Logo image
Logo image

Pidä hiukset puhtaina pidempään

2 minuuttia
Hiukset voivat rasvoittua ihmisestä riippuen hyvinkin nopeasti. Saatat pestä hiukset aamulla huolellisesti, mutta iltapäivään mennessä ne alkavat jo rasvoittua ja näyttää likaisilta. Kun hiuksia pesee liikaa, ne alkavat rasvoittua nopeasti, mikä johtaa noidankehään: hiukset on pakko pestä, koska ne näyttävät ja tuntuvat likaisilta, mutta jatkuva pesu vain pahentaa ongelmaa.
Pidä hiukset puhtaina pidempään
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Hiusten rasvoittuminen on täysin normaalia, mutta joskus hiukset rasvoittuvat tavallista nopeammin. Pesun jälkeen hiukset tuntuvat pehmeiltä ja puhtailta, mutta tunne katoaa nopeasti.

On olemassa useita hiustenhoitotuotteita jotka lupaavat pitää hiukset puhtaina pidempään, mutta aina niistä ei ole hyötyä. Pidä hiukset puhtaina pidempään luonnollisin keinoin, lue vinkit kotihoitokonsteihin tästä artikkelista!

Miksi hiukset rasvoittuvat nopeasti?

Some figure

Hiusten rasvoittuminen on täysin normaalia, mutta joskus hiukset rasvoittuvat tavallista nopeammin. Pesun jälkeen hiukset tuntuvat pehmeiltä ja puhtailta, mutta tunne katoaa nopeasti. Alta löydät tähän johtavat yleisimmät syyt:

 • Talin liikatuotanto päänahassa johtaa hiusten nopeaan rasvoittumiseen.
 • Hormonitoiminnan muutokset voivat aiheuttaa talin tuotannon kiihtymistä päänahassa. Esimerkiksi kuukautisten aikana päänahka voi rasvoittua nopeammin.
 • Kehno ruokavalio, joka sisältää paljon rasvaa, sokeria, vehnätuotteita ja muita epäterveellisiä ruokia voi johtaa aineenvaihdunnan muutoksista johtuvaan lisääntyneeseen talin tuotantoon.
 • Käyttämäsi shampoot voivat pahentaa hiuspohjan ongelmia, sillä perinteiset shampoot sisältävät runsaasti kovia kemikaaleja. Jos peset hiukset joka päivä hajusteita ja synteettisiä aineksia sisältävillä shampoilla, ei ole mikään ihme, että päänahan toiminta häiriintyy ja hiukset rasvoittuvat nopeasti. Hiukset tulisi pestä vain muutaman kerran viikossa ja hyvin toimiva päänahka ei tee hiuksista rasvaisia muutamassa päivässä.

Pidä hiukset puhtaina pidempään luonnollisin keinoin

Omenaviinietikka ja ruokasooda

Some figure

Ainekset

Valmistus ja käyttö

 • Tämä helppo ja edullinen hiustenhoitoaine sopii käytettäväksi kaksi kertaa viikossa. Huomaat pian, miten paljon tasapainoisempi päänahkasi on ja hiukset pysyvät puhtaina, sileinä ja kiiltävinä pidempään. Ruokasooda tasapainottaa päänahan pH-arvoja ja poistaa liiallisen talin.
 • Omenaviinietikka sopii hiustenhoitoon täydellisesti. Etikka antaa hiuksille kiiltoa ja pehmeyttä kontrolloiden samalla talin määrää. Sekoita ruokalusikallinen ruokasoodaa veteen ja lisää omenaviinietikka.
 • Levitä hoito märkiin hiuksiin hellästi hieroen, käy päänahka läpi huolellisesti ja anna imeytyä 20 minuuttia. Huuhtele hiukset lopuksi lämpimällä vedellä. Huomaat välittömästi, miten puhtailta ja raikkailta hiukset tuntuvat, eikä hiuksia tarvitse pestä uudelleen heti seuraavana päivänä.

Kananmuna, jogurtti ja sitruuna

Some figure

Ainekset

 • 1 kananmuna
 • 1 purkki maustamatonta jogurttia
 • Puolikkaan sitruunan mehu

Valmistus ja käyttö

 • Käytä tätä rauhoittavaa hoitoa hiusnaamiona kaksi kertaa viikossa. Suosimalla luonnollisia aineksia et ärsytä päänahkaa, vaan pidät sen toiminnan tasapainoisena. Jatka hoitoa kuukauden ajan ja tulet varmasti huomaamaan eron entiseen. Hoitamalla hiuksia oikein voit venyttää pesuväliä jopa kolmeen päivään; tämä antaa hiusten levätä pesujen välillä ja antaa hiusten luonnollisten öljyjen kosteuttaa ja ravita hiusta.
 • Sitruuna on klassinen ainesosa hiustenhoitotuotteissa. Sitruuna auttaa tasapainottamaan päänahan pH-arvot, vähentää talin tuotantoa, syväpuhdistaa hiukset ja antaa niille vastustamattoman kiillon. Kananmuna ja jogurtti puolestaan vahvistavat hiuksia, ravitsevat niitä juuresta latvaan vitamiineilla ja säätelevät öljyn määrää hiuksissa. Hiukset pysyvät sileinä ja kauniina pidempään.
 • Valmista hiusnaamio näin: riko muna kulhoon ja vatkaa rikki. Sekoita joukkoon purkki jogurttia. Lisää sitruunan mehu viimeisenä ja sekoita tasaiseksi. Naamion koostumuksen tulee olla paksuhko.
 • Levitä naamio märkiin hiuksiin ja hiero se hyvin päänahkaan. Anna naamion vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä. Pese hiukset tavalliseen tapaan hellävaraisella shampoolla ja jos latvat kaipaavat kosteutusta, sipaise tippa oliiviöljyä tai kookosöljyä hiuksiin. Tulet ihastumaan siihen, miten pehmeiltä, kiiltäviltä ja puhtailta hiukset näyttävät hoidon jälkeen. Muista toistaa hoito kahdesti viikossa vähintään kuukauden ajan.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Carrasco Otero, F. (2014). Diccionario de ingredientes cosméticos. Madrid: Tu Imagen Personal.
 • Cruz Álvarez, N. S. (2012). Fitocosméticos: con fórmulas para la preparación de todo tipo de cosméticos: champús, geles de baño, jabones, cremas hidratantes, cremas antiarrugas, desodorantes, filtros solares, leches limpiadoras, lociones contra la caída del cabello, pasta de dientes, exfoliantes, perfumes, máscaras faciales, etc. Madrid: AMV.
 • Gibello Prieto, A. M.; Carrillo Troya, C., y Hernando Hernando, M. (2007). Tratamientos capilares. Madrid: Paraninfo.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.