Merisuolan kahdeksan yllättävää terveyshyötyä

· kesäkuu 18, 2017
Merisuola on vähemmän raffinoitua kuin tavallinen pöytäsuola, mistä syystä siinä on jäljellä yhdisteet, jotka tavallisesti häviävät prosessoinnin aikana ja jotka ovat hyödyksi elimistöllesi. Lue tämän suolan 8 yllättävästä hyödystä ja ota se osaksi ruokavaliotasi!

Tiedätkö, mistä pöytäsuolasi tulee? Saatat luulla, että ruoanlaitossa käyttämäsi suola todella tulee merestä. Ja tavallaan se tuleekin, mutta sitä on käsitelty ennen kuin se saapuu kotiisi. Käsittelyn aikana suolasta häviävät mineraalit, magnesium ja jodi. Samalla siihen lisätään kaliumjodidia ja dekstroosia, valkaisevien aineiden lisäksi.

Tämä tehdään siksi, että sitä olisi helpompi lisätä ruokaan ja jotta se näyttäisit houkuttelevammalta ja kestäisi pidempään, sillä joskus luultiin, ettei merisuola sovellu ihmisten käyttöön. Myöhemmin on kuitenkin osoitettu, että merisuola on itse asiassa hyväksi elimistölle ja siitä saa lukuisia hyötyjä.

Mitä merisuola on?

himalajan suola

  • Kuten voit kuvitella, tämän tyyppisen suolan saaminen on paljon luonnollisempi prosessi. Itse asiassa ainoa asia, joka täytyy tehdä, on antaa sen kuivua auringossa!
  • Tässä prosessissa mikroskooppisen pienet hiukkaset meren kasveista ja eliöistä pysyvät mukana kaikkien niiden aineiden lisäksi, jotka tavallisesti poistetaan pöytäsuolasta: mineraalit, jodi ja magnesium.
  • Koska merisuola on luonnollinen tuote, se ei ole yhtä valkoista kuin mihin olet tottunut eikä se siis sisällä valkaisevia aineita, jotka mainitsimme aiemmin.
  • Se on myös kosteampaa kuin perinteiset pöytäsuolat ja siinä on voimakkaampi maku, joten sitä ei tarvitse käyttää niin paljon.

Merisuolan hyödyt

1. Vahvistaa immuunijärjestelmää

Merisuolassa säilyneet mineraalit parantavat elimistön luontaisia puolustusmekanismeja. Siksi kannattaakin vaihtaa pöytäsuola merisuolaan.

Kuten tiedät, syksy tietää tavallisesti flunssia, influenssaa, viruksia yms. Merisuola auttaa suojelemaan sinua muuttuvan sään ja lämpötilan vaikutuksilta.

2. Taistelee masennusta vastaan

Serotoniini ja melatoniini ovat kaksi hormonia, joita elimistö erittää hallitakseen stressiä. Kun käyt läpi masennuskautta, aivosi eivät tuota tarpeeksi näitä hormoneja ja sen seurauksena suru ja stressi ottavat sinut valtaansa.

Merisuola auttaa säilyttämään nämä kaksi onnellisuushormonia.

3. Parantaa verenkiertoa

verenpaineen mittaus

Merisuola edistää verenkiertoa koko elimistössä. Kuten tiedät, veresi kuljettaa happea eri alueille, joissa keho käyttää sitä jatkuvasti toimiakseen ja suoriutuakseen tehtävistään.

Jos tätä ei tapahdu, elimistösi joutuu ponnistelemaan liian kovasti ja voi väsyä. Tämä ominaisuus yksinään on jo hyvä syy käyttää merisuolaa.

4. Laihdut helpommin

Merisuola on emäksinen ruoka-aine. Tämä tarkoittaa sitä, että se auttaa vatsaasi tuottamaan aineita, jotka tuhoavat haitallisia aineita, kuten rasvoja.

Se ei ainoastaan suojaa liialliselta happamuudelta, vaan myös parantaa ja nopeuttaa ruoansulatusta.

5. Vähentää astmakohtauksia

Merisuola on tehokas tulehdusta lievittävä aine, joten se auttaa astmaan. Vaikutus on niin voimakas, että jotkut lääkärit suosittelevat laittamaan mieluummin hieman merisuolaa kielen päälle astmakohtauksen aikana kuin käyttämään inhalaattoria.

Jos kärsit astmasta, kysy lääkäriltäsi ennen kuin aloitat mitään vaihtoehtoisia hoitoja, äläkä luovu inhalaattoristasi kokonaan.

6. Ehkäisee ja lievittää osteoporoosia

Luut on tehty muustakin kuin kalsiumista. Luusi varastoivat neljäsosan nauttimastasi suolasta. Tämä tarkoittaa sitä, että kun luissasi on jotain vikaa, ylimääräinen suola voi olla erittäin suuri apu.

Tämän lisäksi merisuolassa olevat mineraalit sopivat erinomaisesti luiden korjaamiseen.

7. Estää lihaskramppeja

Oletko koskaan nähnyt tennispelaajien syövän banaaneja erätaukojen aikana? Tämä johtuu siitä, että kyseinen hedelmä sisältää paljon kaliumia, joka on tärkeä ravintoaine lihaksille.

Yksi merisuolan hyödyistä on se, että se vaikuttaa samalla tavalla. Se myös edistää lihasten kykyä käyttää paremmin hyödykseen muiden ruokien sisältämää kaliumia.

lihaskramppi

8. Tasapainottaa verensokeriarvoja

Merisuola on täydellinen diabeteksesta kärsiville ihmisille, sillä se auttaa säätelemään verensokeritasoja. Jos sinulla on ongelmia verensokeriarvojesi kanssa, harkitse merisuolan lisäämistä ruokavalioosi: se on kuin luonnollista insuliinia.

Merisuolan hyödyt ovat niin loistavia, että kun olet kuullut niistä, et enää mielelläsi palaa käyttämään pöytäsuolaa. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä enemmän hyötyjä saat ja opit paremmin mukauttamaan resepteissä tarvittavaa suolan määrää.

Mitä siis vielä odotat? Kokeile luonnollista merisuolaa!