Ruokasoodan ja sitruunan terveysvaikutukset

6 marraskuun, 2018
Ruokasoodaa ja sitruunaa voidaan käyttää apuna useiden kehon toimintojen säätelyyn. Tätä hoitoa ei kuitenkaan voida käyttää kaiken parantavana keinona, vaan jotkut vaivat vaativat välitöntä hoitoon hakeutumista.

Yksi tunnetuimmista luonnollisista hoitokeinoista on tämä: lasillinen vettä, johon on sekoitettu ruokasoodaa ja sitruunamehua. Tällä juomalla on uskomattomia terveysvaikutuksia sekä se auttaa tasapainottamaan elimistön pH-arvoa. Ruokasoodan ja sitruunan terveysvaikutukset ovat hämmästyttäviä, ja tässä artikkelissa kerromme niistä lisää – jatka lukemista!

Ruokasoodan ja sitruunan terveysvaikutukset

Ruokasoodan ja sitruunan terveysvaikutukset ovat moninaisia.

Hoitokeinona ruokasoodan ja sitruunan käyttö on kiistanalaista, sillä niitä ei voi pitää parantavana hoitona kaikkiin mahdollisiin vaivoihin.  Tulee siis pitää mielessä, että kyseessä on vain yksinkertainen juoma, jonka ei kannata odottaa hoitavan vakavempia vaivoja, sillä se ei sisällä mitään ihmeitä tekeviä ominaisuuksia.

Vaikka ruokasoodan ja sitruunan terveysvaikutukset ovat huomattavia, pitää kuitenkin muistaa, että sillä ei paranneta vakavia sairauksia. Ruokasoodan ja sitruunan yhdistelmä voi kuitenkin auttaa kehon toimintojen säätelyssä, hyvinvoinnin sekä painonpudotuksen edistämistä, taistella tulehduksia vastaan sekä poistamaan kehosta myrkkyjä. Ruokasoodan ja sitruunan yhdistelmäseoksesta on todentotta hyötyä, mutta muista kuitenkin käyttää sekoitusta suositusten mukaan ja kohtuudella.

Kun pidämme tämän mielessä, voimme tutustua paremmin, mitä ruokasoodan ja sitruunan terveysvaikutukset ovat.

1. Munuaisten terveys

Ehkä olet yksi niistä epäonnekkaista henkilöistä, jotka kärsivät munuais- tai virtsaamisvaivoista, munuaiskivistä tai munuaisten heikenneestä toimintakyvystä. Kaikki edellä mainitut tekijät voivat vaikuttaa haitallisesti terveyteesi, mutta ongelmiin on olemassa yksinkertainen hoitokeino: juo lasillinen vettä, johon on sekoitettu teelusikallinen ruokasoodaa ja muutama pisara sitruunan mehua jokaisen aterian jälkeen.

Tämä keino auttaa nostamaan kehon pH-arvoa tehden kehon emäksisemmäksi. Munuaisten toimintakyky paranee, jolloin ne suodattavat verta tehokkaammin, ja näin ollen virtsarakkoon kulkeutuu vähemmän epäpuhtauksia, jotka saattaisivat aiheuttaa infektioita. Useat munuaisiin erikoistuneet lääkärit suosittelevat tätä hoitokeinoa auttamaan pitämään kehon toimintoja tasapainossa ja kohentamaan näin kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kun munuaiset eivät toimi kunnolla, kehoon kertyy liikaa happamuutta. Tämä hoitokeino auttaa neutralisoimaan happoja tehden kehosta emäksisen.

2. Parempi ruoansulatus

Isoäitiemme paras vinkki ruoansulatuksen edistämiseksi on ollut lusikallinen ruokasoodaa sekoitettuna lasilliseen vettä. Jos lisäämme joukkoon vielä muutaman pisaran sitruunamehua, ruoka sulaa elimistössämme helpommin. Sitruunan mehu auttaa elimistöämme taistelemaan happoja vastaan, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia vatsassa ja ruokatorvessa, ja näin ollen se auttaa ehkäisemään ilmavaivoja, närästystä ja refluksitautia.

Jos et ole varma, onko kehosi happamuustaso turhan korkealla ja kannattaisiko sinun tästä syystä aloittaa ruokasoodakuuri, kiinnitä huomiota ruoansulatukseesi. Jos ruoansulatuksesi on raskasta ja sinulla on turvonnut olo, tai jos joudut viettämään pitkiä aikoja vessassa ummetuksen takia, kannattaa sinun ottaa käyttöösi tämä hoitokeino. Se auttaa puhdistamaan suolistosi myrkyistä ja pilaantuvista ruoan jäänteistä.

3. Terve maksa

Tämä emäksinen juoma voi tehdä ihmeitä maksalle. Se on kuin katalysaattori, joka auttaa maksaa puhdistamaan kehoa entistä tehokkaammin. Maksa on kuin kehon laboratorio, joka puhdistaa veren ja syntetisoi vitamiinit ja entsyymit. Teelusikallinen ruokasoodaa ja muutama pisara sitruunamehua sekoitettuna lasilliseen vettä, ja nautittuna päivittäin tyhjään vatsaan tarjoaa keholle C-vitamiinia ja antioksidantteja. Se on myös mahtava apukeino pitämään maksa terveenä ja toimintakykyisenä.

4. Painonpudotus

Etsitkö jotakin, jonka avulla voisit nopeuttaa painonpudotusta ja antaa potkua dieetille? Nyt voit lopettaa etsimisen. Juo päivittäin tyhjään vatsaan lasillinen vettä, johon on sekoitettu teelusikallinen ruokasoodaa ja puolikkaan sitruunan mehu. Tämä auttaa puhdistamaan kehoasi myrkyistä ja vieraista aineksista, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia, haittaa suolistolle sekä nesteen kertymistä. Tämä hoitokeino auttaa tekemään kehon pH-tasosta emäksisen, mikä edesauttaa rasvan palamista.

Miten nautin ruokasoodan ja sitruunan?

Juomalla ruokasoodasta ja sitruunasta valmistettua juomaa, autat kehoa poistamaan myrkkyjä.

Tavallisesti ruokasooda ja sitruuna tulisi nauttia tyhjään vatsaan. Veden tulisi olla lämmintä, ei siis liian kuumaa eikä liian kylmää. Lasilliseen vettä tulisi lisätä puolikkaan sitruunan mehu sekä teelusikallinen ruokasoodaa, jonka tulee liueta veteen kokonaan. Tämä hoitokeino on ihanteellinen tapa auttaa poistamaan kehon myrkkyjä, pudottamaan painoa ja pitämään huolta maksasta. Jos käytät juomaa hoitona munuaisille, nauti sitä puoli lasillista päivän kahden pääaterian jälkeen.

Varoituksena: Koska juoma sisältää natriumia, sinun ei tulisi nauttia sitä mikäli kärsit vakavasta stressistä. Samoin jos kärsit mahakatarrista, sinun tulisi rajoittaa juoman nauttimista, sillä se voi tehdä olostasi epämukavan. Pidä mielessä, että kyseessä on hyvä keino pitämään yllä jokapäiväistä hyvinvointia, mutta sitä ei tule ajatella kaiken parantavana ihmelääkkeenä.