11 painonpudotusta nopeuttavaa luonnontuotetta

Punainen tee, kuten vihreäkin tee, on tunnetusti hyvä apu painonpudotuksessa, sillä se puhdistaa elimistöä ja tehostaa aineenvaihduntaa. Tässä artikkelissa esittelemme tehokkaita luonnontuotteita painonpudotuksen vauhdittamiseksi. Muista kuitenkin kilojen vähennystä ja ruokavaliota suunnitellessasi aina myös harrastaa tarpeeksi liikuntaa!

Vartalon linjoista huolehtiminen on monelle ihmiselle hyvinkin tärkeää, ja syyt tähän voivat olla sekä terveydelliset että ulkonäköön liittyvät. Joskus päivittäiset rutiinit saattavat kuitenkin johtaa ei-toivottuihin tapoihin, kuten esimerkiksi istumiseen painottuvaan elämäntyyliin tai keholle haitalliseen ruokavalioon.

Mitä tulee ylimääräisiin kiloihin ja liikalihavuuteen, olisi aina hyväksi yrittää pudottaa painoa terveellisen ruokavalion avulla ja pätevän lääkärin neuvoihin perustuen.

Kasvit painonpudotuksen tukena

Kuten jo aikaisemmin mainittukin, voi painonpudotus olla ihmiselle sekä ulkonäöllinen että terveydellinen kysymys. Paras tapa toteuttaa kilojen vähennys on käyttää luonnon omia tuotteita ja sellaisia kasveja, joilla ei ole ihmisen terveydelle haitallisia seurauksia. Seuraavaksi kerrommekin painonpudotuksen edistämiseen loistavasti soveltuvista kasveista ja muista luonnontuotteista, kuten myös niiden oikeasta käytöstä.

Rakkolevä (fucus vesiculosus)

Tämä on vesikasvi, ja kuten monessa muussakin leväkasvissa, siinä on suuri määrä jodia ja mineraalisuoloja, kuten esimerkiksi kaliumia, bromia, magnesiumia, kalsiumia ja rautaa. Runsas määrä jodia auttaa stimuloimaan elimistön kilpirauhaseen liittyviä toimintoja, mikä on eduksi liikalihavuutta vastaan taistellessa.

Maissin ”silkki”

Luonnontilassa olevasta maissikasvista löytyvät ohuet langanomaiset kuidut ovat yksi tärkeimmistä luonnon tarjoamista diureeteista eli nesteenpoistajista, ja ne myös puhdistavat kehoa tehokkaasti. Lisäksi ne sisältävät muitakin sellaisia ominaisuuksia, jotka auttavat sinua karistamaan kiloja nopeammin.

Artisokka

artisokka

Artisokka on herkullinen valinta lautaselle. Jotta voisit hyödyntää sen terveyttä edistävät ominaisuudet maksimaalisesti, kannattaa artisokan lehdistä tehdä haudukejuoma, tai vaihtoehtoisesti niitä voi liottaa tai keittää.

Koivu

Tämä puu on tunnettu sen nestettä poistavista kyvyistä. Koivu auttaa liikalihavuuden torjunnassa sekä lukuisissa muissa käyttötarkoituksissa. Sitä voi mainiosti hauduttaa koivuteen valmistamiseksi.

Punainen tee (Pu Erh)

punainen_tee

Mitä tulee teehen yleisesti ottaen, on useimmilla lajikkeilla painon kontrollointia auttavia vaikutuksia. Erityisesti vihreä ja punainen tee ovat kuitenkin juuri tähän tarkoitukseen sopivia. Punaisella teellä on loistava maine rasvanpolttajana, minkä vuoksi se varmasti onkin niin monen painoa pudottavan dieetin ohjeissa – moniin ruokavalioihin sisältyy 3-4 kupillisen juonti päivittäin.

Miksi punainen tee on niin hyvä painonvähentäjä? Siksi, että se tehostaa aineenvaihduntaa vahvistamalla maksaa, ja samalla se toimii luonnollisena puhdistajana koko elimistöön vaikuttaen. 

Aloe vera

Aloe vera on tunnettu hyvistä ominaisuuksistaan niin terveelliseen ruokavalioon kuin elimistön puhdistamiseenkin liittyen. Se on kuitenkin hyvä apu myös painonpudotuksessa. Aloe vera -mehu onkin erittäin suositeltava tuote kilojen vähenemisen ollessa tavoitteena, sillä se edistää ruoansulatusta sekä auttaa nopeasti kehoa puhdistamaan itsensä myrkyistä.

Ginseng

ginseng

(Kuva: Lachlan Towart/Flickr.com)

Ginseng, joka lisää energiaa ja ruoansulatuksen tehoa, tunnetaan yleisesti hyvänä rasvanpolttajana. Siperian ginseng on kaikkein paras lajike painonvähentämisen ollessa kyseessä, sillä sen avulla voit vähentää ruoanhimoa, ja samalla saat luonnollisen energianlisäyksen. 

Cayennepippuri

Cayennepippuri sisältää kapsaisiinia, joka vastaa tälle pippurille ominaisesta lämpimästä ja tulisesta mausta. Kun olet syönyt cayennepippuria, vaikuttaa kapsaisiini kehossasi rasvasoluja vähentäen, mikä puolestaan edistää nopeaa painonpudotusta.

Kaneli

kaneli

Kanelilla on kyky parantaa aineenvaihduntaa sekä tasapainottaa veren sokeritasoja. Se auttaa myös triglyseridien ja kolesterolin hallinnassa, ja lisäksi kaneli helpottaa glukoosin käsittelyä kehossa, mikä on tärkeää ruoanhimon hillitsemiseksi koko päivän mittaan.

Selleritee

Tämä juoma valmistetaan hauduttamalla selleriä kiehuvassa vedessä, ja se on mahtava lisä painonpudotukseen tähtäävään ruokavalioon. Selleritee auttaa hallitsemaan glukoosia ja verenpainetta, ja se on hyväksi myös reumasairauksien estämiseksi. Tässä tulee kuitenkin huomata se, että kun juot selleriteetä, tulisi sen olla ainoa nauttimasi neste, ja sitä tulisi myös juoda kolmen päivän ajan. 

Minttu

minttu

Minttu on erittäin hyvä yrtti painonvähennyksen tukemiseksi, sillä se edistää ruoansulatusta sekä poistaa myrkyllisiä aineita ja aineenvaihdunnan jäämiä elimistöstä. 

Muista aina myös tämä painoa pudottaessasi!

Kun aloitat jonkin uuden ruokavalion noudattamisen – vaikka se olisi kuinka helppo, nopeavaikutteinen tai yksinkertainen – tulisi siinä sivussa aina harrastaa riittävästi liikuntaa. Hyvän liikuntarutiinin omaksumalla vahvistat tuki- ja liikuntaelimiä, nopeutat painonpudotusta sekä kohennat verenpainetta ja sydämen sykettä.

Toivottavasti nämä neuvot ovat sinulle hyödyksi, ja pystyt käyttämään näitä luonnontuotteita painonpudotusta vauhdittaaksesi sekä yleistä terveyttä edistääksesi!

UUTISIA VERKOSSA