Jos et itke, kehosi tekee sen puolestasi

kesäkuu 19, 2017
Olet saattanut kuulla, että itkeminen tarkoittaa heikkoutta, mutta totuus on, että se on vapauttavaa. Jos et itke, tunteesi saattavat pursuta yli ja estää sinua olemasta onnellinen.

Jos et itke, kehosi tekee sen puolestasi. Jos pakotat itsesi pitämään kaikki tunteet ja vaikeudet sisälläsi etkä päästä niitä ulos, lopulta räjähdät.

Ihmistä ei ole luotu täyttämään itseään tunteilla ja hautomaan niitä sisällään ilmaisematta niitä.

Pelko siitä, kuinka muut reagoivat, mitä he sanovat sinusta tai hylkäävätkö he sinut, saa sinut pitämään sisälläsi asioita, jotka ennemmin tai myöhemmin tulevat ulos itsestään.

Jos et itke, alat kärsiä

suru

Jos et itke, joudut kokemaan vielä enemmän surua, epätoivoa, masennusta ja vihaa. Sinulla on kaikki mahdollisuudet muuttaa asia. Kaiken sisällä pitäminen ei ole tie, joka kannattaa valita.

Tässä esimerkki. Kumppanisi nostaa jalkansa aina pöydälle. Et ole koskaan maininnut asiasta hänelle, koska aluksi halusit uskoa, ettei asia vaivaa sinua.

Rakkauden alkuhuuma tekee meidät joskus hieman hölmöiksi. Mitä tapahtuu, kun tämä vaihe on ohi? Todellisuus iskee, ja ne asiat jotka eivät olleet häiritsevinään sinua aiemmin, alkavat nyt todella ärsyttää.

Alat todennäköisesti syyttää kumppaniasi. Suustasi saattaa toisinaan päästä ”Tiedät, etten pidä tuosta” tai sitten osoitat tyytymättömyytesi hänelle ilmein.

Mutta tästä ei ole sinulle mitään hyötyä. Joudut sietämään asiaa yhä uudestaan ja uudestaan. Luot vihaisia katseita, kunnes yhtenä päivänä räjähdät mitättömästä asiasta.

Suuri virhe tässä on teeskennellä, ettei mikään vaivaa sinua, ja jättää sanomatta asiasta ajoissa. Ehkä uskot, ettei sitä tule tapahtumaan enää.

Tässä kuitenkin teet yhden pahimmista virheistä ikinä: asetat toiselle odotuksia.

Kehosi kertoo, kun jokin ei ole OK

myrkky

Jos tunteiden sisällä pitämisestä on tullut sinulle elämäntapa, kehosi alkaa lähettää sinulle varoitusmerkkejä. Toistuvat päänsäryt, ahdistus, kipeä vatsa, ihottuma tai mikä tahansa muu ongelma saattaa olla sisältäsi tuleva avunpyyntö, joka kertoo siitä, että jokin ei ole OK. Sitä ei tulisi jättää huomiotta.

Et ehkä ymmärrä mitä on meneillään, koska se saattaa johtua jostakin menneisyyden kokemuksesta, jota et edes enää muista kovin hyvin. Mutta jos se rajoittaa elämääsi, jos koet ahdistusta tai voit usein huonosti ja olet onneton, kuuntele kehoasi. Se on viisas. Hyödynnä sitä selvittääksesi ongelman lähde. Kehosi ei reagoi tällä tavalla huvikseen.

Kehosi ja mielesi ovat yhteydessä. Jos jätät ongelman huomiotta, et koskaan käsittele sitä ja kehosi reagoi siihen.

Asia voi jopa paheta. Jos et sukella syvälle itseesi ja kohtaa sinua vahingoittavaa asiaa, kipeää vatsaa saattaa seurata ihottuma, ihottumaa verenkierto-ongelma ja verenkierto-ongelmaa ihotulehdus.

Kun jätät huomiotta kehon varoitusmerkit, se jatkaa niiden antamista niin kauan, kunnes hoidat alta pois asian, joka tekee sinut niin onnettomaksi.

Uskomukset, traumat ja kokemukset

alaston nainen

Ongelmasi johtuvat usein uskomuksista, traumoista ja kokemuksista, joita et itse valinnut laittaa mieleesi tai käydä läpi. Ne voivat kuitenkin olla mahdollisuuksia avata silmät, oppia ja päästää irti.

Pelko sanoa ”ei” saattaa johtua  jostakin uskomuksesta tai traumaattisesta kokemuksesta, jota olet kantanut mukanasi pienestä pitäen. Suuri pelko ilmaista omia tunteita saattaa johtua negatiivisesta kokemuksesta, joka sai aikaan huonon itsetunnon ja itseluottamuksen puutteen.

Älä anna periksi tälle kaikelle. Ei ole mitään syytä alistua ja ottaa sitä vastaan.

Jokainen trauma ja kokemus on mahdollisuus muuttua ihmiseksi, jollainen todella haluat olla.

Lue myös: Kiitollinen mieli on rauhallinen mieli

nainen ja kuu

Muista siis tämä: Jos et itke, kehosi tekee sen puolestasi. Tästä lähtien anna itsellesi lupa itkeä, kun sen tarve tulee. Vapauta kehosi tuskan fyysisistä ilmenemismuodoista.

Oletko valmis valitsemaan hyvinvoinnin kurjuuden sijaan?

Kuvat: Sylvie Ann

 

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA