Painonpudotusta tukeva juoma kanelista, omenasta ja sitruunasta

Kanelivesi on erinomainen valinta, jos haluat päästä eroon ylimääräisestä rasvasta kehossasi. Yhdistä tämä juoma tarveelliseen ruokavaliooon ja liikuntaan, jotta saisit siitä parhaat tulokset.
Painonpudotusta tukeva juoma kanelista, omenasta ja sitruunasta
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Kanelivesi, jossa on mukana myös omenaa ja sitruunaa, on helppo valmistaa vain 10 minuutissa, ja se parantaa terveyttä suuresti. Jos et vielä ole kokeillut tätä superjuomaa, nyt on aikasi todeta kanelin lukuisat hyödyt!

Eräs asia, jonka jo varmasti tiedätkin, on tämänkaltaisten luonnollisten hoitojen teho – ne eivät ole mitään ihmetuotteita. Puhdistavat detox-kuurit ovat nykyisin suuressa huudossa, ja vaikka tällä juomalla ei olekaan sellaisia ominaisuuksia että se se toimisi kehon puhdistajana, kannattaa pitää mielessä muutama asia.

Ensinnäkin muista se, että nämä luontaishoidot tulee aina yhdistää yleisesti ottaen terveelliseen elämäntyyliin. Ruokavaliosi tulisi siis olla tasapainossa ja monipuolinen, ja istuma-asennossa viettämääsi aikaa kannattaisi vähentää.

Lisäksi hoidon kanssa tulee olla johdonmukainen. Hyvä tottumukset ja luonnolliset hoidot eivät yksinään voi saada aikaan painonpudotusta. Lisäksi tarvitaan nimittäin paljon sinnikkyyttä ja tahdonvoimaa.

Muista myös se, että jokaisella ihmisellä ei ole samanlainen aineenvaihdunta. Toisille on siis helppoa vähentää painoa, kun taas toisille se on suuren työn takana.

Pidä kiinni sinnikkyydestä, ja ota näistä luonnollisista vaihtoehdoista kaikki niiden teho irti!

Me haluamme kannustaa sinua pitämään huolta itsestäsi. Siinä hengessä kannattaakin ehdottomasti kokeilla tätä herkullista kanelivettä, jossa on mukana myös omenaa ja sitruunaa. Pudota siis painoasi terveellisesti ja nautinnollisesti kanelin avulla!

Mitä hyötyä kanelista, omenasta ja sitruunasta on painonpudotuksessa?

Tämä resepti yhdistää kanelitangot, vihreän omenan ja sitruunamehun. Nämä tuotteet ovat kaikki erittäin terveyttä edistäviä, ja jos yhdistät ne, saat lisättyä niiden hyötyjä entisestään.

Seuraavaksi kerromme tarkemmin, mitä kaikkea tämä herkkujuoma saa aikaan kehossasi, jotta painosi vähenee vaivattomammin. Jatka lukemista!

Juoma täynnä antioksidantteja

Sitruuna, vihreä omena ja kaneli antavat kaikki suojaa siltä hapettavalta vahingolta, jonka vapaat radikaalit aiheuttavat kehossasi. Saat näistä tuotteista esimerkiksi polyfenoleja, jotka ovat mahtava apu sydämen terveyden edistämiseksi.

 • Muista, että antioksidantit eivät yksinään pysty vähentämään painoasi.
 • Ne kuitenkin edistävät kehon kunnollista toimintaa. Ne antavat suojaa soluillesi sekä hoitavat myös maksaa – tämä on hyvin tärkeä elin painonpudotuksen kannalta.
 • Kaiken tämän lisäksi kannattaa muistaa myös tämä asia: kaikki sellaiset ruoat, joissa on runsaasti antioksidantteja, sisältävät hyvin vähän rasvaa tai kaloreita.
kaneli ja omenat

Kanelivesi hoitaa tulehtuneisuutta

Ne tuotteet, joilla on tulehtuneisuutta torjuvia ominaisuuksia, pystyvät esimerkiksi torjumaan nesteen kertymistä kehoon, ja ne estävät munuaisten ja sydämen ongelmia sekä suojaavat sinua useilta sairauksilta.

Sekä kaneli että sitruuna ovat kyvykkäitä tulehtuneisuuden lievittäjiä, ja saat niistä vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat välttämättömiä hyvän terveyden ylläpitämiseksi.

Tämä juoma säätelee verensokeria

Esittelemämme resepti on loistava apu kehollesi, ja yksi sen kiinnostavimmista vaikutuksista on se, että se tasapainottaa verensokeriasi.

 • Kaneli on yksi parhaista tuotteista metabolisen oireyhtymän ja kakkostyypin diabeteksen torjumiseksi.
 • Suuri osa sen toiminnasta keskittyy ruoansulatuksen entsyymeihin, ja täten se hajottaa ruokaa sekä sallii ravinteiden imeytymisen kehoon ilman liiallista sokerien määrää.
 • Kun yhdistät kanelin omenoihin, saat “kerättyä” paljon enemmän glukoosia sekä pystyt hidastamaan sen vaikutusta kehossasi. Näin pystyt huolehtimaan sekä terveydestäsi että linjoistasi.

Rasvasta tulee helpommin käsiteltävää

Jälleen kerran haluamme muistuttaa, että kanelivesi omenan ja sitruunan kera ei sinällään pysty saamaan aikaan painonpudotusta. Se kuitenkin edistää sitä, että aineenvaihduntasi muuttuu aktiivisemmaksi. Täten pystyt polttamaan rasvaa helpommin, mikäli pidät elämäntyylisi muutenkin terveellisenä.

 • Yksi kaikkein suurimmista kaneliveden hyödyistä kehossa on sen puhdistava vaikutus. Tämä onkin nestettä poistava juoma, joka edistää ruoansulatuksen hyvää toimintaa, tarjoaa kylläisyydentunnetta sekä hoitaa sydämen terveyttä.
 • Toinen kiintoisa fakta on se, että kanelivesi tekee rasvasta vähemmän sietokykyistä – tämä koskee etenkin sitä rasvaa, jota monella on kertyneenä vatsaan.
 • Kaneliveden vaikutukset ovatkin niin voimakkaat, että jos juot sitä 15-20 päivän ajan, tulet varmasti näkemään hyviä tuloksia, mikäli pidät ruokavaliosi muutenkin terveellisenä.
 • Vihreä omena – ja varsinkin sen sisältämät entsyymit – auttavat sinua poistamaan rasvaa kehostasi helpommin.

Sen lisäksi, että nautit tätä lääkinnällistä kanelivettä, ota osaksi ruokavaliotasi myös vihreä omena sellaisenaam, ja syö sitä kolme kertaa viikossa. Saat loistavat hyödyt sen sisältämästä pektiinistä, joka on kuitu, ja sitä sijaitsee tämän omenatyypin kuoressa erityisen runsaasti.

Kuinka kanelivettä omenan ja sitruunan kera valmistetaan?

kanelitangot lasissa

Tarvittavat ainekset

 • 1 litra vettä
 • 2 vihreää omenaa
 • 1-2 kanelitankoa
 • mehu yhdestä sitruunasta

Toimi näin

 • Kuten jo alussa mainitsimmekin, tämän kanelijuoman valmistus vaatii vain 10 minuuttia.
 • Jotta voisit valmistaa sen, aloita valitsemalla kaksi hyvää vihreää omenaa, jotka ovat luonnonmukaisesti tuotettuja. Pese ne hyvin, viipaloi (kuorta ei tarvitse poistaa), ja laita ne sitten sivuun odottamaan.
 • Purista mehu sitruunasta ja laita se litraan vettä.
 • Sitten olet jo melkein valmis juomasi kanssa. Sinun tarvitsee vain lisätä omenat ja kanelitangot sitruunaveteen.
 • Laita mehu jääkaappiin muutaman tunnin ajaksi.
 • Jos haluat, voit myös antaa nesteen olla yön yli, jotta kaneli, omenat ja sitruuna pystyisivät paremmin vapauttamaan kaikki terveyttä edistävät ominaisuutensa.

Seuraavana päivänä juo sitten hiukan tätä nestettä ennen jokaista pääateriaasi. Tulet kyllä huomaamaan, kuinka hyväksi tämä juoma olosi tekee!

Haluatko pudottaa painoasi tehokkaammin? Oletko valmis kokeilemaan tätä loistavaa terveysjuomaa kanelista, sitruunasta ja omenasta?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Kawatra P, Rajagopalan R. Cinnamon: Mystic powers of a minute ingredient. Pharmacognosy Res. 2015;7(Suppl 1):S1–S6. doi:10.4103/0974-8490.157990
 • Gupta Jain S, Puri S, Misra A, Gulati S, Mani K. Effect of oral cinnamon intervention on metabolic profile and body composition of Asian Indians with metabolic syndrome: a randomized double -blind control trial. Lipids Health Dis. 2017;16(1):113. Published 2017 Jun 12. doi:10.1186/s12944-017-0504-8
 • Kwan HY, Wu J, Su T, et al. Cinnamon induces browning in subcutaneous adipocytes. Sci Rep. 2017;7(1):2447. Published 2017 May 26. doi:10.1038/s41598-017-02263-5
 • Mollazadeh H, Hosseinzadeh H. Cinnamon effects on metabolic syndrome: a review based on its mechanisms. Iran J Basic Med Sci. 2016;19(12):1258–1270. doi:10.22038/ijbms.2016.7906

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.