Magnesiumin puutosoireet

Tämä ongelma – magnesiumin puute – jää usein huomaamatta, koska magnesium ei yleensä näy verikokeissa. Vain yksi prosentti elimistön tarvitsemasta ja käyttämästä magnesiumista on varastoitunut vereen. Lisäksi useimmat lääkärit eivät edes sisällytä sitä määräämiinsä kokeisiin. Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että voi olla vaikea tietää, kärsitkö magnesiumin puutoksesta vai et.

Sanotaan, että useimmat ihmiset teollistuneissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, kärsivät magnesiumin puutteesta, mutta vain hyvin harvat tietävät tai tiedostavat sen. Onkin tärkeää tietää, että magnesiumin puutos voi johtaa moniin sairauksiin.

Magnesiumin puutos: Mitä siitä pitää tietää

Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista elimistössäsi veden, hapen ja perusravintoaineiden jälkeen. Magnesiumin saanti on välttämätöntä kehityksellesi ja olennaisempaa kuin magnesium2

Magnesiumin puutos voi häiritä unirytmiäsi, lisätä stressiä, tai haitata kykyä liikuntaan ja urheilemiseen. Se näkyy eniten ihmisen elämänlaadussa. Ensimmäiset oireet ovat hyvin heikot ja huomaamattomat, mutta ne muuttuvat ajan kuluessa paljon selvemmiksi, kuten jalkojen krampeiksi, jalkojen kivuksi tai poltteeksi lihaksissasi, vaikka et olisikaan urheillut tai treenannut.

Kun oireet pahenevat, voit kokea puutumista, kouristuksia, säännöllistä ja jatkuvaa pistelyn tunnetta ja rankoissa tapauksissa sydämeen johtavien verisuonien supistumista, persoonallisuuden muutoksia tai sydämen rytmihäiriöitä.

Magnesiumin puutos voi vaikuttaa kaikkiin kehon osiin ja elimiin, etenkin lihaksiin. Siksi voit kokea paljon kipua, lihasjännitystä, kramppeja ja lihassupistuksia. Leukanivelen häiriöitä, pääkipuja tai tiukkuuden tunnetta rinnassa, joka estää sinua hengittämästä kunnolla, voi myös ilmestyä.

magensium5

Kuvaoikeudet: Ian Buchanan, IUCN Web, Christopher, Eunice, Steve Parker