4 hoitokeinoa ruokasoodasta ja sitruunasta

Ruokasoodaa ja sitruunaa voidaan käyttää apuna useiden kehon toimintojen säätelyyn. Tätä ei kuitenkaan voida käyttää kaiken parantavana keinona, vaan jotkut vaivat vaativat välitöntä hoitoon hakeutumista.

Tämä on yksi kaikkein tunnetuimmista hoitokeinoista. Lasillinen vettä, johon on sekoitettu hieman ruokasoodaa ja sitruunamehua, tasapainottaa kehon pH:ta ja tuo useita uskomattomia terveydellisiä hyötyjä, joista kerromme tarkemmin tässä artikkelissa.

Ruokasoodan ja sitruunan terveysvaikutukset

Ruokasooda ja sitruuna

Tämä hoitokeino on hieman kiistanalainen. Ongelmia ilmenee, jos sitä aletaan pitää hoitona kaikkiin vaivoihin. Meidän tulee siis pitää mielessämme, että kyseessä on yksinkertainen juoma, joka ei sisällä mitään ihmeominaisuuksia, eikä sen kannata odottaa hoitavan vakavia vaivoja.

Meidän täytyy muistaa mistä on kyse: ruokasoodan ja sitruunan yhdistelmä voi auttaa kehon toimintojen säätelyssä, se voi edesauttaa hyvinvointia ja painonpudotusta, taistella tulehduksia vastaan, poistaa kehosta myrkkyjä ja niin edelleen, mutta vakavia sairauksia sillä ei paranneta. Onko seoksesta sitten mitään hyötyä? Toden totta on. Muista kuitenkin käyttää sekoitusta suositusten mukaan ja kohtuudella.

Kun pidämme tämän mielessä, voimme tutustua paremmin ruokasoodan ja sitruunan tarjoamiin terveyshyötyihin:

1. Munuaisten terveys

Ehkä olet yksi niistä epäonnekkaista henkilöistä, jotka kärsivät munuais- tai virtsaamisvaivoista, munuaiskivistä tai munuaistesi toimintakyky on heikentynyt. Kaikki nämä tekijät voivat vaikuttaa haitallisesti terveyteesi, mutta ongelmiin on olemassa yksinkertainen hoitokeino: juo lasillinen vettä, johon on sekoitettu teelusikallinen ruokasoodaa ja muutama pisara sitruunan mehua jokaisen aterian jälkeen.

Tämä keino auttaa nostamaan kehon pH-arvoa tehden kehon emäksisemmäksi. Munuaisten toimintakyky paranee, jolloin ne suodattavat verta tehokkaammin, ja näin ollen virtsarakkoon kulkeutuu vähemmän epäpuhtauksia, jotka saattaisivat aiheuttaa infektioita. Useat munuaisiin erikoistuneet lääkärit suosittelevat tätä hoitokeinoa pitämään kehon toiminnot tasapainossa ja kohentamaan näin kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kun munuaiset eivät toimi kunnolla, kehoon kertyy liikaa happamuutta. Tämä hoitokeino neutralisoi happoja tehden kehosta emäksisen.

2. Parempi ruoansulatus

Isoäitiemme paras vinkki ruoansulatuksen edistämiseksi on ollut lusikallinen ruokasoodaa sekoitettuna lasilliseen vettä. Jos lisäämme joukkoon vielä muutaman pisaran sitruunamehua, ruoka sulaa elimistössämme helpommin. Sitruunan mehu auttaa elimistöämme taistelemaan happoja vastaan, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia vatsassa ja ruokatorvessa, ja näin ollen sen avulla voidaan ehkäistä ilmavaivoja, närästystä ja refluksitautia.

Jos et ole varma, onko kehosi happamuustaso turhan korkealla ja kannattaisiko sinun tästä syystä aloittaa ruokasoodakuuri, kiinnitä huomiota ruoansulatukseesi. Jos ruoansulatuksesi on raskasta ja sinulla on turvonnut olo tai jos joudut viettämään pitkiä aikoja vessassa ummetuksen takia, kannattaa sinun ottaa käyttöösi tämä hoitokeino. Sen avulla voit puhdistaa suolistosi myrkyistä ja pilaantuvista ruoan jäänteistä.

3. Terve maksa

Tämä emäksinen juoma voi tehdä ihmeitä maksalle. Se on kuin katalysaattori, joka auttaa maksaa puhdistamaan kehoa entistä tehokkaammin. Maksa on kuin kehon laboratorio, joka puhdistaa veren ja syntetisoi vitamiinit ja entsyymit. Teelusikallinen ruokasoodaa ja muutama pisara sitruunamehua sekoitettuna lasilliseen vettä ja nautittuna päivittäin tyhjään vatsaan tarjoaa keholle C-vitamiinia ja antioksidantteja, ja se on myös mahtava tapa pitää maksa terveenä ja toiminnassa.

4. Painonpudotus

Etsitkö jotakin, jonka avulla voisit nopeuttaa painonpudotusta ja antaa potkua dieetille? Nyt voit lopettaa etsimisen. Juo päivittäin tyhjään vatsaan lasillinen vettä, johon on sekoitettu teelusikallinen ruokasoodaa ja puolikkaan sitruunan mehu. Tämä auttaa puhdistamaan kehosi myrkyistä ja vieraista elementeistä, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia, haittaa suolistolle sekä nesteen kertymistä. Tämä hoitokeino auttaa tekemään kehon pH-tasosta emäksisen, mikä edesauttaa rasvan palamista.

Miten nautin ruokasoodan ja sitruunan?

Nainen juo vettä

Tavallisesti ruokasooda ja sitruuna tulisi nauttia tyhjään vatsaan. Veden tulisi olla lämmintä, ei siis liian kuumaa eikä liian kylmää. Lasilliseen vettä tulisi lisätä puolikkaan sitruunan mehu sekä teelusikallinen ruokasoodaa, jonka tulee liueta veteen kokonaan. Tämä hoitokeino on ihanteellinen tapa poistaa kehon myrkkyjä, pudottaa painoa ja pitää huolta maksasta. Jos käytät juomaa hoitona munuaisille, nauti sitä puoli lasillista päivän kahden pääaterian jälkeen.

Varoituksena: Koska juoma sisältää natriumia, sinun ei tulisi nauttia sitä mikäli kärsit vakavasta stressistä. Samoin jos kärsit mahakatarrista, sinun tulisi rajoittaa juoman nauttimista, sillä se voi tehdä olostasi epämukavan. Pidä mielessä, että kyseessä on hyvä keino pitämään yllä jokapäiväistä hyvinvointia, mutta sitä ei tule ajatella kaiken parantavana ihmelääkkeenä.