Inkivääri hoikistaa vatsaa

Inkiväärin lämpöä luovia ominaisuuksia voidaan hyödyntää vatsan alueen rasvan palamisen edistämiseksi. Inkiväärin vaikutuksia voi myös lisätä yhdistämällä sen toisiin tuotteisiin, ja voit näin tehostaa painonpudotusta ja myrkkyjen poistumista kehostasi.
Inkivääri hoikistaa vatsaa
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö vatsa olisi yksi niistä kehon alueista, joille rasvaa kertyy erityisen helposti. Vaikka on olemassa useita konsteja tämän kehonosan rasvan vähentämiseksi, monelle ihmiselle se vaivannäkö, joka vaaditaan jatkuvasti hoikkana pysymiseen, ei ole houkuttelevaa.

Avain tähän pulmaan on aineenvaihdunnan tehostaminen ruokavalion, liikunnan ja muiden terveellisten tapojen kautta.

Lisäksi on tärkeää, että puhdistat kehoasi sekä stimuloit eräiden elinten, kuten maksan toimintaa, joka käsittelee rasvaa ja sokereita.

Tämän vuoksi on hyväksi olla tietoinen luonnollisista tavoista myrkkyjen poistamiseksi kehosta sekä vatsan alueen rasvan vähentämiseksi.

Näihin kuuluvat muun muassa inkiväärinjuuri, joka tunnetaan aromaattisista ominaisuuksistaan ja lukuisista mahdollisuuksista ruoanlaitossa.

Tällä kertaa haluamme kertoa eräistä inkiväärin parhaista ominaisuuksista vatsan alueen rasvan vähentämistä ajatellen, ja esittelemme myös lukuisia tapoja, joilla voit sisällyttää tätä tuotetta ruokavalioosi säännöllisesti. Ota siis inkivääri osaksi päivittäisiä rutiinejasi; inkivääri hoikistaa ja polttaa rasvaa!

Kuinka inkivääri hoikistaa sekä tehostaa kehon toimintaa?

 

inkivääri kokonaisena ja jauhettuna

Inkivääri on lääkinnällinen tuote, jota on käytetty jo vuosisatojen ajan monien häiriöiden hoidossa. Sillä on tehokkaita vaikutuksia terveyteen.

Inkiväärillä on tulehtuneisuutta torjuvia ominaisuuksia, ja siinä on runsaasti antioksidantteja – nämä voivat auttaa parantamaan ruoansulatusta, ja ne alentavat kolesterolitasoja sekä poistavat myrkyllisiä aineita, joita kertyy kehoon.

Sitä on käytetty osana erilaisia reseptejä jo vuosikymmenten ajan, ja sillä on sekä puhdistavia että hoikistavia vaikutuksia elimistössä.

Inkiväärin syönti stimuloi aineenvaihduntaa sekä parantaa ruoansulatusta, jotta voisit siten paremmin poistaa vatsan alueen ylimääräistä rasvaa.

Sillä on myös nestettä vähentäviä vaikutuksia, ja inkivääri edistääkin kehoon kertyneiden haitallisten nesteiden poistumista – nämä aiheuttavat tulehtuneisuutta.

Yksi inkiväärin tärkeimmistä hyödyistä on se, että siinä on vain vähän kaloreita, ja siten se voidaankin yhdistää moniin erilaisiin aineksiin, jotta sen ominaisuuksia voitaisiin tehostaa.

Tällä kertaa haluamme jakaa useamman hyvän reseptin, joiden avulla voit hyödyntää inkiväärin loistavia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Näiden ohjeiden avulla voit ottaa sen helposti osaksi päivittäistä ruokavaliotasi.

Kuinka inkivääriä voidaan käyttää vatsarasvan vähentämiseksi?

Kaikkein tavallisin tapa nauttia inkivääriä on valmistaa helppo tee suoraan itse juuresta. Parhaiden tulosten saamiseksi voit kuitenkin lisätä muitakin aineksia, jotka auttavat polttamaan rasvaa luonnollisesti.

Inkivääri-sitruunatee

 

inkivääri ja sitruunamehu

C-vitamiinit ja antioksidantit, joita sitruunamehussa on runsaasti, vahvistavat inkiväärin vaikutuksia. Näin voit puhdistaa maksaasi paremmin sekä tehostaa rasvan käsittelyä ruoansulatuksessa.

Saat näin mahtavan teen, joka edistää puhdistumista ja ylimääräisen nesteen poistumista, ja se on hyvä apu vatsan alueen rasvan vähentämisessä.

Ainekset

 • Mehu puolikkaasta sitruunasta
 • 1 pala inkivääriä
 • 1 kupillinen vettä
 • Hunajaa (valinnainen aines)

Valmistus

 • Kuumenna kupillinen vettä, ja juuri ennen kuin se alkaa kiehua, lisää palanen inkivääriä.
 • Anna nesteen kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan, ja poista sitten kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu.
 • Sekoita hyvin ja laita sekaan hiukan hunajaa, jos haluat makeuttaa juomaasi.
 • Juo kupillinen tätä teetä aina ennen aterioita.

Greippi-inkiväärijuoma

Inkivääri hoikistaa myös greippiin yhdistettynä. Greippi on vain vähän kaloreita sisältävä loistava hedelmä, jolla on osoitettu olevan tehokkaita vaikutuksia laihduttamisessa.

Sillä on herkullinen maku, joka sopii hyvin inkiväärin mausteikkuuteen, jos yhdistät nämä kaksi ainesta luonnolliseksi mehuksi.

Ainekset

 • 4 suurta greippiä
 • 1 teelusikallinen jauhettua/raastettua inkivääriä
 • Mehu 1/4 sitruunasta (valinnainen aines)

Valmistus

 • Purista mehu neljästä suuresta greipistä, ja sekoita se teelusikalliseen inkivääriä ja sitruunamehuun.
 • Juo tätä seosta tyhjään vatsaan aamulla heti herättyäsi.

Vihreä tee ja inkivääri

 

vihreä tee ja inkivääri hoikistaa

Vihreä tee tunnetaan sen suuresta antioksidanttimäärästä ja sen uskomattomasta kyvystä edistää painonpudotusta.

Tämän teen juonti estää rasvaa kertymästä kehoon, ja se hallitsee kolesterolitasoja sekä parantaa ihmisen ruoansulatusta.

Jos yhdistät tämän juoman pieneen määrään inkivääriä, saat mahtavan avun parantaaksesi terveyttäsi sekä hoikistaaksesi kehoasi jo lyhyessäkin ajassa.

Ainekset

 • 1 ruokalusikallinen vihreää irtoteetä
 • 1 palanen tuoretta inkivääriä
 • 1 kupillinen vettä

Valmistus

 • Keitä vesi ja lisää siihen sitten inkivääri. Anna nesteen kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
 • Poista kattila liedeltä, ja laita sekaan vihreä tee.
 • Anna teen hautua 10 minuutin ajan, siivilöi ja nauti sitten juomasi.
 • Voit juoda kaksi kupillista tätä teetä päivittäin.

Kuinka usein näitä hoitoja tulisi nauttia?

Jotta voisit hyödyntää kaikki näiden puhdistavien hoitojen ominaisuudet, niitä kannattaa nauttia kuukauden ajan päivittäin. Tämän ajan kuluttua niitä kannattaisi juoda 15 päivän ajan ja sitten jättää nauttimatta seuraavan 15 päivän ajan, jne.

Inkivääri hoikistaa, mutta muista kuitenkin rasvan vähentämiseen liittyen tämä tosiasia: et tule näkemään minkäänlaisia tuloksia, mikäli et ala harrastaa liikuntaa sekä paranna ruokavaliotasi laajemminkin ottaen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Xia HM, Wang J, Xie XJ, Xu LJ, Tang SQ. Green tea polyphenols attenuate hepatic steatosis, and reduce insulin resistance and inflammation in high-fat diet-induced rats. Int J Mol Med. 2019 Oct;44(4):1523-1530. doi: 10.3892/ijmm.2019.4285. Epub 2019 Jul 23. PMID: 31364723.
 • Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176. doi: 10.3390/molecules23051176. PMID: 29758009; PMCID: PMC6099746.
 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.