3 smoothieta suolistoloisten poistamiseksi

3 smoothieta suolistoloisten poistamiseksi
Abel Verdejo

Tarkistanut ja hyväksynyt: fysioterapeutti Abel Verdejo.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Moni kärsii suolistoloisista, vaikka ei itse sitä tiedäkään. Niiden oireina on muun muassa vatsaan ja suolistoon liittyviä ongelmia, peräaukon kutinaa, syömishäiriöitä sekä hermostuneisuutta. Jos sinulla on lemmikkkejä, on riskisi saada suolistoloinen suurempi kuin muutoin. Tänään kerromme, kuinka valmistat smoothiet suolistoloisten poistamiseksi!

Tässä artikkelissa kerromme siis terveellisistä ja lääkinnällisiä vaikutuksia tuovista smoothieista, jotka ovat avuksi suolistoloisten poistamiseksi. Näitä juomia kannattaa nauttia joka aamu 15 päivän ajan, jotta saisit niistä tehokkaan ja luonnollisen suolistoloisia vastaan taistelevan hoidon.

Tärkeää: juo näitä smoothieita aina tyhjään vatsaan!

Suolistoloisia poistavien juomien nauttiminen heti aamulla herättyäsi, antaa sinulle parhaimman tehon kyseisten eliöiden karkottamiseksi. Kun kehosi on levännyt kunnolla yön aikana, on se aamulla valmis imeyttämään itseensä juomien tarjoamia ravinteita.

suolistoloisten poistamiseen

Jos epäilet, että sinulla saattaa olla suolistoloisia,  kannattaa näitä juomia juoda joka aamu 15 päivän ajan, ja aina tyhjään vatsaan. Ne voivat toimia myös aamiaisen korvikkeena, joten kannattaa kokeilla!

Jos nautit juoman (ja yleensäkin aamiaisen) ennen kello 7 aamulla, on siitä sinulle eniten hyötyä, sillä kiinalaisen lääketieteen mukaan suolisto on tällöin kaikkein tehokkaimmassa vaiheessaan.

Ruokavalio-ohjeita suolistoloisten poistamiseksi

On hyvin tärkeää, että otat käyttöön oikeat ravintotuotteet, mikäli epäilet, että sinulla on suolistoloinen – nämä eliöt saavat ravintonsa nimenomaan sinun syömästäsi ravinnosta.

Näissä smoothieissa ei ole mitään haitallisia aineksia, ja me suosittelemmekin eräiden tuotteiden välttämistä sen jakson ajan kun noudatat tätä pirtelökuuria suolistoloisten karkottamiseksi.

  • Sokerit: sekä valkoinen sokeri, hunaja että siirappi ovat loisen herkkuruokaa. Ainoa makeuttaja, jota sinun sallitaan kuurin aikana käyttää on stevia, jota voi nauttia joko luonnollisessa muodossaan tai jalostettuna.
  • Maito: maitoa ei myöskään suositella suolistoloisten karkottamisen aikana. Voit silti käyttää kasvisperäisiä maitoja tai vaikka kefir-juomaa, jota yhdessä esittelemistämme resepteistäkin käytetään.
suolistoloisten poistamiseen

Myös näitä ruokia tulisi välttää kuurin aikana:

  • Jalostetut jauhot
  • Paistetut ruoat
  • Alkoholia sisältävät juomat
  • Maitotuotteet (kermatuotteet, jäätelöt jne.)

Viikuna ja kurpitsansiemen suolistoloisten hävittämisessä

Viikunat ovat herkullisia, ja tämä hedelmä edistää sekä säätelee luonnollisesti suoliston toimintaa. Se myös tuo tähän juomaan makeutta, joten sinun ei tarvitse lisätä juurikaan erillistä makeuttajaa.

Kurpitsansiemenet ovat ikivanha keino poistaa suolistoloisia, ja niillä on myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden vuoksi niitä kannattaa käyttää terveyden edistämiseksi muutenkin.

Mitä aineksia tarvitset tähän smoothieen?

  • 3 viikunaa kuivattuina tai tuoreina. Jos käytät kuivattuja viikunoita, tulee niitä kuitenkin liottaa vähintään 2 tunnin ajan.
  • 30 raakaa kurpitsansiementä, jotka kuoritaan.
  • 1,2 dl vettä, luonnollista mehua ilman sokeria, tai kasviperäistä maitoa (riisimaito, mantelimaito tms.).
smoothiet suolistoloisten poistamiseen

Papaija ja kefir

Papaija on trooppinen hedelmä, joka on hyvä apu monien sairauksien hoidossa sekä suoliston ja vatsan kohentamiseksi – tähän kuuluu myös suolistoloisten karkottaminen. Jos lisäät muutaman papaijansiemenen juomaasi, saat tehostettua sen hoitavia vaikutuksia kehossasi.

Kefir-juoma on maitotuote, joka parantaa suoliston bakteerikantaa, ja se on elintärkeä apu suolistoloisten poistamiseksi.

Nämä kaksi ainesta yhdistyvät tässä smoothiessa herkullisella tavalla, ja juoman koostumus on kermainen. Se sopii koko perheen nautittavaksi, ja sitä voi makeuttaa stevialla.

Mitä aineksia tähän juomaan tarvitaan?

  • 1,2 dl kuorittua papaijaa
  • 15 papaijansiementä
  • 1,2 dl kefir-juomaa (jos teet sitä itse, käytä vuohenmaitoa, jos haluat vähemmän laktoosia)
  • Steviaa makeuttamiseen mielesi mukaan
Papaija suolistoloisten poistamiseen

Greippi ja oliiviöljy

Tämä smoothie ei sovi ihan jokaisen ihmisen makuaisteille. Se on kuitenkin mahtava puhdistava juoma, joka on hyödyksi suolistoloisten karkottamisessa sekä auttaa myös puhdistamaan munuaisia ja maksaa.

Greippi on sellainen sitrushedelmä, joka puhdistaa, ja kuten papaijankin kohdalla, myös sen siemenet ovat hyödyksi suolistoloisten poistamisessa.

Oliiviöljy (neitsytoliiviöljy) helpottaa taudinaiheuttajien poistumista elimistöstä, ja sillä on lukuisia muitakin hyviä ominaisuuksia, jotka ovat hyödyksi terveytesi kannalta.

Tämä smoothie on enemmän hoitava kuin herkullinen, mutta sitä kannattaakin juoda muiden esittelemiemme juomien kanssa vuorotellen. Voit myös juoda sitä juuri ennen nukkumaanmenoa.

Mitä aineksia tähän hoitoon tarvitaan?

  • 1 kuorittu greippi, jonka siemenet ovat hyvässä kunnossa
  • Ruokalusikallinen neitsytoliiviöljyä

Jos tehosekoittimesi ei ole kovin tehokas, etkä saa sillä greipin siemeniä hienonnettua, voit syödä ne sellaisenaan ennen kun aloitat juoman kanssa. Voit lisätä myös tähän juomaan hiukan steviaa, jotta voisit parantaa sen makua.

Suolistoloiset pois greipillä

Kokeile näitä tehokkaita smoothieita, jos epäilet tai tiedät itselläsi olevan suolistolosia – ne ovat luonnollinen ja herkullinen tapa suolistoloisten poistamiseksi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Franco, M. C., Golowczyc, M. A., De Antoni, G. L., Perez, P. F., Humen, M., & Serradell, M. d. l. A. (2013). Administration of kefir-fermented milk protects mice against Giardia intestinalis infection. Journal of Medical Microbiology, 62(12), 1815–1822. https://doi.org/10.1099/jmm.0.068064-0
  • Grzybek, M., Kukula-Koch, W., Strachecka, A., Jaworska, A., Phiri, A., Paleolog, J., & Tomczuk, K. (2016). Evaluation of Anthelmintic Activity and Composition of Pumpkin (Cucurbita pepo L.) Seed Extracts—In Vitro and in Vivo Studies. International Journal of Molecular Sciences, 17(9), 1456. https://doi.org/10.3390/ijms17091456
  • Hodges, R. E., & Minich, D. M. (2015). Modulation of Metabolic Detoxification Pathways Using Foods and Food-Derived Components: A Scientific Review with Clinical Application. Journal of Nutrition and Metabolism, 2015, 1–23. https://doi.org/10.1155/2015/760689
  • Levecke, B., Buttle, D. J., Behnke, J. M., Duce, I. R., & Vercruysse, J. (2014). Cysteine proteinases from papaya (Carica papaya) in the treatment of experimental Trichuris suis infection in pigs: two randomized controlled trials. Parasites & Vectors, 7(1), 255. https://doi.org/10.1186/1756-3305-7-255
  • Li, T., Ito, A., Chen, X., Long, C., Okamoto, M., Raoul, F. et al. (2012). Usefulness of pumpkin seeds combined with areca nut extract in community-based treatment of human taeniasis in northwest Sichuan Province, China. Acta Tropica, 124(2), 152–157. https://doi.org/10.1016/j.actatropica.2012.08.002
  • Moraes, D., Levenhagen, M. A., Costa-Cruz, J. M., Costa Netto, A. P. da, & Rodrigues, R. M. (2017). In vitro efficacy of latex and purified papain from Carica papaya against Strongyloides venezuelensis eggs and larvae. Revista Do Instituto de Medicina Tropical de São Paulo, 59, e7. https://doi.org/10.1590/s1678-9946201759007
  • Palmer-Young, E. C., & Thursfield, L. (2017). Pollen extracts and constituent sugars increase growth of a trypanosomatid parasite of bumble bees. PeerJ, 5, e3297. https://doi.org/10.7717/peerj.3297
  • Rigacci, S., & Stefani, M. (2016). Nutraceutical Properties of Olive Oil Polyphenols. An Itinerary from Cultured Cells through Animal Models to Humans. International Journal of Molecular Sciences, 17(6), 843. https://doi.org/10.3390/ijms17060843
  • Stepek, G., Buttle, D. J., Duce, I. R., & Behnke, J. M. (2006). Human gastrointestinal nematode infections: are new control methods required? International Journal of Experimental Pathology, 87(5), 325–341. https://doi.org/10.1111/j.1365-2613.2006.00495.x
  • Sulaiman, N. (2014). Antihemintic and Hematological Changes of Natural Plant Carica papaya Seed Extract against Gastrointestinal Nematode. Journal of Biology, Agriculture and Healthcare, 4(3), 8-12. Texto completo

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.