Eroon unettomuudesta kaneli- ja banaanihaudukkeella

Banaanin ja kanelin yhdistelmä haudukkeessa toimii rauhoittavasti sekä lievittää stressiä ja ahdistusta. Näiden ainesten avulla saat helpommin hyvän unen.
Eroon unettomuudesta kaneli- ja banaanihaudukkeella

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vaikka saatamme joskus unohtaa tai jättää tämän faktan huomiotta, saamasi unen määrä yöllä on erittäin suuri tekijä terveytesi ja koko hyvinvointisi kannalta. On siis tärkeää päästä eroon unettomuudesta.

Jos nukut ainakin 7 tai 8 tuntia yössä, pystyt edistämään hyvää elämänlaatua ja parempaa fyysistä ja henkistä suoriutumista – jos nukut vähemmän, vähennät huomattavasti mahdollisuuksiasi hyvinvointiin.

eroon unettomuudesta
Leposi aikana yöllä monet kehosi toiminnoista aktivoituvat, ja aivosi tyhjenevät. Energiasi palautuu entiselle tasolleen, jotta voisit aloittaa uuden päivän hyvinvoivana.

Ikävä kyllä nykyaikainen elämäntyyli on aiheuttanut miljoonille ihmisille sen, että uni vähenee, ja tästä on tulossa suuri riskitekijä monen eri tyyppisen terveyttä huonontavan häiriön kannalta.

Huonot ruokatottumukset, stressi ja ravinnon puutteellisuus ovat vain muutamia niistä asioista, joihin unettomuus johtaa ja jotka vaivaavat hyvin monia ihmisiä.

Vaikeudet nukkua johtavat heti siihen, että ihminen tuntee itsensä heikoksi ja väsyneeksi, ja pitkällä aikavälillä unen puutteellisuus voi olla mahdollinen syy kognitiivisiin häiriöihin.

Nykyisin on mahdollista taistella unettomuutta vastaan ottamalla lääkkeitä, jotka pakottavat kehosi normaaliin hereillä olon ja nukkumisen rytmiin. On kuitenkin niin, että jos otat näitä lääkkeitä liian kauan, niiden vaikutukset voivat olla huonoja, ja ne voivat myös aiheuttaa riippuvuutta.

Onneksi on olemassa eräitä terveellisiä ja luonnollisia vaihtoehtoja, jotka auttavat sinua nukahtamaan ilman lääkkeiden ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Tässä artikkelissa kerromme helposti valmistettavasta teestä, jossa on kanelia ja banaania. Kyseinen hauduke auttaa sinua tehokkaasti rentoutumaan sekä lievittää eräitä unettomuuteen vaikuttavia ongelmia.

Eroon unettomuudesta kaneli-banaanihaudukkeella

eroon unettomuudesta banaanilla

Tee kanelista ja banaanista on saanut huomiota monella puolen maailmaa, sillä se on hyvä luonnollinen vaihtoehto unettomuuden ja muiden uneen liittyvien ongelmien hoidossa. Näiden kahden aineksen yhdistelmä saa aikaan tehokkaan hoidon, jonka avulla voit vähentää stressiä sekä parantaa unesi laatua.

Banaani on herkullinen hedelmä, ja sen makeus on hyvä lisä moniin resepteihin. Lisäksi banaaneista saa paljon kaliumia ja magnesiumia. Molemmat näistä mineraaleista edistävät kehon tiettyjä toimintoja, joihin kuuluvat verenpaineen hillitseminen ja kehoon kerääntyneiden ylimääräisten nesteiden poistaminen.

Banaaneilla on myös hyvä vaikutus lihasten rentoutumisen ja suonten terveyden kannalta, mikä sitten vähentää puolestaan kortisolin tuotantoa kehossa (se tunnetaan myös nimellä stressihormoni).

Banaanien päätekijä hyvän unen kannalta on kuitenkin tryptofaani, joka on elintärkeä aminohappo, ja se lisää serotoniinin tuotantoa kehossa. Serotoniini on välittäjä-aine, joka on välttämätön tekijä hyvän unen saamiseksi.

Toinen pääaine tässä reseptissä on kaneli, joka on tehokas lääkinnällisiä ominaisuuksia sisältävä mauste. Siinä on esimerkiksi eugenolia, josta tämä tuote saa intensiivisen tuoksunsa ja monet hyvistä hyödyistään.

Jos sinulla on kakkostyypin diabetes, kaneli on erittäin suositeltava tuote, sillä se auttaa alentamaan verensokeritasoja lisäämällä aineenvaihdunnan tehokkuutta.

Kaneli myös tukee tervettä ruoansulatusta ja verenkiertoa, jotka ovat kaksi tärkeää asiaa niille henkilöille, joilla on vaikeuksia nukkua kunnolla.

Valmista kaneli-banaanihauduke, jolla eroon unettomuudesta

banaanihauduke

Tämä luonnollinen juoma paremman unen saamiseksi on helppo valmistaa, ja yksi hyvä asia on myös se, että molemmat sen ainekset ovat helposti saatavilla paikallisesta ruokakaupastasi erittäin edulliseen hintaan.

Saat tästä juoman, joka toimii kevyenä rauhoittavana hoitona, ja se poistaa stressiä, ahdistusta ja muita sellaisia tunteita, jotka estävät sinua saamasta kunnollista unta.

Tarvittavat ainekset

 • 1 banaani
 • 1/2 teelusikallinen kanelia
 • 1 litra vettä

Näin se valmistetaan

 • Leikkaa kärjet pois banaanista, ja kuorimatta sitä lainkaan, laita se litraan kiehuvaa vettä.
 • Vähennä lämpöä, ja anna banaanin olla vedessä 10 minuutin ajan.
 • Poista kattila liedeltä, ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Siivilöi sitten neste pois.
 • Lisää hiukan kanelia, ja sekoita hyvin.

Kuinka juoma nautitaan?

 • Juo tätä teetä kupillinen aina tunti tai vähintään 40 minuuttia ennen nukkumaanmenoa.
 • Toista tätä joka ilta, kunnes tunnet itsesi täysin rentoutuneeksi.

Jos sinulla silti ilmenee ongelmia unen kanssa, vaikka olisit jatkanut tämän teen juontia, jatka vielä pidempään, sillä tulet kyllä helpottamaan tilannettasi.

Muista se, että saamasi hyödyt riippuvat aina muista elämäntavoistasi sekä nukkumisympäristösi tarjoamasta mukavuudesta.

Jos kärsit univaikeuksista, kokeile heti kun mahdollista tätä loistavaa lääkinnällistä hauduketta – ota avuksesi banaanin ja kanelin tehokkaat ominaisuudet unettomuuden hoidossa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Escobar, R. G. (2002). Eugenol: Propiedades farmacológicas y toxicológicas. Ventajas y desventajas de su uso. Revista Cubana de Estomatologia.

 • Mohammad-Zadeh, L. F., Moses, L., & Gwaltney-Brant, S. M. (2008). Serotonin: A review. Journal of Veterinary Pharmacology and Therapeutics. https://doi.org/10.1111/j.1365-2885.2008.00944.x

 • Silber, B. Y., & Schmitt, J. A. J. (2010). Effects of tryptophan loading on human cognition, mood, and sleep. Neuroscience and Biobehavioral Reviews. https://doi.org/10.1016/j.neubiorev.2009.08.005


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.