6 öljyä hiusten kasvun edistämiseksi

Luonnolliset öljyt ovat terveelllinen ja edullinen vaihtoehto kaupallisille tuotteille, jos haluat korjata vahingoittunutta tukkaasi. Öljyt auttavat hiuksiasi tulemaan vahvoiksi ja terveiksi.

Useimmat ihmiset pitävät hiustensa terveyttä melko tärkeänä, mutta hiukset altistuvat kuitenkin päivittäin lukuisille haitallisille tekijöille, jotka saattavat heikentää tukkaa sekä aiheuttaa ongelmia. Seurauksina voikin olla esimerkiksi kuivumista tai hiustenlähtöä.

Usein on niin, että käännymme hiustemme kuntoa parantaaksemme kaupallisten hoitojen puoleen, sillä nämä lupaavat elvyttää hiukset sekä stimuloida niiden kasvua tehokkaasti. Mutta monet näistä ratkaisuista ovat kuitenkin hyvin kalliita, tai ne eivät yksinkertaisesti anna sellaisia mahtavia tuloksia, joita ne lupaavat.

Onneksi on kuitenkin edullisempia ja silti tehokkaita tapoja korjata vahingoittuneita hiuksia sekä auttaa niitä kasvamaan terveempinä ja kauniina.

Tässä artikkelissa on kyse luonnollisten öljyjen käytöstä, ja nämä tuotteet ovat todella hyvä vaihtoehto hiustenhoitoon  – saat niiden avulla tukkaasi kaipaamaasi runsautta ja hyvinvointia. Jatka siis lukemista, mikäli haluat tehokkaan ja edullisen avun hiustenhoitoon –  seuraavaksi esittelemme 6 luonnollista öljyä, joiden avulla voit edistää hiustesi kasvua.

Kookosöljy

Hiusten kasvu kookosöljyn avulla
Kookosöljy koostuu triglyserideistä, jotka kykenevät tunkeutumaan solujen kalvojen läpi niin, että ne pystyvät ravitsemaan hiuksiasi todella syvältä.

Tämä on ihanteellinen tuote, jos haluat estää proteiinien menettämistä sekä luonnollisten hiusten öljyjen vähenemistä myrkkyjen tai shampoon vuoksi.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

  • Laita hiukan kookosöljyä hiuksiisi ja päänahkaasi, ja hiero sitten kevyesti.
  • Kookosöljyä voi myös käyttää perusaineksena elvyttävissä hiusnaamioissa, ja sen voi yhdistää vaikkapa avokadoon.

Oliiviöljy

Hormoni nimeltään dihydrotestosterone (DHT) voi olla vastuussa hiusten karvatupppien koon pienentämisestä sekä hiustenlähdön aiheuttamisesta.

Oliiviöljyssä on tärkeitä antioksidantteja, jotka auttavat torjumaan tämän hormonin tuotantoa kehossa. Sen lisäksi, että oliiviöljy taistelee vapaita radikaaleja vastaan, stimuloi se verenkiertoa sekä antaa sinulle ravinteita, jotka ovat elintärkeitä hiusten terveen kasvun kannalta.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

  • Ihanteellista olisi laittaa oliiviöljyä suoraan päänahkaan, mikäli haluat todella maksimaalisen tehon hoidostasi.
  • Parhaiden tulosten saamiseksi oliiviöljyä kannattaa myös yhdistää rosmariiniöljyyn.

Risiiniöljy

Hiusten kasvu risiiniöljyn avulla

Risiiniöljyä käytetään usein luonnollisena laksatiivina, sillä se tarjoaa tällaisen vaikutuksen ruoansulatuksessa. Tämän lisäksi kyseisessä öljyssä on todettu olevan eräitä ravinteita, jotka hoitavat ja vahvistavat tukkaa niin, että se olisi terveempi sekä kasvaisi nopeammin.

Risiiniöljy sisältää risinoleiinihappoa, joka toimii antibakteerisena sekä sieniä torjuvana ainesosana. Se on ihanteellinen sellaisten tulehdusten torjumiseksi päänahassa, joita saattaa syntyä sienien vuoksi.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

Laita hiukan risiiniöljyä koko päänahkaasi ja hiero hellästi. Tämä hoito olisi hyvä toistaa joka ilta, jotta öljy voi vaikuttaa nukkuessasi.

Jojobaöljy

Tämä öljy eroaa muista esittelemistämme öljyistä siten, että se ei mene hiukseen sisälle. Sen sijaan se sulkee karvatuppia sekä auttaa tukkaa pysymään kosteutettuna, estäen näin kuivumista sekä rasvan aiheuttamaa juurien tukkeutumista.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

  • Voit laittaa jojobaöljyä suoraan tukkaasi ja päänahkaasi, mutta se tulisi huuhdella pois, jotta olosi ei olisi liian öljyinen.
  • Toinen hyvä vaihtoehto on lisätä noin kahdeksasosa jojobaöljyä pullolliseen normaalia shampoota, ja sitten tukan voi pestä normaaliin tapaan.

Rosmariiniöljy

Hiusten kasvu rosmariiniöljyn avulla
Ilman epäilystäkään tämä öljy on kaikista paras vaihtoehto hiusten kasvun nopeuttamiseksi. Tämä luonnontuote auttaa laajentamaan verisuonia sekä stimuloimaan solujen jakautumista, mikä sitten puolestaan antaa karvatupelle signaalin uuden hiuksen muodostamisesta.

Tätä öljyä pidetään kyvykkäänä hiustenlähdön estämisessä sekä ennenaikaisen ikääntymisen jarruttamisessa. Se taistelee myös hilsettä vastaan sekä pehmentää karheaa tukkaa.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

  • Voit laittaa tätä öljyä suoraan tukkaasi ja päänahkaasi, jotta saisit sitä suurimmat hyödyt.
  • Jos haluat tehosta vaikutusta, kuumenna ruokalusikallinen tätä öljyä ja sekoita se ruokalusikallisen kanssa oliiviöljyä, ja lisää vielä kuivattuja rosmariininlehtiä. Laita sitten seosta tukkaasi, anna olla 30 minuutin ajan, ja lopuksi huuhtele.

Avokadoöljy

Hiusten kasvu avokadoöljyn avulla
Tässä hedelmässä on terveellisiä rasvahappoja ja vitamiineja, ja avokadoöljy onkin muodostunut yhdeksi suosituimmista luonnollisista hiustenhoitotuotteista. Se edistää tukan tervettä kasvua.

Itse asiassa tämä aines löytyy jo monista kaupallisistakin tuotteista, joita markkinoidaan hiusten terveyttä lisäävinä.

Avokadoöljyssä on A-, B6- ja E-vitamiineja, ja se ravitsee, korjaa sekä parantaa päänahan hiussuonia. Se on myös paljon antioksidantteja sisältävä tuote, ja se lisää verenkiertoa karvatuppiin sekä edistää siten tukan nopeaa kasvua.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

Kuumenna ruokalusikallinen avokadoöljyä ja ruokalusikallinen oliiviöljyä, laita seosta tukkaasi ja päänahkaasi, ja hiero hiukan. Kääri pääsi pyyhkeeseen, ja anna öljyn vaikuttaa 20 minuuttia ennen kuin huuhtelet tukkasi hyvin.

Kokeile näitä loistavia luonnollisia öljyjä, mikäli haluat edistää tehokkaasti hiustesi kasvua ja terveyttä!