Hyvä aamiainen pidentää ikää

Älä unohda hedelmien merkitystä terveellisessä aamupalassa, nautit ne sitten juoman muodossa tai sellaisenaan. Hedelmät lisäävät kuitua ja tärkeitä vitamiineja aamiaiseen, ja antavat sinulle energiaa, joka kestää koko päivän.

Aamupala todella on päivän tärkein ateria, sillä se on ensimmäinen moneen tuntiin nauttimasi ateria. Aamulla herätessä energiavarastot ovat vähissä, sillä viimeisestä ateriasta on saattanut kulua jopa 10 tuntia. Aamiaisen tulisi siis olla hyvin mietitty ja monipuolinen ateria, joka palauttaa energiavarastot ja saa mielen ja kehon toimimaan täydellä teholla. Aloita siis päiväsi terveellisellä aamiaisella!

Tutkimukset ovat jatkuvasti osoittaneet, että aamiaisella on suuri merkitys elimistön toiminnassa ja terveydessä. Aamiaisesta saat tärkeitä ravintoaineita, vitamiineja ja mineraaleja, joita ilman elimistösi ei pysty toimimaan normaalisti.

Miltä terveellinen aamiainen näyttää?

kananmuna

  • Hyvä aamiainen koostuu vähärasvaisista tai rasvattomista maitotuotteista, jotka antavat keholle annoksen kalsiumia. Kalsium vahvistaa luita ja pitää ne terveinä. Jos elimistösi ei siedä maitotuotteita tai haluat välttää niitä muusta syystä, voit korvata lehmänmaidon soijalla tai muilla kasvipohjaisilla tuotteilla jotka sisältävät runsaasti kalsiumia.
  • Sinun tulisi aina syödä pieni annos hedelmiä aamiaisella, joko tuorepuristettuna mehuna tai sinällään. Hedelmistä saat paljon kuitua ja vitamiineja. Juo yksi lasillinen itse puristamaasi appelsiinimehua tai greippimehua, tästä saat aimo annoksen C-vitamiinia. Myös aamiaissmoothie on helppo tapa saada monia eri ravintoaineita yhdestä juomasta.
  • Täysjyvät sopivat aamulla nautittavaksi, sillä niistä saa hiilihydraatteja nälkäisen kehon tyydyttämiseksi. Täysjyvää syömällä vatsa täyttyy ja pysyy kylläisenä, eikä nälkä iske heti uudestaan aamiaisen jälkeen. Lisää jyvätuotteita kuten kauraa jogurttiin tai keitä aamupuuro. Voit myös kokeilla kotitekoista, terveellistä mysliä tai täysjyväleipää.
  • Lisää proteiinia aamupalaasi lihatuotteiden muodossa. Lisää leivän päälle siivu makkaraa tai paista kinkkumunakas. Muista, ettei näitä lihatuotteita tulisi kuitenkaan syödä joka päivä, sillä ne sisältävät paljon kovia rasvoja ja suolaa.
  • Kananmunat sopivat aamiaiselle ja ne ovat mukavan monipuolinen vaihtoehto. Kananmunan voi nauttia keitettynä, paistettuna tai kokkelina. Kananmunista saa proteiinia.

Muistathan…

Jos olet laihdutuskuurilla ja tarkoituksenasi on skipata aamiainen siinä toivossa, että tiputat samalla muutaman kilon, olet harmittavan väärässä. Aamiaista ei tulisi koskaan sivuuttaa, edes kiireessä tai tiukkaa ruokavaliota noudatettaessa. Aamiaisen syömättä jättäminen johtaa usein ahmimiseen tai epäterveelliseen naposteluun myöhemmin päivällä, mikä ei palvele laihdutustarkoituksia ollenkaan.

Jätä pois epäterveelliset aamiaisruuat, kuten croissantit tai muut leipomotuotteet tai sokeriset murot. Purista aamiaismehu itse, äläkä osta kaupan mehuja, joihin on lisätty sokeria. Nauti kevytmaitoa kahvin seassa ja korvaa makkarat ja leikkeleet kalkkunalla tai kanalla.

Syömällä hyvän aamiaisen kohennat kehon terveyttä ja pidät sen terveenä pitkälle vanhuuteen saakka.