Logo image
Logo image

Hunajaveden mahtavat hyödyt

3 minuuttia
Hunajaveden mahtavat hyödyt
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Olemme esitelleet hunajan hyviä ominaisuuksia blogissamme jo useampaan otteeseen, ja tätä tuotetta voi käyttää niin terveyden kuin kauneudenkin hoidossa. Hunaja on hyvin tehokas apu hyvinvoinnin edistämisessä, sillä se tarjoaa runsaasti ominaisuuksia, jotka voivat olennaisesti parantaa terveyttä sekä estää sairauksien syntyä. Sen vaikutukset ovat vieläkin tehokkaammat silloin, kun yhdistät hunajan veteen ja juot tätä nestettä säännöllisesti.

Useat tutkimukset ovat todistaneet, että hunaja veteen sekoitettuna antaa elimistölle monia terveyttä edistäviä hyötyjä, ja hunajavesi onkin erinomainen juoma nautittavaksi säännöllisenä osana ruokavaliota. Tässä artikkelissa selitämme siis tarkemmin, miksi vesi ja hunaja yhdessä edistävät terveyttä niin tehokkaasti ja miksi tätä juomaa kannatta nauttia etenkin tyhjään vatsaan.

Hunajaveden hyödyt terveydelle

Tehosta painonpudotusta

Hunaja on luonnontuote, josta saa kylläisen olon, ja se auttaa hillitsemään hermostuneisuuteen liittyvää napostelua. Jos sekoitat teelusikallisen hunajaa veteen, pystyt tehostamaan painonpudotusta, sillä tunnet itsesi kylläisemmäksi sekä kontrolloit aivoissasi tapahtuvaa toimintaa, josta sokerinhimo on lähtöisin.

Taistele niveltulehdusta vastaan

Some figure

Kööpenhaminan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan hunajavettä nauttineet koehenkilöt kokivat nivelkipujensa vähentyvän jo hyvin lyhyessä ajassa – vain minuuteissa. Tämän vuoksi hunajavettä suositellaankin etenkin sellaisille, jotka kamppailevat nivelkipujen kanssa tai haluavat estää niitä.

Vähennä kolesterolitasojasi

Toinen tutkimus osoitti, että ne koehenkilöt, joilla oli korkea kolesterolitaso, saattoivat alentaa kolesteroliaan jopa 10 % kahden tunnin sisällä. Vesi ja hunaja voivat siten estää sydämeen ja verenkiertoon liittyviä ongelmia. Tämän vaikutuksen saamiseksi koehenkilöt nauttivat kaksi ruokalusikallista hunajaa veteen sekoitettuna.

Paranna vastustuskykyäsi

Hunajalla on antibioottisia ja bakteereja vastaan taistelevia ominaisuuksia. Se siis tehoaa bakteereihin ja viruksiin, jotka aiheuttavat tulehduksia, kuten muun muassa vilustumista ja flunssaa. Hunajavesi tyhjään vatsaan nautittuna on erinomainen hoito vastustuskyvyn parantamiseksi sekä kaiken tyyppisten sairauksien estämiseksi.

Torju uupumusta

Some figure

Jos juot hunajavettä, pystyt torjumaan väsymystä ja sen oireita jo muutamassa päivässä. Hunaja veteen sekoitettuna antaa elimistöllesi elinvoimaa, sillä se lisää aivojen aktiivisuutta sekä pitää ihmisen yleisestikin aktiivisena.

Saat siitä lisää energiaa

Hunajavedestä saa myös voimakkaan energiaa lisäävän vaikutuksen, joka voi auttaa sellaisia ihmisiä, jotka haluavat lisätä fyysistä suorituskykyään. Vaikka kaupoissa onkin nykyisin kaikenlaisia energiajuomia, on kylmä tosiasia, että ne sisältävät keholle vahingollisia yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi. Hunajavesi on paljon parempi ratkaisu energian lisäämiseksi, sillä se on luonnollinen energianlähde, ja saat siitä myös muunlaisia tärkeitä ravinteita.

Muut hunajaveden hyödyt

Some figure
  • Se on tehokas ratkaisu suoliston hitaaseen toimintaan.
  • Se on mahtava keino taistella sellaisia ongelmia vastaan kuten keuhkoputkentulehdus, astma tai muut hengitysteihin liittyvät ongelmat.
  • Se auttaa poistamaan elimistöön kertyneitä myrkkyjä.
  • Se puhdistaa ruoansulatusta sekä taistelee loiseliöitä vastaan.
  • Se on erinomainen puhdistusaine, sillä hunajavedellä on antibioottisia ja bakteereja torjuvia ominaisuuksia.
  • Se parantaa suoliston toimintaa ja tuhoaa mikro-organismeja.

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Hoidon valmistaaksesi sinun tarvitsee vain sekoittaa ruokalusikallinen luomuhunajaa lasilliseen lämmintä vettä ja juoda se tyhjään vatsaan.

Tällä juomalla on miellyttävä maku, joka on hyväksi myös stressaantuneena tai kun sinulla on jotain muita tunteisiin liittyviä pulmia.

Muista myös tämä!

Sinun tulisi juoda hunajavettä joka aamu tyhjään vatsaan, jotta voisit tehokkaasti estää sairauksia sekä saada juomasta maksimaaliset hyödyt terveydellesi. Hunajavesi on todella hyödyksi vatsalle, ja siitä saa lisäravinteita, jotka auttavat ihoasi voimaan hyvin.

Jotta voisit parantaa munuaistesi toimintaa, juo tätä nestettä iltaisin ennen kuin menet nukkumaan. Näin hunajavesi pystyy vaikuttamaan kehoosi yön aikana.

Jos juot hunajavettä tyhjään vatsaan aamuisin, pystyt estämään ennenaikaista elimistön ikääntymistä sekä solujen vahingoittumista. Tämä on hyväksi sekä ihollesi että elimillesi.

Kokeile siis heti kun pystyt tätä yksinkertaista terveysjuomaa – hunajaveden hyödyt hyvinvoinnillesi ovat mahtavat!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.