Tämä auttaa estämään vilustumisia, niveltulehduksia ja tulehduksia yleisestikin.
 • Sen sisältämä pektiini auttaa tasapainottamaan aineenvaihduntaa sekä stimuloimaan rasvan polttamista.
 • Greipin säännöllinen nauttiminen voi auttaa ehkäisemään eri tyyppisiä syöpiä, sillä siinä on torjunnan kannalta hyödyllistä ainesosaa nimeltään naringenin.

Kuinka greippiä tulisi käyttää painonpudotuksessa?

Some figure

Jos olet valmis kokeilemaan tätä herkullista hedelmää painonpudotuksen tukena, jatka lukemista, sillä seuraavaksi annamme hyvin yksinkertaiset ohjeet tulosten saavuttamiseksi.

Ensimmäinen vaihtoehto on syödä puolikas greippi kolme kertaa päivässä, ennen jokaista varsinaista ateriaa. Tämä keino on ihanteellinen ratkaisu rasvan polttamiseksi ja painon vähentämiseksi, sillä sen lisäksi että aktivoit aineenvaihduntaasi, saat greipistä kylläisyyden tunteen ennen ruoan syöntiä.

Toinen mahdollisuus on lasillinen tuorepuristettua greippimehua, jonka avulla pystyt pudottamaan painoasi helposti ja ilman turhia uhrauksia. Sinun tarvitsee mehun valmistaaksesi vain ottaa greipin hedelmäliha talteen, ja sitten sekoittaa se tehosekoittimessa teelusikalliseen hunajaa. Juo tätä mehua noin 20 minuuttia ennen aterioita, ja pystyt siten polttamaan ruokasi sisältämiä kaloreita helpommin.

Painonpudotuksen lisäksi on myös suositeltavaa juoda greippimehua korkean verenpaineen ja sydänongelmien hoidon tukena.

Milloin greippiä ei tulisi syödä?

Ikävä kyllä greippiä ei suositella nautittavaksi joidenkin lääkkeiden yhteydessä. Näihin lääkkeisiin kuuluvat muun muassa antihistamiinit, kipulääkkeet, immunosuppressantit ja impotenssilääkkeet. Greippi saattaa nimittäin estää tällaisten lääkkeiden tehoamista, ja tuloksena voi jopa olla vahingollinen vaikutus. Tämän vuoksi on siis hyvin tärkeää kysyä ensin neuvoa lääkäriltäsi, jos olet lääkityksellä ja haluat kokeilla tätä hedelmää painonpudotuksessa.

Tämän lisäksi greipistä saattaa aiheutua vatsan happoisuutta, joten kaikkien niiden, joilla tällaista ärtymistä ilmenee helposti, olisi parasta olla nauttimatta greippiä.

Toivottavasti kuitenkin pystyt nauttimaan greipin hyödyistä terveydellesi ja painonpudotuksen tukena!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Fernandez, M., García, J. A. L., Iglesias, B. B., & Sevillano, E. (1993). Fibra dietetica de toronja: producto natural sin aditivos. Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, (247), 81-83.
 • Gómez Ugarte, M., Peralta Mamani, L. E., Martinez Ayala, A. A., Paredes Fernandez, D. L., & Conde Camacho, Y. (2015). Propiedades medicinales del pomelo, beneficios nutricionales y su aplicación en la estética. Revista de Investigación e Información en Salud10, 49.
 • Mesa, M. G., Herrera, D. M. A., Vilas, M. M., Alfonso, C. C., Carretero, J. H., Batista, A. D., & Montequiní, J. F. (2002). Plantas cítricas en el tratamiento de enfermedades vasculares. Rev Cubana Angiol y Cir Vasc3(2), 39-46.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.