Ananas poistaa nestettä ja puhdistaa

Ananasta pidetään yhtenä kaikkein arvokkaimmista trooppisista hedelmistä, joita maapallo tarjoaa. Sen maku on makea ja virkistävä, ja ananas onkin ihanteelllinen tuote koko perheelle ja monen tyyppisiin resepteihin. Siitä saa myös runsaasti antioksidantteja ja elintärkeitä ravinteita, jotka parantavat ihmisen terveyttä tehokkaasti.

Ihmisen elimistöön kertyy helposti suuri määrä myrkyllisiä aineita ja jätettä. Tämä johtuu huonosta ruokavaliosta, saasteista, kemikaalituotteiden käytöstä sekä monista muista tekijöistä.

Ananaksella on nestettä poistavia ja elimistöä puhdistavia vaikutuksia, jotka edistävät kaikenlaisten haitallisten aineiden poistumista kehosta. Nämä aineet saattavat vahingoittaa elimistöä, mikäli ne eivät pääse pois – jatka siis lukemista, sillä tällä kertaa kerromme ananaksen puhdistavista ja terveyttä edistävistä ominaisuuksista.

Mitä hyötyjä ananaksen syönnillä on terveyden kannalta?

Ananasmehu

Sen lisäksi, että ananas puhdistaa ja poistaa kehosta nestettä, se on hyvä hedelmä myös sisältämiensä ravinteiden ja vitamiinien vuoksi – näihin kuuluvat C-, B1- ja B6-vitamiini, foolihappo, natrium, kalium, magnesium ja rauta.

Suuri osa ananaksen koostumuksesta on vettä, ja siinä on myös suuri määrä kuitua. Ananaksessa on vain vähän kaloreita, joten se on siis ihanteellinen hedelmä minkä tahansa dieetin noudattajalle.

Useimmat ananaksen tarjoamat hyödyt ovat bromelaiiniksi kutsutun entsyymin ansiota. Tämä entsyymi parantaa ruoansulatusta, ja sillä on myös kyky tuhota suoliston loisia.

Miksi bromelaiini on erittäin hyväksi terveydelle?

Bromelaiini, jota ananaksesta saa runsaasti, on tulehduksia estävä, antitromboottinen ja fibrinolyyttisiä ominaisuuksia käsittävä entsyymi. Itse asiassa ananaksen tuottama tulehduksia estävä vaikutus voi olla avuksi sellaisten terveysongelmien hoidossa kuten vakava sinuiitti, kipeä kurkku, niveltulehdus tai kihti.

Kyseinen entsyymi, jota ananas tarjoaa, toimii myös luonnollisena veren ohentajana, minkä lisäksi se edistää valkosolujen terveyttä edistäviä muutoksia.

Viime aikaisissa tutkimuksissa on todettu, että bromelaiini ja ananaksesta saatavat antioksidantit voivat myös vaikuttaa kehossa syöpää torjuvasti.

Ananaksen antioksidanttivaikutus

Ananaksessa on hyvin runsas määrä antioksidantteja, kuten esimerkiksi C-vitamiinia, jodia, magnesiumia, fosforia ja kalsiumia. Nämä toimivat kehossa vastustuskykyä kohentaen sekä lisäksi vaikuttavat positiivisesti kilpirauhaseen ja hermosoluihin.

Ananaksen suuri C-vitamiinin määrä tekee tästä hedelmästä hyvin tehokkaan vapaiden radikaalien vaikutuksia estävän tuotteen. Vapaat radikaalit voivat aiheuttaa usean tyyppisiä ongelmia, kuten esimerkiksi ateroskleroosia, sydänsairauksia, diabetesta ja jopa tiettyjä syöpiä.

Kuinka ananaksesta saa suurimman hyödyn irti?

Ananas

Ananas on hyvin monikäyttöinen hedelmä, jota voidaan sisällyttää monenlaisiin ruokavalioihin hyvin helposti. Ananas sopii muun muassa salaatteihin, luonnollisiin mehuihin, smoothieihin sekä jälkiruokiin (joissa sitä voidaan nauttia sellaisenaan viipaleina tai paloina). Jos kuitenkin haluat nauttia tehokkaimmalla tavalla tämän hedelmän nestettä ja myrkyllisiä aineita poistavista vaikutuksista, voit aloittaa ananaksen nauttimisen erään tietyn ohjeen mukaan. Kokeile ja ala parantaa terveyttäsi herkullisesti ananaksen avulla!

Ananasdieetti kehon puhdistamiseksi

Ennen kuin tutustua tätän ananasdieettiin, on hyvin tärkeää pitää mielessä, että tässä ei ole kyseessä ateriasuunnitelma vuoden jokaiselle päivälle. Dieettiä tulisi noudattaa vain 5 päivää kerrallaan ja 2-3 kertaa vuodessa. Älä siis innostu liikaa tätä detox-kuuria toteuttaessasi!

Seuraavan sunnitelman avulla pystyt stimuloimaan jätteen ja myrkkyjen poistumista kehostasi, ja lisäksi edistät nesteiden vähentymistä. Pystyt myös tehostamaan painonpudotustasi, mikäli haluat vähentää kiloja nopeammin. Muista kuitenkin noudattaa samanaikaisesti terveellistä elämäntapaa, mikäli haluat kaikki ananaksen hyödyt maksimaalisen tehokkaina!

  • Aamiainen: 2 tai 3 viipaletta ananasta ja teetä tai hauduketta.
  • Aamupäivä: tähän aikaan sinun tulisi juoda ananashauduketta, jota voit valmistaa helposti. Keitä ananaksen kuorta kahdessa litrassa vettä, ja anna nesteen olla hetken verran. Siivilöi ja laita sitten jääkaappiin. Juo aamupäivän aikana ja nauti!
  • Lounas: valmista kehoa puhdistavaa lientä käyttäen 4 purjoa, 2 naurista, 1 selleripala, 1 porkkana ja 3 artisokkaa. Jälkikäteen voit syödä grillattua kanaa tai kalaa, ja lisää mukaan myös kaksi viipaletta ananasta.
  • Iltapäivä: ananasmehua ja luonnollista jogurttia.
  • Illallinen: 4 tai 5 viipaletta ananasta.

Ananassmoothie

Jos haluat nauttia ananaksen herkullisesta mausta useammmin sekä samalla edistää nesteen poistumista ja myrkkyjen vähenemistä kehostasi, älä epäröi kokeilla tätä maittavaa ja raikastavaa ananassmoothieta!

Tarvittavat ainekset

  • 2,5 dl ananasta
  • 2,5 dl porkkanoita
  • 2,5 dl hyvin kylmää vettä
  • yhden appelsiinin mehu
  • 2 ruokalusikallista chia-siemeniä

Kuinka tämä smoothie valmistetaan?

Leikkaa ananas kuutioiksi, raasta porkkanat ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Kun olet saanut aikaiseksi tasaisen seoksen, juo smoothieta ilman siivilöintiä. Puhdistavaa ja herkullista!

Kokeile siis ananasta kehoa puhdistavana ja nestettä poistavana hoitona, jotta voisit kohentaa terveyttäsi maittavalla tavalla!

UUTISIA VERKOSSA