Kaneli ja hunaja - mahtavat hiustenhoidossa

Kaneli korjaa vahingoittunutta ja kuivaa tukkaa, ja samalla se edistää uutta hiustenkasvua. Sillä on bakteereja torjuvia vaikutuksia, ja se auttaakin muun muassa hilseen ja sienen torjunnassa.
Kaneli ja hunaja - mahtavat hiustenhoidossa
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Terve ja kaunis tukka on monelle todella haasteellinen tavoite. Hiuksia tulisi hoitaa joka ikinen päivä, jotta voisit stimuloida uuden tukan kasvua, vahvistaa jo kasvavia hiuksia sekä poistaa kaiken sen kertymän, joka syntyy hiustesi altistumisesta ympäristön myrkyille sekä hiustenhoitoaineille.

On olemassa lukemattomia erilaisia tuotteita ja hoitoja, ja ne kaikki lupaavat parantaa hiustesi terveyttä, estää hiustenlähtöä sekä voimistaa tukkaasi saaden sen näyttämään tuuheammalta ja kauniilta. Mutta hoitojen vaikutus voi vaihdella ihmisestä toiseen, ja usein on niin, että kaupan kemikaalituotteet eivät annakaan sellaisia tehokkaita tuloksia kuin ne lupaavat.

Siksi moni etsiikin vaihtoehtoisia tapoja korjata ja ravita tukkaansa ilman, että tähän täytyisi käyttää suurta määrää rahaa. Kaupallisille tuotteille onkin olemassa tehokkaita vaihtoehtoja luonnontuotteiden parissa, ja tässä artikkelissa jaamme erään tehokkaan hoidon reseptin, johon tarvitaan vain kolmea ainesosaa – hiustesi ulkonäkö ja kunto paranevat sillä taatusti. Jatka siis lukemista, jos haluat luonnollisen, edullisen ja tehokkaan vaihtoehdon hiustenhoitoon – esittelemme kaneliin ja hunajaan perustuvan hiushoidon.

Mitä tähän hoitoon sisältyy?

Tässä on kyseessä luonnollinen mutta mahtavat tulokset tarjoava hiushoito, joka perustuu kanelin ja hunajan tehokkaisiin ominaisuuksiin. Jo vuosien ajan hiustenhoitotuotteita valmistava teollisuuskin on käyttänyt näitä luonnontuotteita omien tuotteidensa valmistuksessa.

Kanelin hyödyt hiustenhoidossa

Kaneli on luonnollinen tuote hiustenhoitoon

Kaneli on tunnettu miellyttävästä tuoksustaan ja hyvästä maustaan, ja se onkin mahtava lisä moniin resepteihin ja hoitoihin. Sen avulla voit parantaa yleistä terveyttäsi sekä estää monia sairauksia.

Moni ei kuitenkaan tiedä, että kaneli on myös päänahan karvatuppia stimuloiva tuote, joka auttaa kiihdyttämään hiusten kasvua. Tämä johtuu sen sisältämistä entsyymeistä, vitamiineista ja antioksidanteista.

Kanelin moniin terveyttä edistäviin vaikutuksiin kuuluvat muun muassa seuraavat:

 • Se puhdistaa päänahkaa sekä auttaa pitämään karvatupet terveinä.
 • Se on antibakteerinen, antiseptinen ja viruksia torjuva tuote, joka pystyy estämään päänahan monia ongelmia, kuten hilsettä ja sientä.
 • Se auttaa tekemään tukasta kiiltävämmän, ja tässä tarkoituksessa sitä suositellaan etenkin ruskeatukkaisille ihmisille.
 • Se korjaa vahingoittunutta ja kuivaa tukkaa.

Hunajan hyödyt hiustenhoidossa

Hunaja on avuksi hiustenhoidossa

Hunaja on yksi kaikkein tunnetuimmista luonnontuotteista koko maailmassa, ja sitä käytetäänkin ruoanlaiton lisäksi myös vaihtoehtoisessa lääketieteessä.

Monien vuosien ajan hunajaa on käytetty myös joissakin kauneushoidoissa, ja sillä onkin todettu olevan kosteuttavia, antiseptisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan ihosi ja hiustesi kuntoa.

Hunajan hyödyt hiustenhoidossa ovat muun muassa nämä seuraavat:

 • Se sisältää vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita, jotka ravitsevat, korjaavat ja suojelevat tukkaa ja päänahkaa.
 • Se stimuloi hiusten kasvua luonnollisesti.
 • Se korjaa tukkaa ja sulkee kaksihaaraisia.
 • Se auttaa vähentämään kuivuutta.
 • Se taistelee hiustenlähtöä vastaan sekä vahvistaa juuria.
 • Se toimii luonnollisena hoitoaineena.

Hoito kanelista ja hunajasta – näin saat kauniin tukan

Näiden ainesten avulla saat kyvykkään hoidon hiuksillesi, ja sen avulla pystyt kiihdyttämään kasvua sekä korjaamaan vaurioita. Samalla saat tukallesi myös tervettä kiiltoa.

Jos olet viime aikoina huomannut tukkasi olevan eloton, kuiva ja kiilloton, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä helppoa reseptiä, sillä se elvyttää hiuksia loistavasti.

Tarvittavat ainekset

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Sekoita hunaja ja kaneli kulhossa hyvin sekaisin.
 • Lisää sitten hiustehoitoaine, ja sekoita ainekset hyvin.

Tähän reseptiin tarvittavat määrät on tarkoitettu pitkälle tukalle, joten jos oma tukkasi on lyhyt, voit jakaa määrät esimerkiksi kahdella tai laittaa puolet säästöön.

Kuinka seosta tulisi käyttää?

 • Pese ensin tukkasi kunnolla ja jaottele se kerroksiin kamman avulla.
 • Levitä seosta sitten kamman tai harjan avulla kaikkialle hiuksiin, mutta vältä sen laittamista suoraan päänahkaan, sillä se saattaa aiheuttaa ärsytystä.
 • Jos sinulle on helpompaa, voit laittaa seosta päähäsi suoraan käsin ja hieroa sitä sitten hiuksiin hellävaraisesti.
 • Parhaiden tulosten saamiseksi peitä tukkasi suihkumyssyllä ja kääri pääsi vielä pyyhkeeseen.
 • Jätä hoito vaikuttamaan puolen tunnin ajaksi ja poista sitten pyyhe. Jätä suihkumyssy vielä paikoilleen kolmen tai neljän tunnin ajaksi, ja lopuksi huuhtele kunnolla.

Tämä on luonnollinen hoito, joten jos haluat nähdä selkeitä tuloksia, tulee sitä toistaa. Voit siis toteuttaa tämän hoidon kerran tai kaksi viikossa.

Tämä resepti sopii kaikille hiustyypeille, ja erityisen hyvin se käy normaaleille tai rasvaisille hiuksille. Jos oma tukkasi on hyvin kuiva, voit lisätä reseptiin ruokalusikallisen oliiviöljyä.

HUOMAA: tämän hoidon aikana jotkut tuntevat päänahassaan hiukan nipistelyä – tämä on täysin normaali ilmiö, josta ei tarvitse huolestua!

Jos siis haluat luonnollisen mutta tehokkaan vaihtoehdon kaupan kemikaaleille, ota avuksesi hiustenhoidossa kanelin ja hunajan mahtavat ominaisuudet!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Takeoka, E., Hamata, C., Suzuki, O., Tsuji, Y., Ishino, A., & Tashima, S. (1998). Hair tonic/Hair tonic capable of proliferating follicular epithelium cell containing plant extract. Jpn Kokai Tokkyo Koho. Shiseido Co., Ltd., Japan.
 • Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant (2014). Pasupuleti Visweswara Rao and Siew Hua Gan.
  ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003790/

 • Medicinal and cosmetic uses of Bee’s Honey – A review. E. R. H. S. S. Ediriweera and N. Y. S. Premarathna.
  ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3611628/


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.