Logo image
Logo image

Inkiväärivesi helpottamaan migreeniä, ruoansulatusongelmia ja kipua

3 minuuttia
Tulehdusta hillitsevien vaikutustensa ansiosta inkiväärivettä voidaan käyttää särkyjä ja kipuja vastaan. Kannattaa kuitenkin ensin jutella lääkärin kanssa, mikäli sinulla on jokin sairaus.
Inkiväärivesi helpottamaan migreeniä, ruoansulatusongelmia ja kipua
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Inkivääri on aromaattinen kasvi, jota on käytetty jo iät ajat erilaisiin kulinaarisiin ja lääkinnällisiin tarkoituksiin. Se on mausteinen juurikasvi, jota käytetään keittiöissä ympäri maailman sen monipuolisuuden ansiosta.

Inkivääri sisältää gingerolia, aktiivista ainesosaa jolla on todettu olevan tulehdusta ehkäiseviä, kipua lievittäviä ja antioksidanttisia vaikutuksia. Se on myös hyvä eteeristen öljyjen, vitamiinien ja aminohappojen lähde. Nämä antavat keholle laajan skaalan sekä sisäisiä että ulkoisia hyötyjä.

Inkivääriä on usein käytetty vaihtoehtoisessa itämaisessa lääketieteessä. Se on levinnyt ympäri maailman terveyttä parantavan kykynsä vuoksi.

Alla haluamme jakaa kanssasi inkiväärin tärkeimmät hyödyt, sekä suositun inkiväärivesireseptin, jotta sinäkin voit nauttia näistä hyödyistä.

Katsotaanpa!

Inkiväärin ravinnolliset ominaisuudet

Some figure

Inkiväärijuuri on valtava ravinteiden lähde, jota voidaan käyttää suojelemaan kehoa ja taistelemaan useita sairauksia vastaan. Se sisältää eteerisiä öljyjä, kuten limoneeniä, citronellaa ja gingerolia, jotka antavat huomattavan määrän näitä positiivisia terveysvaikutuksia.

Gingeroli on näistä kaikista mahtavin, ja se on myös se joka antaa inkiväärille sen mausteisen maun. Se on tehokas tulehdusta ehkäisevä aine, joka tukee sairauksien kuten reuman ja nivelrikon hoitoa.

Se sisältää myös B-ryhmän vitamiineja, C-vitamiinia sekä mineraaleja kuten kalsiumia, kromia, alumiinia ja fosforia.

Meidän tulee myös mainita, että inkivääri sisältää linoliinihappoa, aminohappoja kuten niasiinia ja tryptofaania, sekä entsyymejä kuten proteaasia ja zingibaiinia.

Inkivääriveden hyödyt

Some figure

Inkiväärivesi on parantava juoma, joka tiivistää kaikki juuren ravinteet ja yhdistää ne sitruunan ja hunajan ravinteisiin.

Koska tämä yhdistelmä kehittää voimakkaan tulehdusta sekä kipua vähentävän ja rauhoittavan vaikutuksen, suosittelemme sitä helpottamaan migreenejä ja stressiperäistä jännitystä.

Sen on todettu estävän prostaglandiinien vaikutuksia, joka aiheuttaa migreenejä tulehduttamalla aivojen verisuonia.

Inkiväärivesi on  myös mahtava juoma taistelemaan normaaleja ruoansulatusongelmia, kuten ilmavaivoja ja kipua vastaan. Sen aktiiviset ainesosat stimuloivat verenkiertoa ja estävät suonikohjujen syntymistä.

Inkiväärivesi on yksi parhaista luonnollisista lääkkeistä nivel- ja lihaskipuun, sillä gingeroli vähentää tulehdusta ja tuo helpotuksen tunteen.

Itse asiassa, maltillisen annoksen nauttiminen päivittäin taistelee nivereumaan, nivelrikkoon sekä muihin kroonisiin tulehdussairauksiin liittyviä oireita vastaan.

Ja koska inkiväärivesi on vähänkalorinen, se on terveellinen vaihtoehto kiihdyttämään aineenvaihduntaa ja pudottamaan painoa helpommin. 

Kuinka inkiväärivettä valmistetaan

Some figure

Inkiväärivesi on todella helppo valmistaa. Se ei myöskään vaadi kalliita ainesosia tai mitään mitä on vaikea löytää. Voit ostaa ainekset lähikaupastasi.

Tällä ohjeella valmistuu nesteyttävä, tulehdusta ehkäisevä juoma, joka on täydellinen lievittämään pitkin päivää ilmaantuvia kipuja.

Ainekset

 • 5 rkl tuoretta inkivääriä
 • 750 ml vettä
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 2 rkl luomuhunajaa

Ohjeet

 • Pese tuore inkiväärinjuuri hyvin. Raasta sitten raastimella.
 • Kiehauta vesi. Kun vesi kiehuu, lisää inkivääri.
 • Anna olla matalalla lämmöllä 2 minuuttia ja poista sitten liedeltä.
 • Purista sitruunamehu veteen, lisää sitten luomuhunaja.
 • Voit nauttia tämän uutteen lämpimänä tai laittaa sen jääkaappiin ja nauttia myöhemmin kylmänä.
 • Juo kahdesta kolmeen kuppia päivittäin.

Sivuvaikutukset

Siitä huolimatta, että inkiväärivedellä on paljon hyötyjä, meidän tulee myös mainita että on tiettyjä tapauksia jolloin emme suosittele sen juomista.

Sinun ei esimerkiksi tulisi juoda sitä mikäli sinulla on pohjukaissuolihaava, koliitti tai Crohnin tauti. Mikäli ne ovat aktiivisia, tämä voi pahentaa kipua.

Ei ole myöskään hyvä idea juoda sitä raskaana ollessa, sillä jotkut näistä yhdisteistä voivat vaikuttaa sikiön hormonien muodostumiseen. Mikäli raskaana ollessa haluat nauttia juomaa vähentämään pahoinvointia, kysy lääkärisi mielipidettä.

Sinun tulisi keskustella lääkärin kanssa myös siinä tapauksessa, että käytät diabetes- tai verenkiertoelimistön lääkkeitä. Monet inkiväärin aktiivisista ainesosista voivat muuttaa tämäntyyppisten lääkkeiden vaikutuksia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM. https://doi.org/DOI 10.2320/jinstmet.71.570.
 • Vásquez, O., Alva, A., & Marreros, J. (2001). Extracción y caracterización del aceite esencial de jengibre. Zengiber Officinali. https://doi.org/10.1016/S1474-4422(11)70152-1.
 • Tello, M. (2014). Estudio de las aplicaciones terapéuticas Del jengibre. Botanic.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.